August 3, 2021

omaishoitajista selittää haluttomuutensa

“Annat minulle suuren halauksen, ja tule, hop, me rokkaamme. “ Kaksi hoitajaa siirtää varovasti ja tiukasti iäkkään vanhan rouvan tuoliltaan sängylleen. Pian on aika uida Charpennesin geriatrisen sairaalan neurovaskulaarisen yksikön kerroksessa Villeurbannessa (Rhône). ”Täällä meillä on potilaita, joilla on ollut aivohalvaus [accident vasculaire cérébral] : viimeisin käytävän alussa, vakain lopussa, jolla voimme keskittyä kuntoutukseen “, selittää sairaanhoitaja osoittamalla punaisten ovien riviä.

Mutta muutamassa sekunnissa makeus antaa periksi korostukselle ja sävy elää. Rokotusvelvoite, jonka Emmanuel Macron ilmoitti hoitajille 15. syyskuuta mennessä rangaistusrangaistuksena, reagoi perustamalla 280 vuodepaikkaa, joka on osa Lyonin siviilisairaalaa.

Lue myös: Miksi rokotukset ovat huipussaan sairaanhoitajien ja hoitajien keskuudessa?

“On tekopyhää ja inhottavaa vangita kollegoitaan”, Blandine huudahti, joka haluaa pysyä nimettömänä, poistuen huoneesta liittyä hoitohuoneeseen. Sairaanhoitaja on saatettu rokottaa toukokuusta lähtien – “Matkahimoa”, hän täsmentää – hän ei anna periksi. ”Vuosi sitten meitä pyydettiin tulemaan töihin, vaikka meillä olisi Covid. Alle 38,5-kuumeen se oli hyvä, se ei ollut vakavaa, meillä oli roskasäkkejä, sama naamio koko päivän … Ja siellä meille kerrotaan, että emme voi enää työskennellä, jos emme ole rokotettuja ?, hän sanoo yhdellä kertaa. Meitä leimataan, ikään kuin se olisi meidän vikamme, Covid sairaalassa [attrapée à l’hôpital]. » Nuori nainen ei muista muistaa, että monet perheet “Nauraa naamaan” kun hän pyytää heitä pukeutumaan maskiin.

Lyonin laitos, kuten monet ikääntyneitä sairaalat, kärsivät kovasti ensimmäisestä epidemia-aallosta, ja ainakin puolet palveluista tuli “Kaikki Covid”ja useita klustereita, jotka ovat pysähtyneet viimeisten 16 kuukauden aikana. “Meille kerrotaan, että se on niin, ettei sairaalaan tule tunkeutunut, mutta miksi emme investoi sen sijaan hoitajiin ja sängyihin? hän jatkaa. Delta-muunnos, se ei kyllästytä sairaaloita tänään! “

“Se ei ole valmis, tämä rokote”

”Charpennes” on 450 työntekijänsä joukossa 56% rokotetuista, ja heillä on heinäkuun puolivälissä ainakin ensimmäinen injektio Lyonin siviilihoidon rokotuskeskuksissa – luku, joka on pysähtynyt toukokuun jälkeen, tunnistaa hallinto. Ja 14 pistettä pienempi kuin Lyonin sairaalaryhmän keskiarvo.

Sinulla on 72,15% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

kokeile tätä sivustoa