July 31, 2021

ANSM ilmoittaa “tutkimuksista” mahdollisista “sääntörikkomuksista”

Lääkevirasto (ANSM) ilmoitti tiistaina 21. heinäkuuta toteuttavansa «Tutkimukset» koskien mahdollista “Kliinisten tutkimusten sääntelyn rikkomukset” Covid-19-tutkimusten aikana, jotka suoritettiin Institut hospitalo-universitaire (IHU) Marseillessa, johtaja Didier Raoult, vahvistaen L’Express.

“ANSM: lle ilmoitettiin äskettäin osana ilmiantajia koskevaa järjestelmää Marseillen IHU: n mahdollisista rikkomuksista instituutin suorittamien tiettyjen tutkimusten kliinisten tutkimusten sääntelyssä”, sanoi huumeiden santarmi. Terveysviranomainen “Suorittaa parhaillaan tarvittavia tutkimuksia ja todentamisia”. “Jos tutkimukset paljastavat kliinisten tutkimusten sääntelyn rikkomuksia”, ANSM vakuutti sen “Ryhtyy saniteettitoimenpiteisiin taatakseen osallistujien turvallisuuden ja ryhtyy tarvittaessa oikeustoimiin uudelleen”.

Raportti: IHU: n sydämessä, Didier Raoultin linnoitus

Kaksi tutkimusta arvosteli

Ranskassa kaikkien ihmisillä tehtävän tutkimuksen määritelmän mukaisten tutkimusten, erityisesti lääkkeiden kliiniset tutkimukset, on saatava etukäteen lupa henkilökohtaisen suojelun komiteoilta tai jopa itseltään ANSM: ltä.

Covid-19-pandemian alkaessa useat lääketieteellisiin artikkeleihin perehtyneet tutkijat olivat huolissaan olosuhteista suorittaa kaksi tutkimusta, jotka IHU Méditerranée -infektion johtaja professori Raoult allekirjoitti hydroksiklorokiinin tehokkuudesta Covid-19: n hoidossa.

Ensimmäisen, 20. maaliskuuta 2020 julkaistun, ANSM oli hyväksynyt, mutta siihen sisältyi kaksi alaikäistä ja testattiin myös toista lääkettä, atsitromysiiniä, jota ei ollut säädetty hyväksytyssä protokollassa.

Toisen, 11. huhtikuuta 2020 päivätyn, IHU esitti havainnointitutkimuksena, joka ei tarvitse samoja lupia. Monien asiantuntijoiden mukaan tämä oli todellakin interventiotutkimus, koska se koski lääkkeen antamista eri vahvuudella ja eri käyttöaiheisiin kuin nykyisessä lääketieteellisessä käytännössä. Hydroksiklorokiinia markkinoidaan hyvin Ranskassa, mutta vain autoimmuunisairauksien, kuten lupuksen ja nivelreuman, hoitoon.

Käytännöt ennen Covid-19-pandemiaa

Raportti näistä tosiseikoista “Terveyden ammattilainen” Marseillen syyttäjäviranomainen oli sulkenut marraskuussa 2020 pidetyn rikoksen “Riittämätön luonnehdinta”, lehdistötiedotteen mukaan. Siitä lähtien on ilmestynyt uusia elementtejä, mukaan lukien korjaus ensimmäiseen tutkimukseen, joka julkaistiin tammikuussa lehdessä International Journal of Antimicrobial Agents.

Tutkimuksen uudelleen aloittamiseksi on kuitenkin tarpeen, että syyttäjä takavarikoi sen viran puolesta tai että ANSM: n on tehtävä uusi raportti, täsmennetään L’Express. Päivittäin korostetaan, että IHU “Ei seurannut” hänen kysymyksiinsä.

“Nämä puutteet” lääketieteellistä tutkimusta koskevia sääntöjä “Näkyy yleisenä käytäntönä IHU: ssa”, vahvistaa L’Express. Kirjoittaja mainitsee instituutin viime vuosina tekemät lukuisat tutkimukset, jotka hänen mukaansa ovat irtautuneet ihmisillä tehtäviä kokeita koskevista säännöistä jo ennen Covid-19-epidemiaa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Sosiaalisissa verkostoissa Raoult-kannattajien radikaalit menetelmät

Maailma AFP: n kanssa

Katso tätä