June 24, 2021

Saniteettikuplien ja rajoitettujen mittareiden välillä stadionilla, euro Covid-tilassa

Se on jalkapallo-Euro, joka ei ole mikään muu ja joka avataan perjantaina 11. kesäkuuta Roomassa lupaavan Turkin – Italian kanssa. Sen ennennäkemättömän organisaation kautta: yksitoista stadionia yksitoista eri maassa koko mantereella. Ja asiayhteyden mukaan: Covid-19-pandemian takia vuodella lykätyllä kilpailulla, joka päättyy 11. heinäkuuta Lontoon Wembley-stadionilla, leimaa tiukkoja terveystilanteita joukkueille ja kannattajille. Kuplat, karanteeni, tuulettimet … Yleiskatsaus toteutetuista toimenpiteistä.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Euro 2021: turnaus kuin mikään muu
  • Tiukka eristäminen ja testaus ryhmille

Suurin osa heistä kokoontui toukokuun lopusta lähtien, euroon osallistuvat 24 joukkuetta ja heidän henkilökuntansa ovat tiukasti eristettyjä. Ranskalainen joukkue on siten “rajoitettu” perusleirilleen Clairefontainen (Yvelines). 14. kesäkuuta saakka, jolloin he lähtevät Müncheniin, jossa he kohtaavat seuraavana päivänä Saksan, siniset voivat mennä ulos vain harvoissa tilanteissa: pyöräretkillä metsässä tai ystävällisissä otteluissa Nizzassa Walesia vastaan. ja Stade de Francessa Bulgariaa vastaan.

“Voimme kuvitella kaiken: toimittaja, joka koskettaa kahvaa, me kosketamme sitä silloin ja siinä kaikki, virus välittyy. Meidän on suunniteltava kaikki, myös odottamattomat ”, kertoi toukokuun alussa Guy Stéphan, apuvalmentaja Didier Deschamps. Jos epidemia on selvästi vähenemässä Ranskassa, riski on edelleen suuri, jos ryhmässä esiintyy tartuntalähde. Kuten mitä rugbyssä tapahtui Ranskan XV: n kanssa, jossa kaksitoista pelaajaa ja neljä johdon jäsentä sopivat Covid-19: n Six Nations -turnauksen aikana vuoden alussa.

Pelaajien on myös suoritettava säännölliset testit, joiden välinen etäisyys on enintään neljä päivää kilpailun aikana. Rokotuksen järjestäjä UEFA ei ole antanut ohjeita, mutta osa valtuuskunnista on jo saanut yhden tai kaksi pistosta. Bluesin johto rokotettiin ennen toukokuun loppua, mutta pelaajille ei järjestetty mitään “Henkilökohtainen valinta”.

  • Covid-19 häiritsee jo joitain joukkueita

Jo ennen alkuvaihetta Euro kokee ensimmäiset terveyshälytykset, joissa on havaittu vähintään neljä positiivista tapausta kolmessa eri joukkueessa: kaksi Ruotsille, yksi Espanjalle ja toinen Alankomaiden ryhmälle.

Espanjan puolella huono uutinen tuli kapteeni Sergio Busquetsilta, jonka diagnoosi oli positiivinen sunnuntaina 6. kesäkuuta. Keskiviikkona positiivisen testin saanut puolustaja Diego Llorente katsotaan lopulta vääräksi positiiviseksi torstaina saadun negatiivisen testin jälkeen. Ensimmäisten tunnettujen tulosten jälkeen Espanja hyväksyi rajuja eristystoimenpiteitä, pakottaen pelaajat harjoittelemaan yksin oletetun itämisajan loppuun asti.

Espanjalaisen valmentajan, Luis Enriquen, täytyi sopeutua: Espanja lähetti Hopes-joukkueensa pelaamaan viimeisen valmistelukilpailunsa tiistai-iltana Liettuaa vastaan ​​(4-0), ja Asturian valmentaja pidätti kiireellisesti kuusi reserviläistä ja yksitoista Espoirien joukkueen jäsentä olla valmis kaikkiin mahdollisiin tilanteisiin. Espanjan terveysministeriö ilmoitti keskiviikkona 9. kesäkuuta, että koko valinta rokotetaan lähipäivinä.

