July 28, 2021

miksi toimeenpanoviranomainen on laskenut tavoitteitaan

Ilmoitettuasi ruuvin käännöksen, paikka käytännön työhön. Ministerineuvosto hyväksyi maanantaina 19. heinäkuuta terveystoimien vahvistamista koskevan lakiesityksen, jolla pyritään torjumaan sitä “Neljäs aalto” joka leviää Ranskan yli, sanoi hallituksen edustaja Gabriel Attal tämän kokouksen lopussa. Hälyttävällä äänellä hän puhui ennennäkemättömästä viruksen lisääntymisestä “Epidemian alkamisesta lähtien”, Delta-variantin vaikutuksen alaisena, joka edustaa nyt 80% saastumisista.

Yritä sisällyttää“Tapausten räjähdys” ja välttää uusi sairaaloiden kyllästyminen, tämä uusi teksti integroi hoitajien rokotusvelvoitteet ja pidentää terveyslupaa. Presidentti Emmanuel Macron esitti kaksi viikkoa aiemmin. Vaikka lakiesityksen käsittely alkaa tiistaina parlamentissa, terveysluvan käyttöä on jatkettava seuraavana päivänä kaikkien vapaa-ajan- ja kulttuuripaikkojen sisäänkäynnillä, joka tuo yhteen yli 50 ihmistä. Ennen kuin se laajennetaan ravintoloihin, kahviloihin ja kaukoliikenteeseen “Elokuun alusta, jolloin laki julistetaan”, vahvisti herra Attal.

Lue myös Covid-19: Ministerineuvosto hyväksyi lakiesityksen terveystodistuksen yleistämisestä

Jos valtioneuvosto vahvisti suurimman osan lakiesityksestä, hallitus joutui kuitenkin muuttamaan sen kopiota korkeimman hallinto-oikeuden lausunnon noudattamiseksi. Useat tekstin kohdat on selkeytetty tai jopa yksinkertaisesti kumottu. Erityisesti velvollisuus esittää terveyskortti suurissa kauppakeskuksissa. Vaikka toimeenpaneva yritys oli ehdottanut sen rajoittamista yli 20 000 m: n pituisiin2, valtioneuvosto ei säilyttänyt tätä säännöstä pääsyn perusteella “Perustarvikkeet, erityisesti ruoka”, on taattava. “Tämä toimenpide on suhteeton hyökkäys vapauksia vastaan”, hänen mukaansa.

Hallitus aikoo kuitenkin jättää huomioimatta tämän lausunnon joissakin kauppakeskuksissa vaatimuksen terveystodistuksen esittämisestä. Hänen edustajansa sanoi olleen “Päätti mukauttaa tämän toimenpiteen sanamuotoa lakiehdotukseen”. Jos, “Elämän uima-allas”, henkilö voi ostaa “Välttämättömät tuotteet” muualla kuin yli 20000 metrin kauppakeskuksessa2, tähän laitokseen voidaan soveltaa terveyskorttia. Ja jos on vain tämä ostoskeskus, se ei ole, sanoi Attal. Vielä on nähtävissä, mitä hallitus tarkoittaa a “Elämän allas”… Arvioitu mekanismi “Erittäin monimutkainen” supermarkettien edustajat. Oikean formulaation löytäminen jatkuu “Ärsyttävin asia”, on yhtä mieltä pääneuvonantajan kanssa.

“Suhteelliset” sakot

Toinen merkittävä muutos: Hallitus on joutunut myös lieventämään pakotteita. Harkitessaan tilojen johtajille 45 000 euron sakkoa, jos terveystodistuksen valvontavelvollisuutta ei noudateta, valtioneuvosto halusi tämän suhteettoman määrän arvioidessaan alentaa sen 1 000 euroon. Toimeenpaneva johtaja oli sitten ehdottanut 9000 euroa. Lopuksi herra Attal ilmoitti, että sakko voi nousta 1500 euroon luonnolliselle henkilölle ja 7500 eurolle oikeushenkilölle. Maanantaiaamuna talousministeri Bruno Le Maire oli itse arvioinut 45 000 euron määrän “Liiallinen”ja vaati seuraamusten käyttöönottoa “Suhteellinen” jotta “Löydä oikea tasapaino” halu noudattaa terveyslupaa väliin osoittamatta ammattilaisille.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Terveystodistus: “Parlamentin on vastattava rokottamattomien pelkoihin”

Itse asiassa ei ole epäilystäkään mielenosoittajien lisäämisestä, kun taas yli 110 000 ihmistä osoitti lauantaina kaikkialla Ranskassa tuomitsevan oletetun “Terveysdiktatuuri”. Ja että tietyt “keltaisten liivien” kollektiivit unelmoivat elvyttää liikettä … “Valitun laitteen on oltava käytännössä mahdollista”varoittaa herra Macronin sukulaista. Hallitus teki “Ei halua loukata ketään”, alleviivasi herra Attal. Lohdutuksen merkkinä hän ilmoitti, että a “Sisääntuloaika” suunniteltiin ennen pakotteiden romahtamista. Sen pitäisi kestää noin ” yksi viikko “ tai vähän enemmän, jotta“Tukiasiantuntijat”.

“Kaasutehtaan” riski

Toinen muutos lakiesitykseen: jos valtioneuvosto hyväksyi tartunnan saaneiden ihmisten pakollisen kymmenen päivän eristämisen, se kuitenkin pyysi, ettei poliisivoimia valvota. “Yön aikana”. 21 tunnin rajaa suositeltiin. Loppujen lopuksi valvontaa ei tapahdu klo 23.00–8.00, Attal sanoi.

Kaikista näistä rentoutumisista huolimatta hallitus kiistää “Kaikki vetäytyä” verrattuna alkuperäiseen lujuuteen ja mieluummin puhuu ”Sopeutuminen”. “Valtioneuvosto on vahvistanut kolme neljäsosaa tekstistämme”, positiivinen johtajan neuvonantaja uskoen siihen “Hänen mielipiteensä tekee seuraamusjärjestelmästä oikeasuhteisemman ja soveltuvamman”. Ja sallii lopulta “Yksinkertaista terveyskortin käyttöönottoa”. Laskun konkreettinen käännös on kuitenkin edelleen haaste. “Meidän on katsottava, kuinka tämä voi pysyä oikeudellisella tasolla, korostaa hallituksen lähdettä, ilman että siitä tulisi kaasulaitos. “

Vaikka uusi terveydenhuollon puolustusneuvosto on suunniteltu keskiviikkona 21. heinäkuuta aamulla herra Macronin ympärille, pääministeri Jean Castex puhuu klo 13 TF1: ssä esittelemään välimiesmenettelyjä. Tietojemme mukaan toimeenpano ei sulje pois uusien alueellisten rajoitusten ilmoittamista. Mahdollisuutta palauttaa velvollisuus käyttää naamiota ulkona tai ravintoloiden ja baarien sulkeminen klo 23.00 alkaen, kuten perjantaina päätettiin Pyrénées-Orientalesissa, harkitaan virastossa levittävillä yksiköillä. Toistaiseksi johto toivoo, että sen lakiehdotuksen nopea täytäntöönpano, jonka oletetaan nopeuttavan rokotuksia ja kiristävän rajoituksia, tuottaa tuloksia. “Tällä lailla varoitti herra Attalia, menemme logiikan loppuun jarru sulkeutumatta”. » Määrittelemättä onko tämä “Looginen” riittää pitkällä aikavälillä.

Opi faktat täältä nyt