June 24, 2021

bluesille vuonna 2018 tarjottujen ylellisten kellojen monimutkainen kokoonpano

15. heinäkuuta 2018. Ecstatic, Ranskan joukkueen paraatin pelaajat Moskovan Luzhniki-stadionin nurmikolla. Kultaisen konfettisuihkun alla siniset ovat juuri nostaneet maailmanmestaruuskilpailun voitonsa jälkeen Kroatiaa vastaan. Yleisessä euforiassa Ranskan jalkapalloliiton (FFF) johtajat haluavat palkita valmentaja Didier Deschampsin suojelijat ja hänen henkilökuntansa luontoissuorituksellisella bonuksella. Jalkapalloilijat arvostavat kuitenkin ylellisiä kelloja.

FFF: n yleishallinto päättää tarjota heille kukin nimensä kanssa kaiverrettuina. Syksyllä 2018 hän määräsi sveitsiläiseltä kellosepältä IWC: ltä (International Watch Co.) 48 kelloa luovuttamaan ne Ranskan joukkueen pelaajille ja teknisen henkilöstön jäsenille, mukaan lukien Didier Deschamps. Portugieser Chronograph -mallit, sinisellä kellolla. Tilauksen kaupallinen arvo: 364800 euroa kaikki verot (tai 7600 euroa per yksikkö) tietojemme mukaan.

Näennäisen yksinkertainen aloite. Operaatio aiheutti kuitenkin monimutkaisen järjestelyn, joka herätti levottomuutta ja kysymyksiä itse federaatiossa: useiden lähteiden mukaan tämän lahjan pukeutuminen voi valinnaisesti olla sosiaalista tai jopa verisuojaa. tai sosiaalisen hyödyn väärinkäyttö.

Epätyypillinen markkinointi

Lähes kaikki alkoi yhden FFF: n lakimiehen varoituksesta, joka varoitti, että siniset altistavat itselleen veroriskin, jos he eivät ilmoita näitä kelloja tuloissansa eivätkä lähettäneet esineisiin liittyviä laskuja federaatioon . Sitten FFF suostui epätyypilliseen kauppaan IWC: n kanssa.

FFF: n lakimiehen mukaan käyttöön otetun järjestelyn tarkoituksena oli vähentää julkisen talouden sopeuttamisen riskiä sulkematta sitä kokonaan pois. Jotta kelloja ei pidettäisi juomarahoina veroina, kyse oli siis esineiden luovuttamisen näyttämisestä mainostoiminnan tavoin.

Lue myös Bluesin kruunajaiset ovat Ranskan jalkapalloliiton hyvä liike

Sopimuksen ehdotuksen mukaan Maailma liittovaltion neuvosto laati lokakuussa 2018 kahdessa alkuperäiskappaleessa, että FFF: n oli maksettava vain alennettu hinta (145920 euroa, kaikki verot mukaan lukien, 364 800 euron sijasta), sitoutumalla suorittamaan palveluja IWC: n eduksi. Sopimuksessa mainitaan “Ensimmäinen tapauskohtainen yhteistyö”, ennen mahdollista kunnianhimoisempaa sponsorointikumppanuutta.

Sinulla on 64,23% tästä artikkelista luettavissa. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Mene nyt