July 28, 2021

AstraZenecan Covid-19-rokote on nyt tarkoitettu lahjoituksiin kehitysmaille

Kaikki laboratorion kanssa tehdyssä sopimuksessa määrätyt uudet AstraZenecan Covid-19-rokotteiden toimitukset Ranskaan on nyt tarkoitettu lahjoituksiin kehitysmaille. “Pysäytimme toimitukset ohjaamaan annokset lahjoituksiin”, selitti terveysministeriö tiistaina 20. heinäkuuta online-tiedotustilaisuudessa rokotuskampanjasta.

Tämä viikko, “Noin miljoona AstraZenecan annosta” on toimitettava, mikä tulee olemaan “100% viitoitettu Covaxille”, kansainvälinen solidaarisuusmekanismi, lisäsi talous- ja valtiovarainministeriön edustaja. Anglo-ruotsalaisen laboratorion elokuussa odotetut 4,5 miljoonaa annosta tietävät saman määränpään.

Virusvektoritekniikkaa käyttävä AstraZenecan rokote on ollut käytössä Ranskan maaseudulla helmikuun alusta lähtien. Mutta sen käyttö rajoitettiin nopeasti yli 55-vuotiaille erittäin harvinaisten, mutta vakavien sivuvaikutusten vuoksi. Nämä raportit johtivat väestön suhteelliseen tyytymättömyyteen tämän rokotteen kanssa, minkä seurauksena annosten käyttöaste oli huomattavasti pienempi kuin RNA-rokotteiden (Pfizer ja Moderna) annoksilla.

Salauksen purku: Kuinka arvioida AstraZeneca-rokotteen hyöty-riskisuhde

Pfizer-lahjoitukset “ennen kesän loppua”

12. heinäkuuta alkaen Covax-järjestelmä, jonka piti taata yhtäläinen pääsy rikkaisiin ja heikommassa asemassa oleviin maihin sekä Covid-vastaisten rokotteiden saamiseksi, oli jakanut yli 102 miljoonaa rokoteannosta 135 maassa.

Huhtikuusta lähtien Ranskalla on “Myytiin lähes 5 miljoonaa annosta Covaxin kautta”, kanssa “Lahjoitusten asteittainen kasvu”, korosti Bercyn edustajaa: 100 000 annosta huhtikuussa, 500 000 toukokuussa, 2,5 miljoonaa annosta kesäkuussa ja “Lähes 3,5 miljoonaa” odotettavissa heinäkuussa.

“Sen kasvu jatkuu tulevina viikkoina ja kuukausina”, hän lisäsi ja lisäsi erityisesti, että Ranska “Toivoo voivansa antaa Pfizer- ja Johnson & Johnson -rokotteita ennen kesän loppua”.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Pääsy anti-Covid-rokotteisiin: suuri pohjoisen ja etelän välinen kuilu

Maailma AFP: n kanssa

tämä