August 3, 2021

miljardööri taistelu avaruudessa – Fuzzy Skunk

Ensimmäisessä suborbitaalisessa lennossa Jeff Bezos ei ollut jättänyt mitään sattuman varaan, ei lentoonlähtöpäivää eikä rakettinsa nimeä. 20. heinäkuuta oli nyökkäys Neil Armstrongin ensimmäisille askeleille Kuulla, vuonna 1969 Apollo 11 -matkan aikana. Ja sen kantoraketin uusi Shepard-nimi viittaa Alan Shepardiin, joka oli ensimmäinen amerikkalainen tekemässä niin. lyhyt matka avaruuteen hänen Mercury-kapselinsa kanssa kuusikymmentä vuotta sitten, kaksikymmentäkolme päivää venäläisen Juri Gagarinin jälkeen.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Jeff Bezos unelmoi lähettää ihmiskunnan avaruuteen

Amazonin perustaja oli suunnitellut kaiken paitsi lukuun ottamatta sitä, että Richard Branson haki häntä muutaman päivän rakettikoneellaan… Tämä ei ravistanut hänen vakaumustaan ​​olla paras tässä miljardierien välisessä egotaistelussa. ”Onnittelut lennosta! “, hän kirjoitti sitten Instagramissa. “En voi odottaa liittyäni klubiin! ”. Mitä tehtiin tiistaina 20. heinäkuuta ottamalla alukseen veljensä Markin lisäksi Wally Funk, historian vanhin astronautti 82-vuotiaana, ja Olivier Daemen, nuori 18-vuotias hollantilainen, huutokaupan voittaja, jonka isä oli maksanut 28 miljoonaa dollaria (24 miljoonaa euroa).

Lue myös Richard Branson lentää avaruuden rajoille Virgin Galactic VSS “Unity” -aluksella.

Idea, jonka toteuttaminen kesti lähes kaksikymmentä vuotta

Kaksi yrittäjää matkustajineen ylittivät Karman-linjan muutaman päivän välein, tämän symbolisen rajan, noin 100 kilometrin korkeudessa, josta voimme nähdä maan kaarevuuden ja avaruuden pimeyden. Muutaman minuutin ajan turistit pysyivät nollapainossa ennen kuin raketti laskeutui maahan. Ne avasivat siten oven avaruusturismiin. Idea, jonka toteuttaminen kesti lähes kaksikymmentä vuotta. Richard Bransonin yritys Virgin Galactic ilmoitti heti kahden viimeisen testin jälkeen kaupallisten lentojen avaamisesta vuonna 2022. Asiakkaat ovat siellä, koska 600 lippua on jo myyty hintaan noin 200 000 dollaria. Tästä syystä kunnianhimoinen tavoite on viime kädessä suorittaa 400 lentoa vuodessa. Jeff Bezosin Blue Origin puolestaan ​​haluaa olla huomaamattomampi ilman tarkkaa aikataulua. “Suunnittelemme vielä kaksi lentoa tänä vuonna”, sen jälkeen, “Ja monet muut vuonna 2022”, yhtiön edustaja kertoi AFP: lle.

Markkinatutkimukset tarjoavat 50000 potentiaalista vapaaehtoista vuodessa, ja hinnat voidaan jakaa muutamassa vuodessa kymmenellä, jolloin se on 20000 euroa lentoa kohden, korosti Kansallisen avaruustutkimuskeskuksen (CNES) puheenjohtaja Philippe Baptiste perjantaina 16. heinäkuuta France Interin mikrofoni. Mikä ei silloin olisi seurauksia planeetalle “Jos haluaisimme lähettää huomenna 50 000 turistia vuodessa avaruuteen, siellä olisi todellinen ympäristöongelma”, hän tunnisti

Sinulla on 55,66% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Lisätietoja kirjoittajasta