June 22, 2021

Djokovic sulkee itsensä Musetti-ansasta pyörimään neljännesvuosittain

Toukokuun puolivälissä Roomassa Novak Djokovic suoritti ennätyksen suorana saatuaan finalistikarhun, jonka Rafael Nadal voitti Foro Italicossa. ”Seuraavan sukupolven nuoret? Rafa, minä ja ehkä Roger [Federer], olemme uusi sukupolvi. Tietenkin Next Gen kasvaa riippumatta. Olemme edelleen ne, jotka voittavat suurimmat ja Grand Slam -turnaukset ”, oli ylpeillä serbillä, joka juhli 34 vuotta muutama päivä ennen kuin espanjalainen puhalsi 35. syntymäpäivänsä.

Maanantaina 7. kesäkuuta maailman ykkönen teki uuden mielenosoituksen voittamalla K.-O. Lorenzo Musetti, 19, neljännesvälierät Roland Garrosilla (6-7, 6-7, 6-1, 6-0, 4-0 ab.).

Kasteestaan ​​valtavassa Philippe-Chatrierin hovissa – ja hyvin lyhyestä Grand Slam -kasteestaan ​​- italialainen ei kuitenkaan salli hämmentyä. Nuori esteetti takaa näyttämön tuhannen katsojan edessä, jotka löytävät taikuisen potkunsa ja tennispallonsa, pelaten täällä korkeaa kämmenen volleya takaisin verkkoon, siellä pehmustettu pehmustettu lentopallo. Jo kolmannella kierroksella Carraran (Toscana) poika oli asettanut taskussa tuomioistuimen nro 7 yleisön, tullut osallistumaan kaksintaisteluunsa Marco Cecchinaton kanssa – Pariisin saven välierän finalisti vuonna 2018 – laukauksilla muualla. Kuten tämä jalkapalloa helmi jalkaa vasten, maila takana, vastauksena maanmiehensä tarjoamaan lusikkaan tai tähän epätodennäköiseen voittoon, takaisin oikeuteen.

Djokovic hyökkäsi kädellä

Raa’an röyhkeän nuoren rohkeuden takia maailman ykkönen on vähemmän kliinistä kuin tavallisesti ja tekee joukon törkeitä virheitä (yhteensä 20 pakotettua virhettä ensimmäisessä sarjassa), heittäen selkäänsä. Hänet lyödään tie-breakiin menettämättä johtoasemaansa neljännessä ottelussa, hän on usein ensimmäinen halkeama vaihdossa, ja hänen lasertulot ovat jääneet pukuhuoneeseen. Jopa hänen palveluksestaan, joka on tilapäistä huonoina päivinä, ei ole hänelle paljon apua. Aivan päinvastoin kuin Musetti, joka oli loistava vaarnallaan, taputti ”Voima! ” voitettuaan ensimmäisen sarjan (7-6 [7]).

Serbilainen oli varoittanut edellisenä päivänä kohtaamaan hänet: italialaisen siirtomaa nuorin tietää melkein kaiken mailasta käsissään. Hän pystyi saamaan käsityksen siitä harjoittelemalla hänen kanssaan, Monte Carlossa tai Roomassa. Musetti kiihdyttää koko arsenaalinsa ykkönen vastaan: konekiväärin kämmenensä ja ennen kaikkea taikuisen kenkänsä, yhden käden kämmenensä, toisinaan ristissä, toisinaan linjaa pitkin, minkä ansiosta hän ristiinnaulitti Djokovicin verkon yli .

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Roland Garrosilla Italian tenniksen renessanssi on vahvistettu

Musettilla ei ole juurikaan menetettävää. Ennen kaikkea hän ei pelkää ketään. Aloittelija radalla – vuoden 2020 lopussa hän voitti ensimmäisen tittelinsä Challengerissa (toinen divisioona) – hänellä on jo viisi voittoa Top 20 -jäseniä vastaan. Djokovic saattaa olla kaukana standardistaan, mutta italialainen on paljon tekemistä sen kanssa, ja osoittaa paljon kunnollisemman pelitason kentällä kuin hänen 76e maailman sijoitus.

Hän sai nopeasti johtoaseman toisessa erässä, ennen kuin antoi serbin palata takaisin korkeuteen. Maailman ykkönen ei ole hänen lautasellaan. Johtanut 2-0 ratkaisevassa pelissä, hän ei edes yritä antaa refleksin kättä, joka kulkee nenänsä alla laskeutuen linjalle. Hän antaa tämän ratkaisevan pelin liukastua pois, ja tässä on italialainen, joka johtaa kaksi pelivuoroa nollaan (7-6 [2]) melkein kahden ja puolen tunnin pelin jälkeen.

Vaikein vaihe alkaa Musettilta: kaupan päättäminen kolmessa erässä pyhää hirviötä vastaan. Monet ovat kokeilleet, harvat on palkittu. Kolmas kierros on esimerkki tästä: Djokovic käyttää hyväkseen vastustajansa äkillistä jännitystä, joka päästää irti heittonsa ja vahvistaa hänen askeleensa. Maailman ykkönen ottaa ottelun hallinnan ensimmäistä kertaa ja irtoaa 4-1. Aggressiivisempi ja ennen kaikkea tarkempi, hän lähettää kolmannen käsittele 20 minuutissa. “Tule Lorenzo” laskeudu katsomosta, jotta löydettäisiin Musetti pelin alusta kentällä.

“Osaan käyttää niitä”

Mutta serbialaisen kylmä viha on pelottavin. Verenvuoto vahvistetaan neljännessä kierros rutolle, kykenemätön pitämään kasvoaan, kun Djokovic jatkaa sulkemisia. Parhaansa mukaan maailman ykkönen sijoittaa sarjan hieman yli neljännes tunnissa ja palaa kahteen kilpailuun kaikkialla. “Menin vaihtamaan toisen setin häviämisen jälkeen, ja kun pääsin kentälle, olin toinen pelaaja. Minulla oli paremmat tunteet, aloin pelata tasolla, jolla minun olisi pitänyt aloittaa ottelu, Djokovic analysoi lehdistötilaisuudessa. Tykkään pelata nuoria vastaan ​​viiden parhaan sarjassa, koska osaan käyttää niitä, olen voittanut suurimman osan viiden erän peleistä, jotka olen pelannut urallani, tämä kokemus auttaa. “

Musetin pyytämä aikaraja lääketieteelliseen hoitoon ei saa häntä palauttamaan henkensä tai tenniksensä. Toisen suoran virheen jälkeen hämmentynyt kenttä, italialainen, raivoissaan, lähettää pallon katsomoon. Hän luopui 4-0 häntä vastaan, ennen kuin lähti tuomioistuimelta yleisön ja vastustajan suosionosoituksille.

“Ensimmäiset kaksi sarjaa pelasin parhaan tennikseni; maailman ykkönen vastaan, en ollut kelvoton, mutta minun on silti parannettava fyysisesti. Viiden erän ottelu Cecchinatoa vastaan ​​jätti jälkensä, minulla oli kouristuksia ja kipuja alaselässä ”, selitti Musetti, joka kielsi loukkaantumisen.

Hänen on tehtävä tämä julma oppisopimuskoulutus: silloinkin kun olet taiteilija, radan pyhien hirviöiden uhmaaminen vaatii mestariteoksen.Lisätietoja kirjoittajasta