August 2, 2021

Edustajat hyväksyvät ehdotuksen orgaaniseksi laiksi, jolla pyritään säätämään julkisia menoja

Eläkkeiden uudistamisella olisi ollut Emmanuel Macronille kaksinkertainen etu vakuuttaa paitsi äänestäjät myös Euroopan komissio halustaan ​​muuttaa maa. Muussa tapauksessa hallituksen on oltava tällä hetkellä tyytyväinen lähettämään signaaleja toiselle. Ranskalla on tänä vuonna 9 prosentin alijäämä ja velka, joka on noin 120 prosenttia bruttokansantuotteesta (BKT), ja sillä on tosiasiallisesti julkinen talous, jonka tilanne on selvästi heikentynyt Euroopan keskiarvoa lähes kymmenen – kahdeksan kuukauden pandemian jälkeen. Ja vaikka Bryssel on antanut euroalueen maille luvan poiketa vakaussopimuksen budjettisäännöistä vuoden 2022 loppuun asti, Pariisin on annettava sitoumuksensa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Eurooppa on valmis jatkamaan vakaussopimuksen keskeyttämistä vuoden 2022 loppuun asti

“Julkisen talouden palauttamiseksi pelkkä kasvu ei riitä”, varoitti talousministeri Bruno Le Mairea vuonna The Sunday Newspaper, 18. heinäkuuta vetoamalla menojen leikkaamiseen ja luvannut jälleen olla nostamatta veroja. Brysseliin huhtikuussa lähetetyssä vakausohjelmassa, jossa luetellaan hallituksen uudistushankkeet, mainitaan tarve parantaa “Julkisen talouden hallinta” sen kehityksen hallitsemiseksi paremmin. Sivusto, jolla parlamentaarikot ovat työskennelleet lähes kolme vuotta, mutta jonka lopputulosta oli lykätty Covid-19-epidemian takia.

“Rahoituslain” uudenaikaistaminen

Maanantai-iltana parlamentin jäsenet hyväksyivät luonnoksen talousarvion pääesittelijän Laurent Saint-Martinin (Liikkuva tasavalta) ja rahoituskomitean puheenjohtajan Eric Woerthin (republikaanit) laatimasta orgaanisesta esityksestä, jota Bercy tuki. siihen pisteeseen, että herra Le Maire hyväksyi päätoimenpiteensä. “Ehdotan sääntöä, jossa vahvistettaisiin menojen enimmäismäärä viidelle vuodelle, hän osoitti JDD. Meidän on tehtävä selkeät valinnat siitä, mitä suosimme ja mitkä luopumme. “

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Lasku budjetin paremmasta hallinnasta

Tämä teksti ei suinkaan ole jäljennös Saksan asettamasta budjetin tasapainon “kultaisesta säännöstä”, vaan sen tarkoituksena on vaatimattomampaa “finanssilain”, joka on finanssilakien orgaaninen laki, nykyaikaistaminen. (LOLF) vuodelta 2001. Sen tarkoituksena on säätää julkisten menojen kehitystä asettamalla monivuotinen enimmäismäärä. Julkishallinnon menojen määrä, mutta myös niiden kasvu vuodesta toiseen, rajoitettaisiin siten useiden vuosien ajan (ajanjakso määritellään toimeenpanoviraston toimesta), joka ei ylitä miljardeina nykyisin ilmoitettua määrää. Uutuus verrattuna nykyiseen ohjelmalakiin, jossa asetetaan lähinnä alijäämätavoite. Nämä enimmäismäärät tarkennettaisiin sitten alakategorioittain (valtio, sairausvakuutus jne.) Ja ne ilmoitettaisiin vuotuisessa rahoitusta koskevassa laissa.

Sinulla on jäljellä 40,3% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

hyödyllinen sisältö