June 24, 2021

viisi jalkapalloilijaa, joita Afrikan manner seuraa tarkasti

Euron viimeiseen vaiheeseen hyväksytyt valinnat ovat lukuisat, ja niiden joukossa on vähintään yksi afrikkalaista jalkapalloilijaa. Jotkut heistä ovat myös vanhempiensa maan liitto seuranneet kilpailemaan Afrikan kansakupissa (CAN). Mutta Englannin, Belgian, Saksan, Ranskan tai Sveitsin värejä he puolustavat 11. kesäkuuta – 11. heinäkuuta järjestettävän eurooppalaisen turnauksen aikana. Jotkut ovat jo saaneet tietyn maineen kansainvälisellä tasolla, kun taas toiset, vähemmän alttiina , voisi käyttää tapahtumaa hyväksi tunnettuuden puutteesta.

Bukayo Saka (Englanti)

Englantilainen Bukayo Saka ottelussa Itävaltaa vastaan ​​2. kesäkuuta 2021.

Englanti odotti kolmen lionin johtajan Gareth Southgaten kutsuvan maustetun Jesse Lingardin (28, 29 lippua) nuoren Bukayo Sakan (19) sijaan. Mutta teknikko halusi yllättää säilyttämällä toisen, syntyneen Nigerian vanhempien suuressa Lontoon esikaupungissa, ja Nigerian jalkapalloliiton lähestyvän ajan liittyä Super Eaglesiin. Saka, Englannin kansainvälinen lokakuusta 2020 lähtien, kiitti Southgatea hänen luottamuksestaan ​​pisteyttämällä 2. kesäkuuta Itävallaa vastaan ​​järjestetyn ystävyysottelun ainoan maalin.

Lue myös Jalkapallo: viisi afrikkalaista, jotka ovat loistaneet Euroopassa tällä kaudella

Tehokas tapa lieventää joidenkin kannattajien ja kolumnistien äänekkäitä kysymyksiä tämän “lapsen” läsnäolosta 26 pelaajan joukossa, jotka kutsutaan pelaamaan euroa. Viiden Premier League -maalinsa ansiosta huoleton hyökkääjä oli yksi harvoista Arsenalin pelaajista – missä hänet koulutettiin – selviytymään monimutkaisesta kaudesta. Ampujien kannattajat äänestivät hänet myös klubin parhaaksi pelaajaksi vuosina 2020-2021.

Romelu Lukaku (Belgique)

Belgialainen Romelu Lukaku ottelussa Kreikkaa vastaan ​​3. kesäkuuta 2021.

28-vuotiaana Romelu Lukaku ei ole enää nuori ensin. Hänen ennätyksensä Red Devilsin kanssa puhuu puolestaan: 60 maalia 93 korkilla. Ja kun Belgia pidetään yhtenä euron suosikeista, tämän harvinaisen voiman hyökkääjän läsnäolo vahvistaa tätä asemaa. Italian mestari Inter Milanin kanssa ja kirjoittanut 24 maalia Serie A: ssa, Lukakulla on paljon varattavaa. Hänen isänsä, Roger, entinen Kongon kansalainen, syntynyt Kinshasassa, teki rehellisen uran, pääasiassa Belgiassa, mutta myös Turkissa.

Lue myös Afrikassa on julma kansainvälisten standardien mukainen stadionien puute

Mutta jos jälkimmäinen oli keskikenttäpelaaja, Romelu on syntynyt maalintekijä kirurgisella tarkkuudella. Minne tahansa hän onkin mennyt – Chelseaa lukuun ottamatta – tämä polyglotti (hän ​​puhuu seitsemää kieltä, myös swahili) on aina vahvistanut pintaterrorin kykynsä, olipa kyseessä Anderlecht, West Bromwich Albion, Everton tai Manchester United. Belgia luottaa siihen, että hän voittaa historiansa ensimmäisen tittelin.

Leroy Sané (Saksa)

Saksalainen Leroy Sané ottelussa Tanskaa vastaan ​​2. kesäkuuta 2021.

Saksalaisella kansainvälisellä Leroy Sanéssa (25-vuotias, 30 lippia) on harvinainen etunimi, suoraan isänsä, Souleymanen, mielestä. Hän oli naimisissa saksalaisen voimistelijan Regina Weberin kanssa, olympiamitalisti 1984 Los Angelesissa. Viimeksi mainittu, entinen Senegalin joukkueen hyökkääjä, ihailee suuresti hänen valmentajanaan Claude Le Roya. Kun hänen poikansa syntyi vuonna 1996, hän päätti kutsua häntä Leroyksi kunniaksi ranskalaiselle teknikolle – joka oppii sen vasta vuosia myöhemmin.

