July 31, 2021

Saksan tulvien huomattavat kustannukset

Viikko niiden tulvien jälkeen, jotka tappoivat Reininmaalla ainakin 174 ihmistä, keskiviikkona 21. heinäkuuta julkaistun uuden raportin mukaan arvio antaa käsityksen katastrofin laajuudesta. Olemme sen velkaa Jörg Asmussenille, Saksan vakuutusyhtiöiden federaation (GDV) toimitusjohtajalle. Keskiviikkona jälkimmäinen sanoi, että vakuutetut tappiot voivat nousta 4-5 miljardiin euroon.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Saksassa kyselytunti tulvien jälkeen

“Ottaen huomioon kaikki sateiden, tulvien tai raekuurojen aiheuttamat vahingot, tämän vuoden pitäisi olla alallemme kallein vuodesta 2002”, hän lisäsi. Vuonna 2002, vuosi, jota leimasi erityisesti upeita tulvia Itä-Saksassa, huonon sään uhreille maksettujen korvausten kokonaismäärä oli 13,9 miljardia euroa.

Hallitus on omalta osaltaan alkanut ottaa shekkejä. Ministerineuvoston aikana keskiviikkona hyväksyttiin ensimmäinen 200 miljoonan euron hätäapu. Tarkoitettu turvaamaan eniten vaurioituneet rakennukset ja infrastruktuuri sekä vastaamaan kaikkein heikoimmassa asemassa olevien uhrien perustarpeisiin, sitä täydennetään saman verran kirjekuorella, jonka rahoittavat osavaltiot. ”Rahat maksetaan nopeasti ja byrokraattisesti. Ja jos käy ilmi, että tarvitaan lisää, annamme enemmän ”, lupasi liittovaltion valtiovarainministeri Olaf Scholz täsmentäen, että tätä pelastussuunnitelmaa seuraa monen miljardin euron jälleenrakennusohjelma.

Rivi “riippumatta kustannuksista”

Nämä ilmoitukset ovat Angela Merkelin tekemien sitoumusten mukaisia. “Olemme teidän puolellanne”, oli vakuuttanut liittokanslerille sunnuntaina Adenaun pikkukaupungissa (Rheinland-Pfalz), yhden tuhoisimpien alueiden sydämessä. “Teemme kaikkemme varmistaaksemme, että rahat saapuvat nopeasti. Toivon, että se on vain päivien kysymys ”, hän lisäsi tiistaina uudella matkalla alueelle Bad Münstereifeliin (Nordrhein-Westfalen).

Raportti: ”Menetimme kaiken. Mutta meillä on ainakin elämää jäljellä ”: Bad Neuenahr-Ahrweiler, tulvien tuhoama

Jos ilmaisua ei ole käytetty, se on ajatus: Saksan viranomaiset ovat valinneet “tuloista riippumatta” -linjan avustuksessa, jonka he aikovat tuottaa tulvien uhreille. Kaksi kuukautta ennen 26. syyskuuta pidettäviä parlamenttivaaleja, tämä ei ole yllättävää. Angela Merkelille, joka valmistautuu jättämään vallan kuudentoista vuoden ajan kansliassa, anteliaisuuden osoittaminen on tilaisuus juhlia – onttoina – omaa ennätystään: “Onneksi Saksa on maa, joka selviytyy taloudellisesti”, hän onnitteli itseään sunnuntaina Adenaussa.

Sinulla on jäljellä 45,01% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

resurssi