August 2, 2021

Kulttuuripaikat asuivat jännittyneessä ilmapiirissä terveydentilan alku

He uskoivat elävänsä vihdoin uudestaan ​​nähdessään katsojansa uudelleen. Jaa heidän innostuksensa niin monen kuukauden sulkemisen jälkeen. Yleisö palasi arkaansa, mutta varmasti. Keskiviikkona 21. heinäkuuta oli tarpeen vähentää. Elokuvateatterit, teatterit, konserttisalit… kaikki yli 50 hengen majoittajat ovat nyt velvollisia pyytämään kansanterveyslupaa. Skeptisyyden ja epäjärjestyksen välillä tämän Covid-19-epidemian uuteen puhkeamiseen liittyvän rajoituksen ensimmäiset tunnit ovat vaikuttaneet jo pimeän kulttuuriyhteisön moraaliin.

Kuinka todellakin hallita olematta häiritsevä ja pitää leikkisä ja juhlava puoli? Varsinkin kun se oli tarpeen järjestää katastrofissa, keskellä kesäkautta. Ennen Théâtre Molièren avaamista Bordeaux’n (Gironde) keskustassa johtaja Xavier Viton varmisti “Ota kiinni kauheasti” Tämä hetki. Jotta hänen työntekijöidensä ei tarvitse kohdata tyytymättömien katsojien kostonhimoisia reaktioita, hän huolehtii itse valvonnasta. Näitä uusia standardeja hän ei ole vastaan, mutta niiden täytäntöönpano on hänen silmissään ” porrastettu “:” Meidän ei tarvitse tarkistaa näitä terveyslupia “, hän puristi.

Pelko on tuntuva myös Avignonissa (Vaucluse), jossa festivaali on täydessä vauhdissa. Teatterit lähettivät ohjeet: terveysseesami- tai PCR-testi alle 72 tuntia tai antigeenitesti alle 48 tuntia. Théâtre des Luciolesin hallinnoija Fanny Laurent sanoo, että hänen tiiminsä on pidossa, mutta pelkää läsnäoloon liittyvien uusien rajoitusten seurauksia. ” Aikaa vie se, että meidän on tarkistettava sekä läpäisyn että kokeen pätevyys, mutta myös pyydettävä jokaiselta katsojalta todiste henkilöllisyydestään “- Pääministeri Jean Castex ilmoitti TF1: n keskiviikkona keskipäivällä, ettei laitosjohtajien tarvitse tehdä tätä henkilöllisyystarkastusta. Sama huolenaihe Théâtre des Hallesissa, jossa varajohtaja Alexandra Timar tuo esiin varausten vähenemisen, erityisesti niiden vierailujen ryhmissä, jotka peruuttavat vierailunsa: ” Yleisö on melko ymmärtäväinen. Tänä aamuna eväsimme 200: sta ihmisestä pääsyn kolmelle, joilla ei ollut terveyslupaa. Yritämme pitää juhlava henki, mutta tällä puolella ohjaus, se on aika vaikeaa. “

“Oikean tien löytäminen”

Liian nopeasti, kiireessä päätetty … kritiikki uuden pöytäkirjan valmistelun puutteesta tulee takaisin johtoasemaksi. Marseillessa (Bouches-du-Rhône) sijaitsevassa Levatin luostarissa, joka valmistautuu avaamaan Ciao Moka -festivaalin, ohjeet on annettava ” pehmeä “. “Annamme itsellemme viikon löytää oikea tapa”, väittää Karine Terlizzi, sivustoa hallinnoivan Juxtapozin johtaja. Myös tässä ihmettelemme vastuusta vaadituista valvonnista: “Tämä korostaa joukkueita, herättää kysymyksiä: onko meidän tehtävä pelata valtiota, olla poliisi? “, osoittaa Marseillaise. Pelkäämme Belle-de Mainissa, joka on yksi suosituimmista alueista, pelkäämme uusien toimenpiteiden vaikutusta paikalliseen yleisöön, jota on jo vaikea vietellä. ”Se on väestö, jolle rokotuksia ei välttämättä ole helppo kuvitella. Katkaiseeko tämä meidät hänestä? “

Sinulla on 57,58% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

napsauttamalla tätä katso tämä sivu