July 28, 2021

“Olemme menossa vihreän sopimuksen kovaan osaan”

Kuka sanoo “iso paukku” lainsäädännöllinen sanoi reaktioiden räjähdyksen. Euroopan komission keskiviikkona 14. heinäkuuta esittämä tusina lainsäädäntöehdotusta kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi Euroopan unionissa (EU) on herättänyt poliittisen henkilöstön, kansalaisjärjestöjen ja yritysten mielipiteitä eri tavoin. Vaikka suurin osa toimijoista tunnustaa toimenpiteiden yleisen kunnianhimoisuuden, he ilmaisevat myös vaatimuksensa, kun taas neuvoston ja parlamentin kanssa alkaa neuvotteluvaihe, jonka pitäisi muuttaa alkuperäisiä tekstejä.

“Tämän erittäin yhtenäisen paketin avulla pääsemme vihdoin Euroopan vihreän sopimuksen kovaan osaan, jonka tavoitteena on nopeuttaa ekologista ja teollista siirtymistä”, toivottaa tervetulleeksi Thomas Pellerin-Carlinin, Jacques-Delors -instituutin energiakeskuksen johtajan. “Jos tämä lainsäädäntöpaketti hyväksytään sellaisenaan, se vie Euroopan unionin tielle kohti vuoden 2030 tavoitettaan”, lisää asiantuntija. Kaksikymmentäseitsemän ovat sitoutuneet vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään vähintään 55 prosenttia vuoteen 2030 mennessä vuoteen 2030 mennessä vuoteen 2050 mennessä saavuttaakseen hiilineutraaliuden vuoteen 2050 mennessä.

Oikeus saastuttaa

”Kaikki sivustot ovat avoimia tavoitteen saavuttamiseksi. Alalla ei ole umpikujaa. Jopa ilmailu ja merenkulku, jotka olivat tähän asti olleet sokea alue, ovat nyt mukana, lisää Neil Makaroff. Ranskalaisen kansalaisjärjestöjen Réseau Action Climat -koalition Euroopan politiikkojen päällikkö kuitenkin kehottaa “Nosta kunnianhimoa”. Ilmastotoimintaverkostoon, joka kokoaa yhteen yli 1 300 kansalaisjärjestöä maailmanlaajuisesti, Euroopan unionin tulisi pyrkiä vähentämään“Vähintään 65%” vuonna 2030 omasta osastaan ​​rajoittaa maapallon lämpötilan nousu 1,5 ° C: seen, mikä on Pariisin sopimuksen kunnianhimoisin tavoite. “Tämän lainsäädäntöpaketin juhliminen on kuin jos hyppäävä urheilija pyytää mitalin siirtämistä baarin alle”, ironisesti, Greenpeacen eurooppalainen johtaja Jorgo Riss tuomitsee sen “Monet politiikat eivät tule voimaan kymmeneen vuoteen tai pidempään”.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Liikenne, lämmitys, tuonti … Bryssel esittää kaksitoista laskua ilmastosta

Paketin kiistanalaisin toimenpide on ehdotus toisen hiilimarkkinoiden luomiseksi tieliikenteelle ja rakennusten lämmitykselle vuodesta 2026. Käytännössä tämä merkitsisi polttoaineen, kaasun tai polttoöljyn toimittajien asettamista. ostaa saastumisoikeuksia, lisäkustannukset, jotka he siirtävät kotitalouksien laskuihin. Nämä lisäkustannukset voivat olla keskimäärin yli 400 euroa vuodessa vuosina 2025–2040 olettaen kohtuullisen hiilen hinnan, Brysselissä toimivan kansalaisjärjestön ilmastonmuutosta ja kestävää kehitystä käsittelevän eurooppalaisen pyöreän pöydän laskelmien mukaan. Siirtyminen. ”Hiilidioksidin erittäin vaihteleva hinta2 riski lyödä kotitalouksia kovasti, etenkin vaatimattomimpia “, huolestuttaa Neil Makaroff, joka pelkää kykenevää mekanismia “Vihreän sopimuksen suistaminen raiteilta”. Sosiaalinen ilmastorahasto, joka on luotava auttamaan heikoimmassa asemassa olevia uusia hiilimarkkinoita, on “Täysin riittämätön”, hän tuomitsee, vaikka hänelle myönnettäisiin 72 miljardia euroa seitsemän vuoden aikana jaettavaksi kaksikymmentäseitsemän kesken.

Sinulla on 45,17% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

selaa tätä sivustoa