June 24, 2021

Kaksi uutta NASAn suunnittelemaa uutta Venuksen tutkimusmatkaa

NASA ilmoitti keskiviikkona 2. kesäkuuta kahdesta uudesta tutkimusmatkasta Venukseen, aurinkokunnan kuumimpaan planeetan, yrittääkseen ymmärtää paremmin, miksi siitä on tullut “Helliläinen maailma” mitä se on tänään, kun sen naapurista, maasta, on tullut asuttava.

Näiden kahden tehtävän, nimeltään Davinci + ja Veritas, pitäisi lähteä “Vuosina 2028-2030”, sanoi Yhdysvaltain avaruusjärjestö lehdistötiedotteessa. “Ne antavat tiedeyhteisön tutkia planeettaa, jossa emme ole olleet 30 vuotta”NASA: n uusi järjestelmänvalvoja Bill Nelson kertoi vuotuisessa puheessaan avaruusjärjestön henkilöstölle.

”On elohopea, aurinkoa lähinnä oleva planeetta, jolla ei ole ilmapiiriä. Sitten on Venus, jossa on uskomattoman tiheä ilmapiiri. Sitten on maa, jossa on asuttava ilmapiiri ”, hän listasi. “Toivomme, että nämä tehtävät antavat meille paremman käsityksen siitä, kuinka maapallo kehittyi ja miksi se on tällä hetkellä asuttava, kun muut [planètes] eivät ole. “

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Miehitetty avaruuslento: SpaceX: n America’s-raketilla Yhdysvallat tekee historiallisen paluun

Ilmakehän koostumus ja geologinen historia

Venus-planeetan kuva otettu Magellan-avaruusaluksen ja Pioneer Venus Orbiter -tietojen avulla.

Davinci +: n on mitattava Venuksen ilmakehän koostumus ja määritettävä, onko sillä koskaan merta. “Tehtävä koostuu pallosta, joka syöksyy planeetan paksuun ilmakehään ja tekee tarkat mittaukset jalokaasuista ja muista elementeistä”, selitti NASA.

Veritas joutuu tutkimaan planeetan geologista historiaa kiertoradalleen sen ympärillä. Tehtävän pitäisi “Seuraa reliefejä melkein koko planeetan pinnalla 3D-rekonstruktion luomiseksi topografiasta ja varmista, ovatko tektoniikan tai tulivuoren kaltaiset prosessit edelleen toiminnassa”, NASA: n mukaan. Veritasin on myös selvitettävä, päästävätkö aktiiviset tulivuoret vesihöyryä ilmakehään.

Bill Nelson on myös vahvistanut, että Artemis 1, ensimmäinen paluu Yhdysvaltain paluu kuuhun -ohjelmaan, käynnistetään. “Myöhemmin tänä vuonna”.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Aiomme käydä taas kuulla

Maailma AFP: n kanssaHyppää tänne