July 31, 2021

kohti paluuta normaaliksi Itä-Ranskassa

Paluu normaaliin tilanteeseen on tulossa perjantaina 16. heinäkuuta idässä viime päivien rankkasateiden jälkeen, erityisesti Alsacessa, jossa tilanne paranee tulevina tunteina. Keskellä aamua Météo-France asetti yksitoista pohjoisen ja idän osastoa oranssille valppaudelle tulvariskien takia, kun edellisessä tiedotteessa lähetettiin torstaista perjantaihin yli kolmetoista.

Elsassissa, jossa Bas-Rhinin ja Haut-Rhinin kaksi osastoa ovat myös keltaisessa hälyssä ukkosriskin varalta, “Tilanne paranee” lähitunneina, Météo-France kertoi. Jotkut suihkut ovat mahdollisia perjantai-iltana ja lauantai-iltana, ennen hyvän sään paluuta, sunnuntaina ja maanantaina.

“Tilanne paranee” myös Meuse, kanssa “Sateiden voimakas väheneminen” ja “Taantuma alkoi kaikilla vesistöillä, lukuun ottamatta Chiersin alavirtaa, joka on parhaillaan tulvahuipussaan”, prefektuurin lehdistötiedotteen mukaan, joka kuitenkin merkitsee useiden moottoriteiden sulkemista. “Tilanne on edelleen herkkä tällä alalla, jossa viisi kylää on eristetty: Brouennes, Chauvency-Saint-Hubert, Quincy-Landzécourt, Lamouilly ja Ginvryn kylä”, hän jatkaa ja täsmentää, että palomiehet ovat valmiita puuttumaan asiaan. Maantiet pysyvät suljettuina myös Mosellessa osastoneuvoston mukaan.

Lue myös Huonon sään vero Euroopassa on nyt 108 kuollutta

Kuljetushäiriöt

Agence France-Presse otti yhteyttä alueen muihin prefektuureihin eivät ilmoittaneet erityisistä aktiviteeteista viime tuntien aikana, kun taas edelliset päivät olivat leimanneet rankkasateiden tavoin, kuten viime kuukausina.

“Alsacessa satoi enemmän kuuden kuukauden ajan kuin koko vuoden 2020”, Météo-France mukaan. Strasbourg-Entzheim-asema, “Melko edustava alue, totesi 564 millimetriä sateita 1: n välilläOn Tammi- ja 18. heinäkuuta koko viime vuoden 507 millimetriä vastaan ​​”, aina viraston mukaan.

Tämän saman yli kuuden kuukauden jakson aikana keskimääräinen sademäärä on 344 millimetriä, “Joten tässä olemme 163% normaalista vuoden alusta lähtien”, toteaa Météo-France, vaikka tämän lukukauden 564 millimetriä ei olekaan kaukana saman ajanjakson vuoden 1987 ennätyksestä (811 millimetriä).

Viime päivien runsas sateet ovat aiheuttaneet häiriöitä rautatie- ja jokiliikenteessä Itä-Ranskassa. TGV- ja TER-liikenne keskeytyy Thionvillen ja Luxemburgin välillä sunnuntai-iltaan asti.

Jokiliikenne Reinillä on keskeytynyt tiistaista lähtien “Ja luultavasti ensi viikon alkuun asti”, Birsfeldenistä (Sveitsi) Germersheimiin (Saksa), Caring (“Reinin hälytys- ja meritietokeskus”) oli ilmoittanut torstaina Gambsheimissa.

Euroopassa huono sää tappoi yli 100 ihmistä, lähinnä Saksassa, jossa apu etsii edelleen monia kadonneita ihmisiä.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Saksassa tulvat asettavat ilmastokysymyksen Angela Merkelin seuraajakampanjan keskipisteeksi

Maailma AFP: n kanssanapsauta tätä nyt