July 31, 2021

Parlamentin jäsenet äänestävät lykkäämisestä syyskuun lopussa

Edustajat äänestivät valiokunnassa tiistai-iltana 20. heinäkuuta 12–17-vuotiaiden terveysluvan perustamisen lykkäämisestä syyskuun loppuun. Toimenpiteestä voitaisiin keskustella uudelleen keskiviikkona terveydenhoitolaskun tutkinnan aikana. Hallitus oli jo vapauttanut 12–17-vuotiaat lapset terveysluvasta 30. elokuuta asti.

Edustajat kannattivat lakikomiteassa varapuheenjohtaja La République en marche Guillaume Gouffier-Chan tekemää tarkistusta. “Rokotus on ollut avoinna heille vasta 15. kesäkuuta lähtien”, hän vaati perustelemaan kuukauden lykkäämistä.

Lue myös Terveyslupa: sen voimaantulopäivänä vapaa-ajan paikoissa, voimakasta kritiikkiä oikeuksien puolustajalle

Jotkut enemmistön jäsenet, lakitoimikunnan puheenjohtaja Yaël Braun-Pivetistä lähtien, halusivat mennä pidemmälle vapauttamalla alaikäiset terveystodistuksista (rokotustodistus, toipuminen tai negatiivinen testi Covid-19: lle).

“Terveyslippu tai täydellinen sulkeminen”

Olivier Véran vastusti sitä peläten passin maailmanlaajuista kyseenalaistamista. Terveysministeri otti esimerkin elokuvasalista, jossa a «Super Walt Disney», “400 teini-ikäistä” huoneessa ja vaikeus varmistaa, että kaikki katsojat ovat “Turvallinen”. Terveyslupa on a “Tuhma käsite”, mitä ” En pidä “ mutta siellä on “Hätä” välttääkseen laitosten sulkemisen, ministeri vaati.

“Kysymys on hyvin nopeasti terveyslupa tai täydellinen sulkeminen”hän varoitti. ”Sulkemisen kanssa ei ole helpompaa elää kuin terveystodistuksen käyttöönotto tiukoissa olosuhteissa ja mahdollisimman pian. Kyse ei ole ajoituksesta tai kosmetiikasta, vaan hätätilanteesta. “

Uusien Covid-19 -tapausten määrä hyppäsi 18181: llä Ranskan kansanterveystietojen tiistaina julkaisemien lukujen mukaan Delta-variantin takia.

Aiemmin tiistaina terveysministeri oli huolestunut tästä jyrkästä noususta. Asiaankuuluva “Viruksen liikkeen lisääntyminen noin 150% yhden viikon aikana”, hän korosti sitä “Emme ole koskaan tienneet tätä emmekä Covidin kanssa [la souche historique du virus], ei englanninkielisen variantin, ei eteläafrikkalaisen eikä brasilialaisen kanssa ”.

Kohta: Terveyslippu: missä sitä vaaditaan 21. heinäkuuta alkaen? Mitkä testit hyväksytään? Sen laajentamisen esittämät kysymykset

Maailma AFP: n kanssa

tämä