July 31, 2021

Saksassa Berliini päättää ensimmäisestä taloudellisesta avusta tulvien uhreille

Angela Merkelin hallitus vapauttaa keskiviikkona 21. heinäkuuta ensimmäisen satojen miljoonien eurojen ensiapupuheen Länsi-Saksan, jossa jälleenrakentamisen lupaavien pitkien ja kalliiden tulvien uhrien auttamiseksi.

Tulvat, Saksan vuosikymmenien suurin luonnonkatastrofi, aiheuttivat 169 ihmisen kuoleman maassa tiistain viimeisen pisteen mukaan. Belgiassa kuoli 31 ihmistä, mikä aiheutti alustavan huonon sään määrän 200 uhrille.

Ministerineuvoston hyväksymässä hankkeessa Berliini ja alueet, jotka ovat toimivaltaisia ​​pelastuspalvelun alalla, sitoutuvat maksamaan yhtä suurina osina välitöntä apua 400 miljoonan euron arvosta, saksaan vuotaneen asiakirjan mukaan media.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Saksassa kyselytunti tulvien jälkeen

“Ilman byrokratiaa”

Kyse on kiireellisimmistä asioista, kuten vahingoittuneiden rakennusten ja infrastruktuurin turvaamisesta tulvien eniten kärsimillä alueilla, joilta joilta puuttuu juomavesi ja sähkö.

Angela Merkel lupasi nopeaa apua vierailulla tiistaina Nordrhein-Westfalenissa, keskiaikaisessa Bad Münstereifelin kaupungissa rankkasateiden tuhoamana. “Tulevina päivinä”ja “Ilman byrokratiaa”.

Lue myös “Tämä on tulva, joka on jo mielikuvituksemme ulkopuolella”: Saksassa ja Belgiassa tunne ja kunnianosoitus uhreille

Liittokansleri, joka oli jo käynyt sunnuntaina toisessa marttyyrihenkisessä kunnassa Rheinland-Pfalzissa, ilmaisi tunteensa vahingoista “Kauhistuttava” tulvien aiheuttamat: ”Kaupunki iskeytyy niin kovasti, että se jättää sinut sanattomaksi. “

Nämä summat ovat aivan ensimmäinen askel. Ne valmistuvat viimeistään “Jälleenrakennusohjelma miljardeina euroina, jotta voimme edetä nopeasti”, sanoi valtiovarainministeri Olaf Scholz haastattelussa Rheinische Post. Hänen on pidettävä lehdistötilaisuus klo 9 aamuisin yksityiskohtia hankkeesta yhdessä sisäministerin Horst Seehoferin kanssa.

Pyydä Euroopan solidaarisuusrahastoa

Berliini aikoo myös pyytää Euroopan solidaarisuusrahastoa, joka tukee taloudellisesti Euroopan unionin jäsenvaltioita luonnonkatastrofin sattuessa. Lisäksi valtio harkitsee oman rahaston perustamista, jonka myös kaikki Saksan alueet toimittavat voidakseen vapauttaa apua entistä nopeammin uuden katastrofin sattuessa.

Kaupunkien ja infrastruktuurin kunnostaminen tulee olemaan “Pitkäaikainen työ”, tunnusti liittokanslerin tiistaina. “Emme unohda sinua milloin tahansa pian”, hän vakuutti Bad Münstereifelin asukkaille. Perinnökseen asettanut konservatiivinen teeskentelijä Armin Laschet oli puhunut hänelle “Kuukaudet, jopa vuodet” ennen draaman haavojen poistamista.

“Olen muodollisesti kodittomia ja työttömiä”, tiivisti Agence France-Presse -yhtiölle katastrofin uhrin, Carina Dewaldin, kodinsa vieressä olevan huoltoaseman omistajan, molemmat vakavasti vahingoittuneina Dernaun kylässä (Rheinland-Pfalz).

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Tulvat Euroopassa: “Kasvihuonekaasupäästöjemme vähentäminen on ehdottoman kiireellistä”

20 siltaa tuhoutui 35: stä

Seitsemän päivää tapahtuman jälkeen on vielä liian aikaista vahvistaa tarkkaa vahinkoa, sanoi liikenneministeri Andreas Scheuer. ”Ahrin laaksossa meillä on 20 35 sillasta, jotka tuhoutuvat. Tämä viittaa siihen valtavaan tehtävään, joka meitä odottaa ”, hän sanoi haastattelussa paikallislehdelle Passauer Neue Presse.

Valtion omistama rautatieyhtiö ilmoitti “Massiiviset vahingot” 80 asemalla. Rheinland-Pfalzissa ja Nordrhein-Westfalenissa, kahdessa osavaltiossa, joista rankkasateet eniten kärsivät, yli 600 km ratoja on tuhoutunut.

Vuosi 2021 tulee todennäköisesti kalleimmaksi alan yrityksille vuodesta 2013, jolloin vahingot olivat saavuttaneet 9,3 miljardia euroa, arvioi alan liiton johtaja Jörg Asmussen.

Raportti: ”Menetimme kaiken. Mutta ainakin meillä on elämää jäljellä ”: Bad Neuenahr-Ahrweiler, tulvien tuhoama

Maailma AFP: n kanssa

viimeisin blogiviestini