August 1, 2021

Englannissa yritykset häiriintyivät työntekijöiden eristämisen vuoksi

Lauantaina 17. heinäkuuta Kings Arms heitti lopulta pyyhkeen ja sulki ovensa vähintään viideksi päiväksi. Tämä viehättävä rannikkopubi Salcombessa, Etelä-Devonissa, Englannissa, on pakko sulkea kesäkauden huipulla, koska suurin osa sen työvoimasta on käsketty eristämään itsensä. Kukaan heistä ei ole sairas, mutta anti-Covid-sovellus havaitsi, että he olivat olleet lähellä joku positiivinen koronavirukselle. Yhteystapauksiksi tullessa heidän on eristettävä itsensä viideksi päiväksi tai jopa kymmeneksi päiväksi, jos näin on heidän omassa kodissaan.

Lyhyen matkan päässä toinen pieni kahvila Salcombessa oli jo sulkenut ovensa samoissa olosuhteissa viikkoa aiemmin. Salcombe Finest, pieni yritys, joka vuokraa luksusasuntoja (3500-9000 euroa viikossa) tässä merenrantakohteessa, pyrkii saamaan tarpeeksi työntekijöitä siivoamaan ja valmistelemaan taloja kahden vuokrauksen välillä. “Yhdellä talojamme hallinnoivista yrityksistä on tällä hetkellä käytettävissä vain kymmenen työntekijää 15: stä, kertoo Kate Allen, joka johtaa Salcombe Finestiä. Jos tämä jatkuu, meidän on pyydettävä lomailijoita lähtemään aikaisemmin tai saapumaan myöhemmin. “ Hän on pahoillaan, koska kausi on tulossa “Ilmiömäinen”, varaukset kasvoivat 75% viime vuoteen verrattuna. Rajojen ylittäminen on edelleen monimutkaista, joten monet britit ovat päättäneet pitää lomansa Isossa-Britanniassa.

Englannissa on paradoksaalinen tilanne. Maanantaina 19. heinäkuuta lähtien ei ole enää mitään terveysrajoituksia. Yökerhot voivat avata kapasiteettia, ravintoloilla ei ole rajoituksia eikä naamioita enää tarvita. Mutta samanaikaisesti, 16. elokuuta asti, kontaktitapaukset pakotetaan eristämään itsensä, vaikka he olisivatkin kaksoisrokotettuja. Virus leviää kuitenkin hyvin nopeasti, keskimäärin lähes 50000 tapausta päivässä. Boris Johnson tietää siitä jotain: hän itse joutuu eristämään itsensä viideksi päiväksi otettuaan yhteyttä terveysministeriinsä Sajid Javidiin, joka on positiivinen.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Covid-19: Englanti poistaa viimeiset rajoitukset epidemian puhkeamisesta huolimatta

“Pingdemic” Heathrow’ssa

Siksi yritykset kokevat tekevänsä suuren eron: teoriassa ne voivat avautua kuten ennen pandemiaa, mutta itse asiassa suuri osa työntekijöistään ei voi mennä töihin. Viikko 1On Heinäkuun 7. päivään mennessä 520 000 brittiä käskettiin eristämään itsensä pelkästään Covid-sovelluksen kautta, mikä on 46% enemmän kuin edellisellä viikolla.

Sinulla on 54,35% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

napsauta tästä