June 22, 2021

pallon avaaminen, epäsopimuspaita ja miinanraivaus

  • Laskulla: Italia – Turkki

Italian joukkue pelasi Roberto Mancinin johdolla melko kireän pelin eurokarsinnoissa.

Lähes vuoden myöhässä Covidin takia Euro-jalkapallo alkaa vihdoin, tänä perjantaina, 11. kesäkuuta klo 21, Italialla ja Turkilla on avaimen ja Rooman olympiastadionin kunniamerkit. Roberto Mancinin johdolla Squadra Azzura tarjoaa jännittävän pelin, mutta sen keskikenttäpelaaja rangaistaan ​​Marco Verratin todennäköisen poissaolon vuoksi. Tuskin toipunut polvivammasta, PSG-pelaajan ei pitäisi palata ennen ottelua Sveitsiä vastaan ​​(16. kesäkuuta) tai edes Walesia vastaan ​​(20. kesäkuuta).

Nazionale: Turkki ja sen väsymätön hyökkääjä Burak Yilmaz, 35, äskettäinen Ranskan mestaruuden voittaja Lillen kanssa. Turkin valinta yrittää unohtaa pudotuksensa ensimmäisellä kierroksella Euro 2016: ssa Ranskassa. Maansa tähtivalmentajan Senol Günesin miehillä – jotka kutsuttiin penkille vuoden 2019 alussa – on loukkaavia argumentteja. Didier Deschampsin blues muistaa sen: ne oli korjattu 2-0 Turkissa vuosi sitten karsintojen aikana.

Lue myös Euro 2021: opas 24 joukkueelle

Italia – Turkki, perjantaina 11. kesäkuuta kello 21.00 TF1- ja BeIN Sports 1 -kanavilla (ja suorana lähetyksenä Le Monde.fr)

  • Eurotähti : Gianluigi Donnarumma

Milan AC: ssä tehdyn sopimuksen päätyttyä Gianluigi Donnarumma voisi allekirjoittaa sopimuksen Paris-Saint-Germainin kanssa.

22-vuotiaana Gianluigi Donnarumma ottaa ensimmäiset askeleensa kansainvälisessä kilpailussa maalivahdin numero 1 kengissä, ja hänen on vaikea tehtävä legendaarisen Buffonin seuraajana. Nuoren miehen legitiimiydessä on kuitenkin vähän epäilyksiä: maalivahti on luovuttanut vain kaksi maalia viimeisissä kahdentoista toimikautensa aikana Squadra Azzuran kanssa.

Harjoittelukerhonsa AC Milanin kanssa tehdyn sopimuksen päätyttyä Donnarummalle annetaan lähtökohta Paris-Saint-Germainille, jossa Costa Rican Keylor Navas pelaa, jota pidetään maailman parhaimpana maalivahtina. Gianluigi Donnarumma voisi aloittaa Pariisin sopimuksen ennen euron loppua. Hän löysi Marco Verratin ja Alessandro Florenzin Pariisista, kasvot, jotka hän tuntee hyvin maajoukkueessa.

  • sillä välin : ristiriitojen jersey

Ukrainan pelipaidassa, joka paljastettiin sunnuntaina 6. kesäkuuta, on Krimi ja kansallismielisiä iskulauseita, mikä on herättänyt Venäjän vihaa UEFA: ta kohtaan.

Euro ei ole vielä alkanut, että geopolitiikka olisi mukana. Torstaina 10. kesäkuuta Venäjä sai UEFA: lta, että Ukraina vaihtaa valintansa pelipaidan, joka paljastettiin vasta euroksi. Syy venäläiseen vihaan: keltaisella ja sinisellä tunikalla ovat Krimin ääriviivat, jotka Moskova on liittänyt vuodesta 2014, ja iskulauseita, joita lauletaan mielenosoitusten aikana vuonna 2014, kuten “Kunnia Ukrainalle” tai ”Kunnia sankareille! ”.

Viha Venäjän jalkapalloliitosta, joka lähetti kirjatun kirjeen UEFA: lle ja pyysi Ukrainaa tarkistamaan sen kopion. Euroopan jalkapallon hallintoelin on vahvistanut Ukrainan kortin, mutta vaatii Zbirnaa poistamaan nationalistiset iskulauseet valintapaidasta. Aloituspotkua ei vihelletty, mutta kahden maan välinen ottelu on jo alkanut, mikä voi päätyä puolivälieriin.

Lue myös Euro 2021: Moskova kyseenalaisti UEFA: n asettaman Ukrainan “poliittisen” pelipaidan
  • Kattoikkunassa: Emmanuel Macron optimisti

Emmanuel Macron ja hänen vaimonsa söivät lounaan torstaina 10. kesäkuuta Clairefontaineessa Ranskan jalkapallojoukkueen kanssa.

”Blues? Löysin ne keskittyneiksi. Huomasin, että siellä oli todellinen kollektiivi, osallisuutta ja paljon tyyneyttä ”, Emmanuel Macron sanoi torstaina vieraillessaan Clairefontaineessa vaimonsa kanssa.

”Se on täydellinen valinta kaikilla aloilla. En ollut koskaan nähnyt kahdeksan tällaisen tason hyökkääjää »

Euroopan mestari vuonna 1984, Michel platini täynnä kiitosta bluesin loukkaavasta potentiaalista, haastattelussa keskiviikkona 9. kesäkuuta italialaisessa päivälehdessä Sanomalehti. Mutta entinen UEFA: n presidentti harkitsee muita joukkueita titteliksi: ”Pidän Belgiasta, myös Italia tuntuu mielenkiintoiselta. Myös Englanti ”, lisäsi ex-nO 10 bluesista.

  • Sinisen taivaan kulma: Pogba miinanraivaajana

“Ainoat jännitykset ovat selässä ja jaloissa”, Paul Pogba sanoi torstaina pidetyssä lehdistötilaisuudessa ja kiisti Kylian Mbappén ja Olivier Giroudin välisen riidan. “On fysioterapeutteja, jotka ovat siellä hieromassa meitä hyvin, poistamaan kaikki nämä jännitteet”, vitsaili keskikenttäpelaaja. Ennen jatkamista, vakavammin:

”Sisältä ei ole mitään, kaikkien ilmapiiri on aina ollut loistava. (…) En nähnyt mitään, mitään ei tullut ulos, en tunne mitään, mitä ulkona sanotaan, se on todella hymy, musiikki, hieronnat. “

  • Covidometer: Ruotsi on valmis kaikkiin tilanteisiin

Ruotsi kutsui torstaina Dejan Kulusevskin ja keskikenttäpelaaja Mattias Svanbergin syrjäyttämisen jälkeen kuusi varahenkilöä torstaina Covid-19: n hyväksi ja menetti maanantaina Espanjaa vastaan. Tämä ryhmä harjoittaa erikseen, eikä heidän suunnitelmansa ole mennä Sevillaan. Kaikkia ruotsalaisen pelaajan pelaajia ei ole rokotettu, ja henkilökunnan on ollut vaikea perustella, että heillä on etusija keskimääräisen ruotsalaisen suhteen.

Espanjan puolella ei ole ilmoitettu yhtään uutta tapausta sen jälkeen, kun espanjalainen kapteeni Sergio Busquets ilmoitti positiivisesta testistä sunnuntaina ja sitten hyökkääjä Diego Llorente. Espanja on sittemmin päättänyt rokottaa kaikki pelaajansa.
Lisätietoja kirjoittajasta