August 1, 2021

Richard Branson kokeilee ensimmäistä avaruuslentoa Virgin Galacticin kanssa sunnuntaina

Oli yksinkertainen ja viaton aika, jolloin miljardöörit olivat tyytyväisiä siihen, että jahti oli muita suurempi. He kilpailevat nyt päästäkseen ensimmäisiksi avaruuteen. Luokassa “Rakettini on suurempi kuin sinun”, Richard Branson on päättänyt nostaa lentonsa päivämäärän maapallon painopisteen rajaan saadakseen kilpailijansa napaan.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Avaruusmatkailu laukaisualustalla

Brittiläisen miljardöörin on määrä lähteä Virgin Galacticin VSS Unity -alukselle tänä sunnuntaina 11. heinäkuuta klo 15 Ranskan aikaa, jos sää ja uusimmat tekniset asetukset sallivat sen. Matka kestää vain tunnin. Lentoonlähdön jälkeen lentotukialuksen alta New Mexicosta, Yhdysvalloista, sukkula vapautetaan 15 000 metrin korkeudelle. Se kiihtyy pystysuunnassa yli kolminkertaiseksi äänenopeudeksi saavuttaen maapallon ilmakehän rajat avaruuden rajalla. Matkustajat tietävät “Muutama minuutti” lähellä painovoiman puutetta. Sukkula palaa sitten maahan.

Yksinkertainen amatööri

Päivämäärää ei valittu satunnaisesti. Amazonin perustaja Jeff Bezos ilmoitti 7. kesäkuuta, että hän oli menossa avaruuteen Blue Origin -aluksella 20. heinäkuuta. Kolme viikkoa myöhemmin herra Branson ilmoitti oman projektinsa päivämäärän. “Tiedän, ettei kukaan usko minua, mutta rehellisesti, ei ole [de concurrence entre nous] », hän vastasi vilkaisematta NBC: tä. SpaceX: n perustajan Elon Muskin osalta hän ei ole toistaiseksi ilmoittanut päivämäärää tai edes selkeästi ilmoittanut menevänsä henkilökohtaisesti avaruuteen, vaikka hänen yrityksensä on jo järjestänyt miehitettyjä lentoja.

Herra Branson toivoo pystyvänsä arvioimaan “asiakaskokemuksen”, mukaan lukien “istumamukavuuden” ja “avaruusaluksen maapallon näkymät”

Herra Bransonin aloittaminen maapallon vetovoiman rajoille avaa tietä avaruusmatkailulle. Jos tämä on Virgin Galacticin kahdeskymmenes toinen lento ja neljäs miehitetty, se on ensimmäinen kerta, kun yksinkertainen amatööri on noussut avaruusalukseen tällä tavalla. Tähän asti vain lentäjät ja yrityksen hyvin koulutettu miehistö olivat yrittäneet seikkailua.

Herra Branson puhuu Virgin Galacticista melkein kuin lentoyhtiö. Hän toivoo pystyvänsä arvioimaan “Asiakaskokemus”, sisältäen “Istuimen mukavuus” ja “Avaruusaluksen tarjoamat näkymät maapallolle”. Yhdysvaltojen liittovaltion ilmailuhallinto (FAA) myönsi 25. kesäkuuta yhtiölle luvan kuljettaa asiakkaita. Lippuja on myyty, ja jo on tehty kuusisataa varausta, yhtä monta kuin kaikki atronautit ovat olleet avaruudessa koko historiassa. Matkan hinta: noin 250 000 dollaria (noin 211 000 euroa), ensimmäisten lähtöjen kanssa vuonna 2022, toivoo Virgin Galactic. Olki verrattuna Bezosin Blue Origin -hintoihin, joka myi paikan huutokaupassa 20. heinäkuuta 28 miljoonalla dollarilla.

Kuuntele myös 2021, SpaceX: n Odysseia

tämä