August 4, 2021

“Ei sovellettavissa”, “korvaamaton” … Terveydenhuollon esittämät kysymykset kulkevat kaupoissa, liikenteessä ja ravintoloissa

Halvempi, mutta heidän mielestään silti yhtä soveltamaton: catering-ammattilaiset eivät olleet paljon edistyneempiä maanantaina 19. heinäkuuta illalla, kun terveydenhuoltoluvan laajentamista heidän laitoksilleen koskeva lakiesitys esitettiin. Ainoastaan ​​kauppakeskusten työntekijät, jotka olivat ironisia epävarmojen ääriviivojen mittaamisesta, tai SNCF: n johtajat, joita hallituksen edustaja Gabriel Attal ei edes maininnut lehdistötilaisuudessa.

Kahvilaravintolat ja ravintoloitsijat ovat nyt kiinnittäneet huomiota seuraamuksiin, jotka aiheutuvat terveysluvan noudattamatta jättämisestä heidän laitoksissaan: heihin kohdistetaan viidennen luokan sakko eli 7500 euroa oikeushenkilölle. Keskustelun jälkeen valtioneuvoston kanssa hallitus luopui tämän rikoksen tekemisestä rikokseksi, mikä olisi ansainnut laitoksen omistajille enintään yhden vuoden vankeusrangaistuksen ja 45 000 euron sakon. Näin on kolmannen rikoksen tapauksessa. “ Se menee edelleen aivan liian pitkälle ”, tuomari Roland Héguy, UMIH: n (hotelli- ja teollisuusliitto) puheenjohtaja.

Lue myös Covid-19: Ministerineuvosto hyväksyi lakiesityksen terveystodistuksen yleistämisestä

Työnantajajärjestöjen tärkeimmät vaatimukset pysyvät ennallaan: rajoitetaan terveydenhuoltolupia laitoksissa, pidättäydytään tarkistamasta asiakkaiden henkilöllisyyttä ja lykätään työntekijöille 30. elokuuta asetettua rokotusvelvollisuutta useiden viikkojen ajan. “Ei ole rentoutumista”, toteaa Roland Héguy.

“Jäseniämme on paljon jännitteitä asiakkaiden hallitsemisessa, hän raportoi. Sovellukset terveystodistuksen tarkistamiseksi, se toimii hyvin, mutta tarkista sitten henkilökortti, se ei ole mahdollista. Työmme on tunnepitoisuus, emme voi mennä tähän suuntaan. Terassien osalta katsokaa vain rantalaitoksia, joissa nuoret nauttivat juomistaan ​​ymmärtääkseen, että tätä on vaikea soveltaa. “

“Ei järjestetty siihen”

Emmanuel Macronin viikko sitten puheesta lähtien paikallinen lehdistö on toistanut kourallisen kahviloita ja ravintoloitsijoita ilmoittamalla aikomuksestaan ​​olla hallitsematta asiakkaitaan. ”Laitostyypistä ja asiakaskunnasta riippuen kumpaankin vaikuttaa enemmän tai vähemmän, toteaa Paul Duverger, ravintola Sallanchesissa (Haute-Savoie) ja kansallisen itsenäisten ryhmien (GNI) varapuheenjohtaja. En näe, kuinka pienen viinibaarin omistaja yksin tiskin takana tai suuren rantalaitoksen hoitaa. Emme ole siihen organisoituja rakenteita. Kauppakeskuksessa on virheet ja purot. Kanssamme ihmiset saapuvat samaan aikaan ja syövät tunnissa. “

Sinulla on 55,32% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Lue koko raportti