August 2, 2021

tutkijat jakoivat mahdollisuudesta poistaa naamio, kun vaaditaan terveyslupa

Pitääkö meidän vielä käyttää maskia suljetussa ympäristössä? Covid-19-epidemian näkyvin symboli, se ei ole ollut pakollista ulkona 17. kesäkuuta lähtien – paitsi joissakin kaupungeissa, joissa paikallisviranomaiset ovat päättäneet määrätä sen uudelleen tällä viikolla – mutta sitä vaaditaan toistaiseksi edelleen sisätiloissa avoimissa laitoksissa . Asetus julkaistiin tiistaina 20. heinäkuuta klo Virallinen sanomalehti antaa nyt luvan poistaa se paikoista, joihin pääsy edellyttää terveyslupaa, toisin sanoen kulttuuri- tai vapaa-ajan kokoontumisten aikana, jotka ylittävät 50 ihmisen vetoisuuden, ja kulttuuripaikoissa, kuten elokuvateattereissa, museoissa ja teattereissa. Toimenpide, joka hämmentää asiantuntijoita viruksen eksponentiaalisen kierron yhteydessä. Sen lisääntymisnopeus saavuttaa nyt arvon 1,5, joka vastaa toisen aallon huippua, marraskuussa.

Kun terveystodistus tulee voimaan, “Sinun ei enää tarvitse käyttää naamiota” näissä paikoissa, ilmoitti terveysministeri Olivier Véran tiistaina RTL: ssä, “Lukuun ottamatta osastojen prefektien järjestystä epidemiatilanteesta riippuen”. Asetuksessa täsmennetään se “Operaattori tai järjestäjä” asianomainen kokoelma voi myös asettaa maskin ilman etukäteen annettua prefektuurin suostumusta. Tämän ovat valinneet myös useat elokuvaoperaattorit, kuten MK2, UGC, Pathé Gaumont tai Kinepolis.

Tämä on toimenpide “Epävarma”, Saint-Louisin sairaalan tartuntatautien professorin Anne-Claude Crémieux’n mukaan Pariisissa, koska saastuminen lisääntyy tällä hetkellä liian merkittävästi ja alkaa vaikuttaa sairaalaan: päivittäiset sisäänpääsyt lisääntyvät siellä. 40% yhden viikon aikana. ”Julkisissa paikoissa, joissa kaikki rokotetaan, tartuntariski on hyvin pieni, koska rokotus on kaksisuuntainen suoja, kuten naamio. Mutta tänään terveyskortti antaa alle 48 tunnin testeillä pääsyn näihin paikkoihin. Tiedämme, että tämä viive saattaa antaa tartunnan saaneiden ihmisten ohittaa tietämättä sitä ”, väittää tämä kansallisen lääketieteellisen akatemian jäsen. Varsinkin kun Delta-variantin tiedot osoittavat, että se voidaan lähettää muutamassa minuutissa suljetussa ympäristössä. Joten maskin ja rokotteen yhdistelmä on hänen mukaansa varovaisempi.

Kannusta rokotuksia

Sinulla on 49,09% tästä artikkelista luettavissa. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Perusasiat