June 22, 2021

espanjalainen Paula Badosa, upouusi moraali

Entä jos Paula Badosa paljastaa tänä vuonna naisten turnauksen Roland-Garrosissa? Klo 23, espanjalainen, 35e WTA-rankingissa tekee vaikutuksen voimakkaalla pelillään ja terävällä mielellään. Hylättyään sunnuntain kolmessa erässä (6-4, 3-6, 6-2) tšekkiläinen Marketa Vondrousova – turnauksen finalisti 2019 -, hän pelaa tiistaina 8. kesäkuuta, ensimmäisen puolivälieränsä Grand Slamissa turnaus slovenialaista Tamara Zidansekia vastaan, myös 23.

Esitys on sitäkin merkittävämpi, koska tämä on vain katalaanin toinen osallistuminen Ranskan avoimen kisan arvontaan, jossa hän pysähtyi viimeisen sarjan syksyllä kahdeksantoista. Kolmannella kierroksella Badosalla oli maailman vaikeuksia päästä eroon romanialaisesta Ana Bogdanista (102e World), poistamalla ottelupisteen ennen voittamista kolmessa erässä (2-6, 7-6 (4), 6-4). Badosa esiintyy nyt mahdollisena ehdokkaana lopulliseen voittoon naisten turnauksessa, jossa monet suosikit ovat ottaneet oven.

Uusi valmentaja, uusi mieli

On totta, että hänen nimeään ei tunneta Porte d’Auteuilissa, jossa hän voitti junioriturnauksen vuonna 2015, 17, menettämättä sarjaa. Lourdes Dominguezin jälkeen vuonna 1999 hän on ainoa espanjalainen, joka on voittanut tittelin nuoremmissa. New Yorkissa, jossa hänen vanhempansa olivat mallit, syntynyt Paula alkoi pelata tennistä 7-vuotiaana, kun hänen perheensä muutti Barcelonaan. Hänen korkeutensa (1,80 m), vaaleat lukkonsa ja siniset silmänsä, voimakas tyylinsä, kaikki pakottaa espanjalaiset tiedotusvälineet vertaamaan häntä Maria Sharapovaan, hänen idoliinsa.

Tällaisen musertavan alun jälkeen odotukset olivat korkeat. Liian paljon, epäilemättä, koska pelaaja kävi sitten läpi pitkän romahduksen. Vuosina 2018–2019 hän onnistui kuitenkin asettumaan maailman 100 parhaan joukkoon työskentelemällä Xavier Budon kanssa – lähellä Joan Laportaa, joka nimitettiin juuri huhtikuun FC Barcelonan urheilujohtajaksi.

Lue myös Roland-Garros: Djokovic ja Nadal helposti, uusi lasku naisten siementen joukossa

Syyskuusta 2020 lähtien hän on ollut yhdessä toisen espanjalaisen Javier Martin kanssa, joka on edelleen ATP-listalla oleva pelaaja (836e). Madrilenian on vakavasti loukkaantunut kyynärpäässä, ja hän on keskeyttänyt uransa vuoden ajan nuoren naisen hoidosta. Itse verrattuna Nadaliin, kun hän oli 17, Martilla oli vaikea kokemus pro-piirin paineesta, yleisön ja tiedotusvälineiden odotuksista.

Voitonsa jälkeen Vondrousovaa vastaan ​​Badosa kunnioitti häntä: ”Javier opettaa minua pitämään sen yksinkertaisena. Joskus, kun ympärilläsi on paljon odotuksia, sinulla on taipumus ajatella liian kauas eteenpäin. Javierin kanssa elämme päivästä päivään ajattelematta liikaa seuraavaa ottelua, seuraavaa turnausta … Tennis on 80% mielenterveys. Tärkeintä on hallita hermojasi ottelun tärkeinä hetkinä ”, hän selitti lehdistötilaisuudessa.

“Hän voi pelata hyvin kaikkialla”

Vaikka hänen voimakas soittonsa muistuttaa meitä enemmän amerikkalaisesta koulusta kuin espanjalaisesta, Marti tiivistää Badosan profiilin seuraavasti: “Hän on erittäin aggressiivinen pelaaja, hänellä on erittäin hyvät pohjavetot, hänellä on erinomainen palvelu, ensimmäinen palvelu nopeasti keskimääräistä nopeammin. Se voi sopeutua mihin tahansa pintaan, se voi pelata hyvin missä tahansa. ”

Otteluiden aikana Badosa etsii usein valmentajansa katsausta katsomossa. ”Henkilö, joka tuntee sinut parhaiten, on valmentajasi. Kun paineiden alla on tulitikkuja, etsin hänen katseensa ja se rauhoittaa minua. Olemme työskennelleet mielen parissa ja vain katsominen siihen rauhoittaa minua ”, hän kehittyi.

Lue myös Roland Garros: Williams kallistuu puolivälierissä, Tsitsipas ja Medvedev jatkavat matkaa puolivälierissä

Katalaanilla on voimakas, kestävä, nyt henkisesti vahva väite, varsinkin kun hän lähestyy toista viikkoa ilman painetta, hänen turnauksensa on jo menestys. Tämä pätee myös hänen seuraavaan vastustajaansa, Tamara Zidansekiin, jolla on erityispiirteet siitä, että hän on aloittanut urheilun… lumilautailulla. Zidansek on ensimmäinen slovenialainen, joka on päässyt puolivälieriin Roland Garrosilla. Tuloksesta riippumatta tämä kokous on siis ensin virkistävä.

saat lisätietoja