June 24, 2021

Erdoganin Turkki, jaetun turnauksen konseptin suuri häviäjä

Viime hetken käänteen estävän Recep Tayyip Erdoganin ei odoteta ottavan paikkaa Rooman Olimpico-stadionin kunniatribuneella perjantaina 11. kesäkuuta osallistumaan Euro 2021 -jalkapallon avausotteluun Italian ja Turkin välillä. Toisaalta Turkin valtionpäämies on Bakussa, liittolaisensa Azerbaidžanin pääkaupungissa, kahdessa muussa “hänen” valintaryhmänsä ottelussa, jotka pidetään 16. ja 20. kesäkuuta Walesia ja Sveitsiä vastaan.

Suuri jalkapallofani, lempinimeltään “Imam Beckenbauer” nuoruutensa aikana lahjakkuutensa vuoksi pallolla jaloillaan, herra Erdogan ei pidä erityisen mielessä Euroopan jalkapalloliittojen liiton (UEFA) johtajia. Eivätkö he riistäneet Istanbulilta 29. toukokuuta Chelsean ja Manchester Cityn välisen Mestarien liigan finaalin vastaanottoa Porton hyväksi Turkin ja Yhdistyneen kuningaskunnan välisten matkarajoitusten vuoksi? Pelkästään päätös “Politiikka”, herra Erdoganin mukaan.

Lue myös Euro 2021: Turkki, kaikki joukkueesta

Johtaja pitää erityisesti kurkussa viittä peräkkäistä epäonnistumista UEFA: n järjestämässä maansa ehdossa isännöidä euroa. Viimeinen tappio tähän mennessä tapahtui syyskuussa 2018 Saksaa vastaan, joka valittiin isännöimään vuoden 2024 painosta. Ennen sitä Turkin ja Kreikan muodostamaa lippua ei ollut säilytetty Euro 2008: lle. Sitten turkkilaiset olivat kärsineet uudesta takaiskusta Ukrainan ja Puolan vuoden 2012 painosta muodostamaa tandemia vastaan.

Herra Erdogan ei myöskään katsonut Turkin Ranskaa vastaan ​​tekemää lyhyttä tappiota (7 ääntä vastaan ​​6) vuonna 2010, äänestyksessä vuoden 2016 Euro-palkinnon myöntämisestä. Tuolloin pääministeri oli uskonut voivansa kostaa ehdokkaana. vuoden 2020 painoksen järjestäminen. Hän luotti vahvaan liittolaiseen: Michel Platiniin, sitten UEFA: n presidenttiin.

“Aluksi Michel ymmärsi Turkin suuren turhautumisen, joka oli menettänyt yhdellä äänellä Euro 2016, hävittyään vuoden 2012 painoksen. Hän sanoi olevansa valmis tukemaan Turkin ehdokkuutta vuoden 2020 painokseen ”, sanoo William Platinin entinen neuvonantaja William Gaillard.

Valkoisten norsujen riski

Syyskuussa 2011 herra Erdogan päätti myös käynnistää Istanbulin kilpailun vuoden 2020 kesäolympialaisten järjestämiseksi. Toukokuussa 2012 Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) johtokunta vahvisti Istanbulin ehdokkuuden, kuten Madridin ja Tokion ehdokkaat, antaessaan heille mahdollisuuden päästä palkintoprosessin toiseen vaiheeseen.

Sinulla on 54,22% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

tästä lähteestä