June 24, 2021

Moskovan kyseenalaistamana UEFA pakottaa muuttamaan Ukrainan “poliittista” pelipaitaa

Viime hetken diplomaattinen imbroglio, euron aattona, kesäkuun alussa julkistetun Ukrainan valinnan uuden paidan ympärillä. Euroopan jalkapalloliitto määräsi torstaina 10. kesäkuuta muuttamaan sitä lopullisesti “Politiikka” mainita viite “Kunnia sankareille” tuomitsi Moskova. “Perusteellisemman analyysin jälkeen”, tämä iskulause ilmestyy “Kauluksen sisällä” Ukrainan tunika on “Selkeä poliittinen luonne” ja “Siksi on peruutettava (…) ottaen huomioon UEFA: n kilpailut “, sanoi UEFA.

Toisaalta eurooppalainen elin vahvisti paitapuserossa olevan Ukrainan kartan, joka sisälsi Krimin, jonka Moskova liitti vuonna 2014, sekä venäläisten separatistien hallitsemat itäiset alueet muistuttaen, että se vastasi Venäjän kansainvälisesti tunnustettuja rajoja. maa.

Hän hylkäsi myös Venäjän protestin iskulauseen vastaan “Kunnia Ukrainalle”, jonka UEFA on hyväksynyt vuodesta 2018 ja mikä “Voidaan pitää yleisenä ja apoliittisena lauseena”, kunhan sitä analysoidaan erikseen. Mutta ongelma on sen ” yhdistelmä “ iskulauseen kanssa “Kunnia sankareille” lisätty viime aikoina pelipaidan sisälle, ja jolla oli “Ei otettu huomioon” kun laitos validoi Ukrainan laitteet joulukuussa 2020, tunnustaa UEFA: n.

“Ole urheilusankareita”

Tai la kaksoismuoto “Kunnia Ukrainalle! Kunnia sankareille ”, joka otettiin isänmaallisesta laulusta, tuli räikeä huuto Maidanin länsimielisen kansannousun aikana vuonna 2014, joka syrjäytti Kremlin tukeman presidentin Viktor Janukovychin. Moskova yhdistää nämä iskulauseet toisen maailmansodan natsionalistisiin ryhmiin, jotka taistelivat Neuvostoliittoa vastaan, ja Venäjän federaatio (RFS) kehitti nämä argumentit tiistaina kirjeessään UEFA: lle.

Kirjeessään RFS selitti houkuttelua “Huomiota poliittisten motiivien käyttöön Ukrainan maajoukkueen pelipaidassa, mikä on vastoin UEFA: n laitteistosääntöjen perusperiaatteita”. Venäjän uutistoimistojen mainitsema RFS-lehdistöpalvelu kolme päivää ennen euron alkua muistutti: ”Jalkapallo on urheilulajia, jonka on aina pysyttävä poissa politiikasta. “

“Tämän kahden iskulauseen erityistä yhdistelmää pidetään luonteeltaan selvästi poliittisena, sillä on historiallista ja militaristista merkitystä”, kehittää UEFA: ta määräämällä ainoan maininnan poistamisen “Kunnia sankareille”. Venäjä ilmoitti torstaina olevan tyytyväinen siihen, että UEFA näki heidät osittain oikeassa. “Ole urheilusankareita ja sinulla on kunnia, kunnioitat isänmaata, etkä kansallismielisten iskulauseiden kanssa”Venäjän diplomatian tiedottaja Maria Zakharova sanoi Ukrainalle reagoimalla sähkeellä Euroopan jalkapalloliiton päätökseen.

Ukraina on C-ryhmässä ja aloittaa kilpailunsa sunnuntaina Hollantia vastaan, ennen kuin se kohtaa Pohjois-Makedonian ja sitten Itävallan. Venäjä on B-ryhmässä, Belgian ja Tanskan kanssa kohtaamat lauantaina. Ukraina ja Venäjä eivät voi tavata ennen euron puolivälieriä.

Maailma AFP: n kanssa

käytä tätä linkkiä