June 22, 2021

Schwartzmanin heittämä Nadal kiipeää välieriin

Kun Roland-Garroksen ilmoittaja Marc Maury avasi tilojen päällikön palkintoluettelon keskiviikkona 9. kesäkuuta, 5000 katsojaa, jotka ovat saaneet saman päivän jälkeen luvan täyttää Philippe-Chatrierin tuomioistuimen osastot, varasivat Rafael Nadalin suosionosoituksiin jota hän ei ollut saanut kahden vuoden ajan. “Rafa, rakastan sinua” ja “Kuningas Rafa” mukana tässä litaniassa “Lähes pidempi kuin itse ottelu”, kuten jotkut hänen kaveristaan ​​halusivat nauraa.

Puolentoista vuoden pandemian jälkeen olimme melkein unohtaneet sen vaikutuksen «Ohhhhhhhhhh» ja «Ahhhhhhh» katsojat hämmästyivät spektaakkelista silmiensä edessä. Jos puoliksi tyhjät laatikot eivät olleet ohittaneet ketään, erotuomarin ilmoitukset yrittäen rauhoittaa hajaantunutta väkijoukkoa olivat melkein onnistuneet toivomaan.

Kahdeksan kuukauden kuluttua epäonnistumisesta puolivälierissä samalla keskuskentällä syksyisessä versiossa, argentiinalainen Diego Schwartzman (siemen nro 10) pärjäsi paremmin nro 3 -maailmaa vastaan: hän onnistui seisomaan häntä vastaan ​​ja jopa ottamaan sarjan häntä. Mutta rivi on sama. Neljän erän voittaja (6-3, 4-6, 6-4, 6-0) espanjalainen joutuu perjantaina ottamaan vastaan ​​Novak Djokovicin tai Matteo Berrettinin saadakseen paikkansa finaalissa.

Nadal ei ole häikäisevä fluoresoivasta keltaisesta t-paidastaan ​​huolimatta, mutta tekee erittäin epätavallisia virheitä pelin alussa, etenkin takapuolella. Hänen onnekseen Diego Schwartzman on täysin vaaraton hänen alkaessaan (58% ensimmäisistä palloista).

Realismin puutteesta huolimatta – vain kaksi muunnettua katkaisupistettä pelkästään ensimmäisen sarjan seitsemästä tilanteesta – riittää. Muutaman hyvin tuntuvan iskun lisäksi – mukaan lukien lohko ja pitkät takakätet – argentiinalainen tekee liian usein virheen, joka torjutaan vastustajan hyökkäyksellä, jonka hissi heijastuu hänen harteilleen.

Salauksen purku: Roland Garrosissa Rafael Nadal tai kuolemattomuuden eliksiiri

Ilmareikien kertyminen

Schwartzman kompensoi taskunsa (1,68 m) nopeudella, vilkaisulla ja ennakointitajulla. Toisen sarjan alusta lähtien hän tarttuu Nadalin palvelukseen, vie mallorcalaisen omaan loukkuunsa, murtamalla hänet lopulta vaihdosta lähtötasolta ennen kuin menee verkkoon. Hän vahvistaa johtoasemansa erossa 3-0.

Turnauksen alusta lähtien espanjalainen on kokenut muutaman ilmareiän useita kertoja. Kaksi kolmatta settipalloa pyyhitään australialaista Alexei Popyriniä vastaan ​​ensimmäisellä kierroksella, riemukas 5-2 – 5-5 palaa Richard Gasquetilta toisen kierroksen toisella kierroksella. Näin oli jälleen hänen kahdeksannentoista kierroksensa alussa Jannik Sinneriä vastaan, jossa hänen täytyi murtautua ääripäissä samalla kun italialainen palveli voittaakseen ensimmäisen kierroksen.

Sinulla on 52,55% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

navigoi tässä