Lue myös Nuorisokoulutus, iso unohdettu jalkapallo Algeriassa

Siitä lähtien hyökkäävä keskikenttäpelaaja on päättänyt pelata Saksassa vuonna 2015, vaikka hänellä on myös senegalilainen ja ranskalainen kansalaisuus (hänen isänsä on todellakin saanut ranskalaisen passin) ja hän olisi voinut puolustaa Terangan lionien tai sinisten värejä. ” Maajoukkue “ älä valittaa siitä. Tämä puhdas vasenkätinen, enemmän ohikulkijoita kuin maalintekijöitä, palasi Saksaan kesäkuussa 2020 – Bayern Müncheniin – neljän melko vakuuttavan kauden jälkeen Manchester Cityssä, ja siirron arvioidaan olevan 45 miljoonaa euroa.

Wissam Ben Yedder (Ranska)

Ranskalainen Wissam Ben Yedder ottelussa Andorraa vastaan ​​10. syyskuuta 2019.

Vuosien ajan Tunisian jalkapalloliitto yritti saada Wissam Ben Yedderin, jonka perhe on kotoisin Djerbasta, käyttämään Carthage Eagles -paitaa. Mutta vuonna 2018 nykyisestä AS Monacon hyökkääjästä tuli ranskalainen kansainvälinen. Missä tahansa hän on pelannut Toulousessa tai Sevillassa, 30-vuotias Ben Yedder on aina osoittanut vaikuttavaa johdonmukaisuutta henkilökohtaisissa tilastoissaan. Tämä oikeakätinen – melkein yhtä taitava vasemman jalkansa kanssa – soitti paljon futsalia nuoruudessaan. Tämä antaa hänelle mahdollisuuden olla mukava pienissä tiloissa ja pelata kaikkia hyökkääviä kantoja.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös “Stadionidiplomatian” avulla Kiina laajentaa vaikutusvaltaansa Afrikassa

Ranskan joukkueessa, jossa hänellä on kolmetoista valintaa ja kaksi maalia, Ben Yedder on useammin korvaava kuin haltija. Näin on edelleen euron aikana, jossa Didier Deschamps lyö vetoa, paitsi katastrofi, triosta Benzema-Mbappé-Griezmann, että koko maailma näyttää kadehtivan häntä. Mutta altruistisena ja hyvänä toverina pidetyllä Monegasquella on kerralla tai toisella mahdollisuus näyttää itsensä, varsinkin jos Bluesin kulku venyy ajan myötä.

Denis Zakaria (Sveitsi)

Sveitsiläinen Denis Zakaria ottelussa Georgiaa vastaan ​​23. maaliskuuta 2019.

Borussia Mönchengladbachin keskikenttäpelaaja (Saksa) on täydellinen esimerkki sveitsiläisestä valinnasta, joka on yksi kosmopoliittisimmista 24 finalistista. Denis Zakaria, 24, syntyi Genevessä etelä-Sudanin äidiltä ja kongolaiselta isältä. Hän olisi voinut pelata yhdessä näistä kahdesta maasta, mutta hänen valintansa laski nopeasti Sveitsiin, joka on yksi viidentoista parhaasta eurooppalaisesta valinnasta, jonka läsnäoloa suurten kilpailujen (World Cup ja Euro) loppuvaiheissa ei voida kieltää. ei vuodesta 2004.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Patrice Motsepen valinnasta Afrikan jalkapalloliiton jäseneksi poliittiset näkökohdat

Hän on koulutettu Servette de Genèvessä ja paljastettu Berniin nuorille pojille, ja on tänään yksi Bundesligan erittäin hyvistä pelaajista, ja sellaisenaan klubit kaipaavat sitä luonnollisesti suuremmilla keinoilla kuin Borussian. Tärkeä linkki sveitsiläisessä valinnassa, Denis Zakaria, yhtä rento elämässä kuin taistelukentällä kentällä, on aina vahvistanut pitävänsä afrikkalaista syntyperäänsä etenkin käymällä Kongon demokraattisessa tasavallassa ja äitinsä kotikylässä Etelä-Sudanissa. . , josta hän puhuu paikallista murretta.

tämä artikkeli