July 31, 2021

“Lohikäärmemies”, ihmeellisesti säilynyt kiinalainen kallo

Taiteilijan käsitys Harbin-miehestä.

Vuonna 1933 Harbinissa, Pohjois-Kiinassa, rakennusurakoitsija paljasti kallon rakentaessaan siltaa japanilaisille, jotka olivat juuri tunkeutuneet Mandyriaan. Muutama vuosi aikaisempi löytö “Pekingin miehestä”, joka koostui sarjasta ihmisläheisiä fossiileja, Meluenaan hän ajattelee, että löydöllä on potentiaalia, ja päättää piilottaa fossiilin asukkaalta, hylättyyn kaivoon. Sisällissodan jälkeen kommunistien tullessa valtaan yrittäjä haluaa pitää matalan profiilin yhteistyössään japanilaisten kanssa ja palaa työskentelemään kentällä saamatta koskaan aarteitaan. Kolme sukupolvea myöhemmin hän paljasti salaisuutensa vähän ennen kuolemaansa jälkeläisilleen, jotka päättivät hakea fossiilin vuonna 2018. Pekingin yliopiston paleontologi Qiang Li sai sitten tuulen suostumukseen ja suostutteli perheen – pysyi nimettömänä – lahjoittaa näyte Hebei Geo University -museolle.

Tämän kauniin tarinan kertovat tänään tutkijat, jotka pystyivät tutkimaan fossiilia ja kuvaamaan sitä lehden kolmessa artikkelissa Innovaatio (Cell Press -ryhmä) 25. kesäkuuta nimellä “lohikäärmemies”. On sanottava, että se on houkutteleva: noin 146 000 vuotta vanha, sillä on poikkeuksellinen säilyvyystila ja epätavallisia ominaisuuksia, mukaan lukien suuri aivotilavuus, joka on verrattavissa meidän. ”Se eroaa kaikista muista suvun lajeista Homo nimetty tähän päivään asti, ja siinä on yhdistelmä ominaisuuksia, kuten pitkä ja matala kallon holvi, leveä ja matala kasvot, suuret leveät ja melkein neliönmuotoiset silmäkuopat (…), litteät, matalat poskipäät (…)ja matala kitala, paksulla alveolaarisella luulla, joka tukee hyvin suuria molaareja “, kirjoittavat kirjoittajat, jotka ovat piirtäneet jälleenrakennuksen vaikuttavasta kasvusta.

Taiteilijan vaikutelma Harbin-miehestä hänen elinympäristössään.

Fossiili on sitä tutkineen ja kuvaavan ryhmän jäsenelle uuden lajin edustaja, sisaremme, jonka se nimitti Enimmäkseen. Chris Stringer, Lontoon luonnontieteellisestä museosta, on kirjoittanut kaksi näistä Innovaatio, mutta ei sitä, jossa hänen kiinalaiset kollegansa ehdottavat tätä nimeä: « Enimmäkseen on hieno nimi, ja olen iloinen voidessani käyttää tätä suosittua nimeälohikäärmemies. Mutta mielestäni tätä Harbinin fossiilia voidaan yhtä hyvin kutsuamies daliensis, kunhan tämä nimi on etusijalla. “

Sinulla on jäljellä 55,99% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Hyppää näiden jätkien !.!.! Saat lisätietoja