August 1, 2021

Internetissä väärennettyjä terveyttä etsivät antivaxerit kulkevat

”Jokainen, joka haluaa terveyskortin, ota minuun yhteyttä yksityisesti. “ Sen jälkeen kun ilmoitettiin terveyskortin jatkamisesta, maanantaina 12. heinäkuuta Internetissä on tullut tarjouksia rokotuksille vastustuskykyisille. 200–500 euron hinnalla olisi mahdollista saada väärä terveystodistus ilman, että saisit pienintäkään pisaraa rokotetta veressä. Laittomat tarjoukset, jotka näyttävät usein huijauksilta.

Telegram-viestien alalla myyjä, joka kutsuu itseään “anteliaiseksi”, tarjoaa erilaisia ​​vaihtoehtoja. 100 eurolla hän käyttää uudelleen “todellisten” terveystodistusten QR-koodeja ja lisää tilauksen tekijän henkilökohtaiset tiedot. Ostaja saa sitten väärennetyn todistuksen sähköpostitse, jonka hän voi tulostaa ja esittää tarkastuksia varten. Kuitenkin, kun se skannataan, todellisen passinhaltijan tiedot näytetään näytöllä. Poliisien valvonnassa petoksista seuraa jopa kolmen vuoden vankeusrangaistus ja 45 000 euron sakko väärentämisestä ja väärentämisestä.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Covid-19: tahattomasti terveydentilasta suljetut

Jo olemassa olevan terveystodistuksen väärentäminen ei ole ainoa petosten toteuttama strategia. “Antelias” tarjoaa myös terveysluvan“Yksi tai kaksi annosta” rekisteröity hänen väitteidensä mukaan Ameli-tilille. “Minulla on naapurini, joka työskentelee sosiaaliturvassa ja annan hänelle yhteystietosi ja Sécu-numerosi, määrittää myyjän chat-kanavallaan. Hän tekee sen, mikä on välttämätöntä, ja se on virallista Ranskan laissa. Mutta kuten voitte kuvitella, tämä ratkaisu on kalliimpi: 200 euroa. “

Tämän on valinnut Toulouse-alueen pankki- ja vakuutusalalla kaupallinen Samuel (kaikki etunimet on muutettu). Hänen pitäisi saada väärennetty terveystodistus kahden viikon kuluttua, mutta hänellä ei ole varmuutta asiakirjan pätevyydestä. “Huijauksia on varmasti, mutta vaikka väärennetty passi ei toimikaan, älä mene ravintoloihin, elokuviin, teatteriin … Selviydyn. Ja ainakin olisin kokeillut sitä. “

“Ei ole helppoa” saada sellainen

Konsulttina toimiva Alexis pyyhkäisi päällensä repimistä monille verkkosivustoille, mukaan lukien Dark Net, rinnakkaisverkko, joka kokoaa yhteen laittoman toiminnan. On olemassa muutamia ranskalaisia ​​foorumeita, joissa aiheesta keskustellaan, mutta sinänsä ei ole ostoverkostoa. ”Selasin kymmenen tärkeintä verkkokauppaa, mutta ne eivät tarjonneet mitään ranskalaisiin passeihin liittyviä, vain amerikkalaisille. “

Sinulla on 56,72% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

indeksi