July 28, 2021

Yhdysvallat ja Saksa ovat samaa mieltä

Se oli yksi Yhdysvaltojen ja Saksan viime vuosina monimutkaisimmista suhteista. Usean kuukauden kovien neuvottelujen jälkeen Washington ja Berliini ilmoittivat keskiviikkona 21. heinäkuuta, että ne ovat päässeet sopimukseen Nord Stream 2 -kaasuputkesta, joka on Venäjän kaasun kuljettaminen Saksaan Itämeren kautta.

Käytännössä sopimus sallii sivuston valmistumisen, 98% valmiina, mutta Yhdysvaltojen useille hankkeeseen osallistuville yrityksille määräämät pakotteet viivästyttävät sitä. Vastineeksi Saksan vaatimasta pakotteiden poistamisesta Yhdysvaltain presidentti Joe Biden neuvotteli Berliinin kanssa sopimuksesta estää Venäjää käyttämästä energiaa Ukrainan vahingoittamiseksi.

Lue ”Maailman” pääkirjoitus: Venäjän suuntaan meidän on pysäytettävä Nord Stream 2 -kaasuputki

“Jos Venäjä yrittää käyttää energiaa aseena tai tehdä muita aggressiivisia tekoja Ukrainaa vastaan, Saksa ryhtyy toimiin kansallisella tasolla ja vaatii tehokkaita toimenpiteitä kansallisella tasolla. Euroopan unioni, mukaan lukien pakotteet, Venäjän vientikapasiteetin rajoittamiseksi Eurooppaan energia-alalla ”, kirjoitetaanko lehdistötiedotteessa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Arktisessa neuvostossa Washington nostaa sanktiot Nord Stream 2 -yhtiölle

Lisäksi Berliini ja Washington sitoutuvat Venäjän kaasun jatkamiseen “Kauttakulku Ukrainan läpi vuoden 2024 jälkeen”, määräaika, josta tällä hetkellä määrätään Moskovan kanssa tehdyssä sopimuksessa. “Saksa sitoutuu käyttämään kaikkia painostusvälineitään jatkamisen helpottamiseksi [de cet accord] enintään kymmenen lisävuotta, osoittaa sopimuksen, jossa täsmennetään, että Berliini nimittää a “Erityislähettiläs” vastuussa näistä neuvotteluista viimeistään 1On Syyskuu. Kiovalle tämä on tärkeä tulonlähde: vuonna 2019 40% Venäjän jättiläisen Gazpromin Eurooppaan toimittamasta 199 miljardista kuutiometristä maakaasusta oli kulkenut Ukrainan alueen läpi.

Lopuksi Saksa sitoutuu luomaan “Vihreä rahasto” varten “Energiasiirtymän tukeminen” Ukrainan, johon hän lupaa osallistua 150 miljoonan euron kirjoittajalle “Edistää ja tukea investointeja vähintään miljardilla dollarilla [848 millions d’euros] ».

Diplomaattinen voitto

Viisi päivää Angela Merkelin vierailun jälkeen Washingtoniin tämä sopimus näyttää diplomaattivoitolta Saksan liittokanslerille, joka on aina puolustanut Nord Stream 2: ta. “Olemme helpottuneita siitä, että olemme löytäneet rakentavan sopimuksen Yhdysvaltojen kanssa Nord Stream 2: sta”, toivotti ulkoministeri Heiko Maasin tervetulleeksi Twitteriin keskiviikkoiltana. “Olen iloinen siitä, että transatlanttinen yhteistyö on jälleen hyvässä kunnossa”, toivotti myös tervetulleeksi talousministeri Peter Altmaierin.

Sinulla on 46,21% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

vierailla site