July 28, 2021

Parlamentin jäsenet estävät Macronin aikataulun – Fuzzy Skunk

Kansakokouksen ja toimeenpanevan hallituksen välinen hermokriisi terveyden kriisinhallintalakista. Edustajien oli vielä tutkittava lähes 900 tarkistusta torstaina 22. heinäkuuta ensimmäisen puolipyörän istunnon jälkeen keskiyöhön keskiyöhön asti opposition kritiikin alaisena. Tekstissä hylätään Emmanuel Macronin maanantaina 12. heinäkuuta ilmoittamat terveysrajoitukset, ja sen tarkoituksena on ajaa ranskalaisia ​​kohti rokotuksia, erityisesti laajentamalla terveyslippu koskemaan tiettyjä vapaa-ajan aktiviteetteja ja jokapäiväistä elämää.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Covid-19: Emmanuel Macron sanoo ei uusille rajoituksille … jotka käytännössä lisääntyvät

Hallitus oli teoreettisesti jättänyt parlamentissa vain neljä päivää keskustelemaan ja äänestämään tästä yhdeksännestä terveystilaa koskevasta lainsäädännöstä. Kokouksen avaamisesta keskiviikkona klo 15 alkaen ilmapiiri kiristyi, oppositioryhmät sekä vasemmalta että oikealta tuomitsivat olosuhteet “Ubuesque” jossa parlamentaarinen keskustelu käytiin. “Milloin kello neljä [du matin], äänestämme tarkistuksista, joilla on seurauksia miljoonille ranskalaisille, keskustelun laatu on kyseenalainen! ” pohjusti varapuheenjohtajaa (La France insoumise) Ugo Bernalicisia viittaamalla edellisenä päivänä valiokunnassa vietettyyn yli kahdentoista tunnin tutkimukseen yli 600 tarkistuksen tutkimiseksi. “Terveystilanne vaatii tämän tekstin kiireellistä tutkimista, vastasi lakitoimikunnan puheenjohtaja Yäel Braun-Pivet (Tasavalta liikkeellä, LRM). Smielestäni tekemämme parlamentaarinen työ on korkealaatuista ”.

Mielenosoittajat edustajakokouksen edessä

Loukkaava, Pakollista rokotusta kannattavat sosialistit ovat esittäneet ehdotuksen tekstin ennalta hylkäämiseksi. Tämä on laajalti hylätty, mutta siitä ei ole keskusteltu vähemmän. Samaan aikaan useat terveys- ja rokotevastaiset mobilisoinnit toivat yhteen muutama sata ihmistä Pariisissa ja Toulousessa. Kansalliskokous oli omalta osaltaan tärkeä turvajärjestelmä, jonka mielenosoittajat olivat esiintyneet sen läheisyydessä. Muutama tunti ennen kokousta pääministeri Jean Castex yritti selventää hallituksen aikomuksia. TF1: n kello 13 uutislähetys, Matignonin vuokralainen, ilmoitti, että yleisölle avoimien laitosten (ERP) johtajien on valvottava saniteettilippuja, mutta he eivät voi siirtyä “Henkilöllisyyden vahvistus” esittelevän henkilön oikeudet, tämä oikeus on varattu poliisille. Castex lisäsi myös, että kouluissa ei olisi terveystodistuksia ja että rokotettujen ei enää tarvitse eristää itseään, jos he ovat kontaktitapauksia.

Sinulla on 68,36% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

lisätietoja