June 24, 2021

Brasilian korkein oikeus antaa vihreän valon kilpailun järjestämiselle

Vaikka kilpailu roikkui vielä muutama päivä sitten, se on vihdoin pidettävä: Brasilian korkein oikeus antoi torstaina 10. kesäkuuta luvan pidättää 47e painos Copa Américasta, joka on maailman vanhin maajoukkueiden välinen jalkapalloturnaus, jonka ensimmäinen painos järjestettiin vuonna 1916. Tapahtuman järjestäminen maassa, jossa lähes 480 000 ihmistä on kuollut Covid-19: een, liittyy kuitenkin tiukan terveyspöytäkirjan hyväksyminen.

Äänestyksen ollessa vielä kesken, enemmistö kuudesta Brasilian korkeimman oikeuden 11 tuomarista hylkäsi kahden vasemmistopuolueen ja liiton vetoomukset tämän turnauksen peruuttamiseksi, joka lopulta alkaa sunnuntaina. avausottelu Brasilian ja Venezuelan välillä Brasiliassa.

Copan olisi pitänyt tapahtua alun perin vuosi sitten Kolumbiassa ja Argentiinassa, ennen kuin sitä lykättiin pandemian vuoksi. Kolumbia, joka on kohdannut voimakkaan sosiaalisen kapinan, joka on tappanut kymmeniä ihmisiä, vetosi ensin Covid-19: een pyytääkseen turhaan kilpailun lykkäämistä. Argentiina puolestaan ​​vetäytyi kaksi viikkoa sitten terveyskriisin takia.

Niiden korvaamiseksi Etelä-Amerikan valaliitto (Conmebol) on kaikkien yllätykseksi valinnut Brasilian, toiseksi surkeimman maan maailmassa, jossa terveystilanne on paljon huolestuttavampi kuin Argentiinan, kolmannen aallon uhalla. tulevina viikkoina.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Copa America isännöi kipinää joidenkin brasilialaisten raivosta

Vältä “kopavirusta”

Siksi korkeimpaan oikeuteen tehtiin kolme valitusta sen kumoamiseksi, mutta tuomarit katsoivat, ettei tällainen päätös ollut heidän vastuullaan. Tämä tuomio ei kuitenkaan merkitse tyhjää tarkastusta Copa Américan hyväksi. Tuomari Carmen Lucian mukaan se on valtion kuvernöörien ja pormestareiden tehtävä ”Pakotetaan välttämään protokollat Kopavirus”, enemmän infektioita ja uusien kantojen verenkiertoa ”.

Suositus, jonka tuomari Marco Aurelio Mello antoi äänestyksessään:

“Valituksen hylkääminen ei tarkoita, että toimivaltaisten viranomaisten ei pitäisi tehdä tarvittavia päätöksiä terveyden ja turvallisuuden tasolla voimassa olevien pöytäkirjojen täytäntöönpanemiseksi. “

Rio de Janeiron pormestari Eduardo Paes ilmoitti viime viikolla, että hän ei epäröi kieltää kaupungissaan suunniteltuja otteluita, jos terveystilanne pahenee.

Lue myös Copa America 2021: Brasilia vahvistaa kansainvälisen jalkapallokilpailun järjestämisen

Tuomari Ricardo Lewandowski kehotti edelleen äärioikeiston presidentti Jair Bolsonaron hallitusta esittämään yksityiskohtaisen suunnitelman ennaltaehkäisevistä toimenpiteistä ennen turnauksen alkua. Vaikka hänkin tunsi, ettei korkeimman oikeuden tehtävä peruuttaa Copa Américaa, hän kritisoi sitä, että hallitus suostui järjestämään sen lyhyellä varoitusajalla huolimatta terveystilanteen vakavuudesta.

“Tapa, jolla maamme Copa America -järjestö ilmoitettiin niin äkillisesti, paljastaa ensi silmäyksellä, että tämä päätös tehtiin ilman tieteellistä, teknistä tai strategista perustaa”, valitti tuomari Lewandowski.

Tyytymättömyys sponsoreihin

Ilmoittaessaan 31. toukokuuta Brasilian olevan Copa Américan uusi isäntämaa, Conmebol kiitti 31. toukokuuta presidentti Bolsonaroa “Avasi maansa oven turvallisimpaan urheilutapahtumaan maailmassa”.

Tämä päätös herätti kauhua Brasiliassa, joka on vielä hullu jalkapallosta terveystilanteen vakavuuden takia, ja noin 2 000 ihmistä kuoli päivässä kahden kuukauden ajan. Mielenosoitus Copa Américaa vastaan ​​on suunniteltu sunnuntaina Brasiliassa, muutama tunti ennen avaamista.

Useat turnauksen sponsorit ovat myös ilmaisseet tyytymättömyytensä. Mastercard päätti keskiviikkona vetää logonsa kilpailusta ensimmäisen kerran sen jälkeen, kun se alkoi sponsoroida sitä vuonna 1992. Amerikkalainen yritys kuitenkin noudattaa sponsorointisopimusta. Brasilialainen panimo Ambev, osa globaalia jättiläistä AB Inveviä, on tehnyt samanlaisen siirron, samoin kuin brittiläinen Diageo, alkoholijuomaryhmä.

Lue myös Brasilian tähdet uhkaavat boikotoida Copa Amerikkaa Covid-19-taudinpurkauksen vuoksi

Tiistai-iltana Brasilian maajoukkueen pelaajat ilmaisivat tyytymättömyytensä, mutta lopulta sulkivat pois boikotin. “Olemme vastustamassa Copa America -organisaatiota, mutta emme koskaan sano ei Brasilian valinnalle”, he kirjoittivat sosiaalisessa mediassa.

Maailma AFP: n kanssa

Hänen selityksensä