August 2, 2021

Ranska haluaa syventää yhteistyötään Yhdysvaltojen kanssa

Tärkeä vierailu Ranskaan alkoi keskiviikkona 23. kesäkuuta ainakin Ranskan etujen vuoksi avaruuspuolustuksen alalla. Yhdysvaltain armeijan avaruuskomennon päällikkö kenraali James H.Dickinson, jonka oli tarkoitus pysyä kaksi päivää Pariisissa. Ohjelmassa tämän korkean tason upseerin on vaihdettava erityisesti ranskalaisen kollegansa, ilmadivisioonan kenraalin Michel Friedlingin, avaruuskomennon johdossa, ja armeijaministerin Florence Parlyn kanssa.

Tämän amerikkalaisen virkamiehen ensimmäisestä matkasta Ranskaan presidentti Joe Bidenin vaalien jälkeen on esitetty useita asiakirjoja. Pariisin yleinen haaste: syventää yhteistyötään Yhdysvaltojen kanssa, joka on edelleen johtava asema siviili- ja sotilasalalla, ja ainoilla, joilla on suhteellisen globaali visio siitä, mitä tapahtuu ilmakehän ulkopuolella. Amerikkalaiset pitävät Ranskaa puolestaan ​​usein “kykenevimpänä” liittolaisena tällä alueella.

Laadi standardit

Kenraali Dickinsonin matka piti siten keskiviikkona merkitä yhdistettyjen avaruusoperaatioiden (CSpO) kaksivuotiskokouksella. Monenvälinen foorumi – järjestetty etänä – johon Ranska liittyi vuonna 2020 ja jossa hahmotellaan tärkeimpiä päätöksiä avaruuspuolustuksesta. Ranskan lisäksi CSpO yhdistää Saksan ja ”Viisi silmää” (Australia, Kanada, Uusi-Seelanti, Iso-Britannia, Yhdysvallat). Tämän keskiviikon keskustelun pääaihe: “vastuullisen käyttäytymisen” normit avaruudessa.

Tämä aihe on erityisen huolestuttava Yhdysvalloille, kuten Ranskalle, kun taas avaruudessa havaitaan yhä enemmän vastuuttomaksi, jopa vihamieliseksi pidettyä käyttäytymistä. Näitä ovat vakoiluliikkeet satelliitin välityksellä. Vain hyvin pieni osa niistä julkistetaan, koska näiden liikkeiden kattavuutta ei ole tarkasti määritelty, eikä kaikilla mailla ole teknistä kapasiteettia havaita niitä.

Lue myös Ranska syyttää Venäjää satelliittivakoiluyrityksestä

Jotkut maat, mukaan lukien Ranska, haluaisivat “Määritä tiettyjä tilanteita tarkemmin”, selittää kenraali Friedling. Jos esimerkiksi vallitsee yksimielisyys roskien rajoittamisesta avaruudessa, mikään ei tarkoita sitä. Sama koskee satelliittien välisiä “läheisyystoimia”, jotka saattavat olla vakoilutarkoituksia varten: nämä yleensä tuomitaan, mutta miten turvaetäisyys määritetään? “Jos määritämme kehän, voimme olla ristiriidassa kansainvälisen oikeuden kanssa, joka puolustaa avaruuden käyttämättä jättämisen periaatetta, jatkaa kenraali. Se on yhtä tekninen kuin oikeudellinen keskustelu. “

Sinulla on 58,81% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Vilkaisua näihin tyypeiin