June 22, 2021

Sukellus syvänmeren koralleihin

Uusi korallilaji löysi ennennäkemättömät tieteelliset havainnot 172 metrin syvyydessä: merkittäviä tuloksia, mutta Under the Pole -sukeltajien yhteistyö Insular Research Centerin ja Environmental Observatoryn (Criobe / CNRS) tutkijoiden kanssa näyttää ennen kaikkea mukavalta kokoukselta. “Täydentävyys oli todella ilmeistä”, tiivistää Laetitia Hédouin, tutkija Criobesta, Moorea, Polynesia.

Hän ja hänen kollegansa, jotka työskentelevät mesofoottisten korallien parissa – eli 30–170 m pinnan alla – halusivat nähdä alle 50 m, mutta lainsäädäntö ei salli heitä. Siksi Laetitia Hédouin vastasi innokkaasti Under the Pole -tiimin Ghislainin ja Emmanuelle Bardoutin mainokseen, joka etsii tieteellistä ohjelmaa purjeveneensä integroimiseksi. Heidän yhteinen seikkailunsa kesti kolmetoista kuukautta kesästä 2018 kesään 2019 ja johti heidät viiteen Polynesiaan. koralleja.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Ylikuumeneminen, happamoituminen, tukehtuminen, saastuminen, levät … uppoava valtameri

Yksi Crioben tutkijoita ajavista kysymyksistä on korallien sopeutuminen valon voimakkaaseen vähenemiseen, kun taas tämä on välttämätöntä zooxanthellalle, fotosynteettisille yksisoluisille leville, jotka asettuvat kudoksiinsa ja tarjoavat heille energiaa. He pystyivät tarkkailemaan, missä määrin nämä muuttavat luustonsa morfologiaa tämän saavuttamiseksi. ”Esimerkiksi pocillopora levittää kätensä tavalla välttääkseen heiltä pienintäkään varjoa, kertoo Laetitia Hédouin. Tiesimme, että mesofoottiset korallit voivat olla litteiden tasankojen muodossa, kuten suuret ruusut, mutta emme tienneet, että ne voivat ulottua yli 2 km pitkiksi ja 20-30 m leveiksi! Ja sitä oli 172 m. »

Onko kalojen yhteisö, joka elää lähellä koralliriuttojen pintaa lähellä valkaisua, valmis siirtymään syvemmälle? “Heti kun on olemassa epätyypillinen elinympäristö, elämä kehittyy, hän vastaa. Se on hyvä uutinen. 6–20 metrin kaistalla maisemat ovat melko homogeenisia, kun taas mitä kauempana alaspäin menee, sitä enemmän kukin saari on ainutlaatuinen. Siksi meidän on suojeltava niitä kaikkia. “

Yhteistyö ajan myötä

Sinulla on jäljellä 40,7% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

käy tässä sivustossa