July 28, 2021

“Menetelmämme ei ole pienten askeleiden ekologia, se on maratonin ekologia”

Pkukaan vakavasti ei kiistä kiireellistä toimia ilmastonmuutoksen ja biologisen monimuotoisuuden romahtamisen estämiseksi. Viime päivien kauhea huono sää Euroopassa muistuttaa meitä jälleen. Mutta kun astumme ekologisen siirtymän “vaikeaan” osaan, keskeinen kysymys on menetelmä, “miten se tehdään”. Tämä edellyttää sellaisen ekologian rakentamista, joka asettaa itsensä poliittisen pelin keskelle ja joka vie koko yhteiskunnan. Tätä olemme aloittaneet Ranskassa vuodesta 2017 lähtien, ja meidän on kiihdytettävä tätä dynamiikkaa.

Neljän vuoden ajan hallitus ja enemmistö ovat tehneet paljon: pysäyttäneet Notre-Dame-des-Landesin lentokenttähankkeen ja EuropaCity-hankkeen viljelymaan säilyttämiseksi äänestämällä yhdestä vihreimmistä elvytyssuunnitelmista » YK, kiertotaloutta koskevan lain hyväksyminen, joka on asettanut Ranskan kertakäyttöisen muovin asteittaiselle lopettamiselle … Euroopassa Ranska on ryhtynyt toimiin parantaakseen tavoitteitamme ja ilmastolainsäädäntöämme sanoakseen ei Mercosurille kuin se on luotu luomaan rajoille hiilen sopeuttamismekanismi ja synnyttämään 750 miljardin euron eurooppalainen elvytyssuunnitelma, josta vähintään 37 prosenttia käytetään ilmastonmuutoksen torjunnan nopeuttamiseen.

Kuvittele jatkoa

Voimme olla ylpeitä siitä, että kansainvälinen sijoitus sijoittaa Ranskan ilmastotoimien johtajien joukkoon. Mutta tiedämme, että meidän on tehtävä vielä enemmän huomenna, koska vuosikymmen 2020-2030 on se, jossa voitamme ilmastotaistelun tai menetämme sen.

“Meillä on vain yksi sukupolvi muuttamaan talouttamme, vaikka yhteiskuntamme ovat rakentaneet fossiilisia polttoaineita jo kahden vuosisadan ajan”

Tämän saavuttamiseksi menetelmä on hallituksen ekologia. Se on neuvotella tarvittavat siirtymät taloudellisten ja sosiaalisten toimijoiden kanssa, se on muutettava murtumatta. Menetelmämme ei ole ylimääräisen ekologian loitsu tai pysyvä vastakkainasettelu. Eikä oikeanpuoleisen taaksepäin suuntautuneen konservatiivisuuden toimettomuus ole se, joka johtaa meidät ilmasto- ja talousseinämiin kieltäytymällä kääntämästä huomisen työpaikkoja. Se on uskottava ekologia, joka ei jätä ketään sivuun. Se ei ole pienten askeleiden ekologia, se on maratonin ekologia, tietoisena siitä, että kilpailemme aikaa vastaan ​​ja että meillä on vain yksi sukupolvi muuttamaan talouttamme, kun taas tämä Yhteiskuntamme on rakennettu fossiilisille polttoaineille kahdeksi vuosisadat.

Sinusta on jäljellä 44,39% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

lisäresurssit