June 22, 2021

ensimmäinen Grand Slam -finaali Tamara Zidansekille

Naiset avasivat pallon Ranskan avoimen kymmentä päivää varten tiistaina 8. kesäkuuta Philippe-Chatrierin kentällä. Kuusi kahdeksasta edelleen kilpailussa olevasta pelaajasta löytää Grand Slam -turnauksen puolivälierät.

Kaikkia kertoimia vastapäätä se oli matalin sijoittunut puolivälierä, joka voitti ensimmäisen lipun välieriin. Tamara Zidansek, 85e maailmalla, putosi espanjalainen Paula Badosa Gibert kolmessa erässä (7-5, 4-6, 8-6). Slovenialainen pääsee ensimmäistä kertaa urallaan Grand Slam -välieriin.

Lue myös Roland-Garros: espanjalainen Paula Badosa, upouusi moraali

Kuten hän teki ensimmäisellä kierroksella, voittajaottelussaan kanadalaista Bianca Andrescuua (7e 3:20 jälkeen Tamara Zidansek aloitti ottelun diesel-tilassa. Johti 3-0 ottelun alkaessa, entinen lumilautailija piti hänet viileänä poimiessaan 3-3.

Kaksi pelaajaa puolestaan ​​myönsi sisäänheittonsa pitkään takakäden takana Paula Badosalta, aika vahvistettiin ja tuomittiin virhe, joka antoi slovenialaiselle mahdollisuuden käyttää palveluksessaan etua ennen vaimennuksen tekemistä (6-5). Hämmentynyt espanjalainen teki kaksi uutta pakottamatonta virhettä (yhteensä 15 ensimmäisessä erässä, viisi enemmän kuin vastustajansa) ja luovutti ensimmäisen setin vajaan tunnin pelaamisen aikana.

Toisessa erässä Paula Badosa, johti 4-2, käytti slovenialaisen taantumaa palaten neljään peliin kaikkialla, ennen kuin tasoitti toisen sarjan. Kahden vaiheen välillä tässä vaiheessa ratkaiseva sarja oli tasapainossa (3-3 kahden tunnin pelin lähestyessä, sitten 4-4 ja 5-5), ja kahden pelaajan hermot testattiin. Espanjalainen oli ensimmäinen, joka osoitti hermostuneisuuden merkkejä. Led 6-5, hän lähetti mailamalssinsa ja sai varoituksen.

Kahden tunnin 18 pelin jälkeen slovenialainen voitti kolmannen kierroksen. Seuraavassa kierroksessa hän tapaa päivän toisen julisteen voittajan, joka asettaa kaksoiskumppanit ukrainalaisen Elena Rybakinan venäläistä Anastasia Pavlyuchenkovaa vastaan.

Koko artikkeli