August 1, 2021

hoitokodeissa suojatoimenpiteet ovat nyt “samat kuin koko väestössä”

Puolitoista vuotta terveyskriisin alkamisen jälkeen vanhusten laitoksissa on palaamassa normaaliin tilaan. Yhteiset aktiviteetit, retket, vierailut sukulaisten luona ilman tapaamista: Covid-19-lain uusi hallintomenettely, keskiviikko 21. heinäkuuta, paluu “Yhteinen oikeus” näissä elämän paikoissa, joihin terveyskriisi on vakavasti vaikuttanut.

Tämän pöytäkirjan mukaan, josta Agence France-Presse (AFP) on saanut kopion, hoitokodeissa, itsenäisissä asunnoissa ja vammaisia ​​vastaanottavissa laitoksissa toteutetut toimenpiteet asukkaiden suojelemiseksi ovat nyt “Sama kuin koko väestössä”. “Jos terveystilanne on edelleen huolestuttava Delta-muunnoksen leviämisen vuoksi, rokotusten tehokkuus sallii nykyään palata laitoksiin yleiseen lakiin, hän lisäsi. Heinäkuun alussa 83 prosentilla asukkaista oli täydellinen rokotusohjelma.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Hoitokoti, malli tänään kriisissä, yrittää keksiä itsensä uudelleen

Jäljitettävyysrekisteriä ylläpidettiin

Keskiviikkojen jälkeen sukulaisten vierailut ovat siis tapahtuneet ilman etukäteisvarausta, sekä huoneissa että yhteisissä tiloissa, eikä vierailijoita enää pyydetä täyttämään kyselylomaketta saavuttaessa. Jäljitettävyysrekisteriä pidetään kuitenkin, johon jokaisen on annettava nimi, osoite, puhelinnumero sekä vierailun päivämäärä ja kellonaika.

Laitoksissa yhteisiä aterioita, sukulaisten aterioita ja yhteisiä toimintoja laitoksen sisä- ja ulkotiloissa ei enää koske erityisiä suosituksia. “Asukkaiden, ammattilaisten ja ulkopuolisten vierailijoiden on edelleen kunnioitettava kaikkia esteeleitä rokotustilasta riippumatta”kuitenkin, muistetaanko hän, vaatien “Käsihygienia, maskin käyttö sisätiloissa, mutta ei enää ulkona, tilojen fyysinen etäisyys ja ilmanvaihto-ilmanvaihto”.

Lue myös Covid-19 vaikutti kolmeen neljästä hoitokodista vuonna 2020

Protokolla, jota vaaditaan kuukausia

Poistuminen sallitaan myös ilman rajoituksia (lukuun ottamatta paikallisia päinvastaisia ​​päätöksiä), rajoittamatta kollektiivista toimintaa paluumatkalla, mutta ylläpitämällä rokottamattomien asukkaiden seulontaa. Tämä pöytäkirja, joka korvaa 10. kesäkuuta tehdyn pöytäkirjan, on kuitenkin saatettava päätökseen lähipäivinä, jotta voidaan sisällyttää seuraavat lakien ja asetusten säännökset, jotka liittyvät hoitajien rokotusvelvollisuuteen ja terveyskortin käyttöön terveys- ja hoitolaitoksissa. -sosiaalinen.

Lehdistötiedotteessa AD-PA-yhdistys ja Citoyennage, Familles Ehpad 42, Vital-kollektiivit, jotka tuovat yhteen iäkkäitä ihmisiä, perheitä ja ammattilaisia “Tervehti” tämän pöytäkirjan julkaisemisesta, jota he ovat vaatineet useita kuukausia. Toukokuussa oikeuksien puolustaja tuomitsi a “Vakava puuttuminen oikeuteen yksityiseen ja perhe-elämään” hoitokodin asukkaille terveyskriisin aikana.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Covid-19: Kahden kuukauden rokotuksen jälkeen kuolleisuus hoitokodeissa

Maailma AFP: n kanssa

lukea