Ruotsalaisten keskuudessa, jotka kohtaavat… Espanjan ensimmäisessä Euro-ottelussaan, maanantaina 14. kesäkuuta, Dejan Kulusevskille ja Mattias Svanbergille todettiin positiivinen, eivätkä he pelaa tätä ensimmäistä tapaamista. Valinnassa ilmoitettiin myös päivittäisten pikatestien ja lisääntyneen PCR-testien, sisätilaisuuksien järjestämisestä pienemmissä ryhmissä ja suuremmissa tiloissa.

Näistä syistä UEFA oli valtuuttanut valmentajat pitämään 26 pelaajaa 23 sijasta. Jos kuitenkin joukko syntyy valinnassa, sen ottelu pelataan, jos siinä on vähintään kolmetoista pelaajaa, joista vähintään yksi. huoltaja. Jos näin ei ole, ottelu ajetaan uudelleen 48 tunnin sisällä toisella stadionilla. Ja jos tämä ei ole mahdollista, joukkue rangaistaan ​​tappion takavarikoinnilla (0-3), koska ”Vastuussa kokouksen peruuttamisesta”.

  • Stadionilla vaihtelevat ulottumat

Huolimatta maanosan edelleen heikosta terveystilanteesta, UEFA on vaatinut otteluita järjestäviä kaupunkeja ottamaan yleisön vastaan ​​stadionilla. Tämän velvoitteen edessä Bilbao ja Dublin vetäytyivät viime hetkellä. Bilbaossa suunnitellut pelit on siirretty Sevillaan, ja Dubliniin suunnitellut pelit pidetään lopulta Pietarissa ja Lontoossa.

“Jokainen sivusto, jokainen kaupunki, kukin maa on määrittänyt kaavansa” järjestää tämä katsojien paluu, kertoi AFP Daniel Kochille, UEFA: n terveysneuvonantajalle. Budapest on luvannut täyttää stadionin – noin 68 000 katsojaa – edellyttäen, että unkarilaiset saavat täydellisen rokotuksen ja ulkomaalaiset rokottavat tai negatiivisesti.

Muut hyvät opiskelijat: Baku ja Pietari ovat sitoutuneet täyttämään 50% stadionistaan. Päinvastoin, München päästää legendaariselle Allianz Arenalleen vain 22% yleisöstä, korkeintaan 14 000 ihmistä.

Lue myös Euro 2021: opas 24 joukkueelle
  • Kannattajille esteitä rajoilla

Faneille, jotka haluavat seurata joukkuettaan, suurin este on rajoilla, kun taas vain Azerbaidžan, Unkari ja Venäjä ovat toistaiseksi ottaneet käyttöön erityiset menettelyt lippujen haltijoille, jotka vapautetaan täten karanteenista saapumista. Bukarest harkitsee saman tekemistä vierailijoille, jotka viipyvät alle kolme päivää paikan päällä ja esittävät negatiivisen testin Covid-19: lle.

Mutta rajoitukset ovat voimassa kaikkialla muualla ja erityisesti Yhdistyneessä kuningaskunnassa, ja Intiassa ilmestyi Delta-muunnos, joka on tarkoitus järjestää semifinaalit ja finaali Lontoossa. Nämä toimenpiteet voivat vaihdella lipunhaltijan alkuperämaasta riippuen.

  • Entä fanialueet Ranskassa?

Heillä oli ollut suuri menestys Euro 2016: ssa tai vuoden 2018 maailmancupissa. Mutta tälle kilpailulle useimmat kaupungit ovat edelleen haluttomia asettamaan fanialueita otteluille uudelleen.

Urheiluministeri Roxana Maracineanu vahvisti 4. kesäkuuta, että tällaisia ​​tiloja voidaan asentaa, mutta velvollisuutensa pysyä istuimella ja enintään 5000 ihmistä, 30. kesäkuuta asti – päivä, joka merkitsee terveystoimien lieventämistä Ranskassa. “Tämän päivän jälkeen palataan enemmän tai vähemmän normaaliin”hän toivoo.

Näiden edelleen rajujen olosuhteiden vuoksi monet kaupungit haluavat kuitenkin odottaa heinäkuuhun ja viimeisen vaiheen alkua – toivoen, että Ranska on edelleen pätevä – perustamaan nämä kuuluisat tuuletinalueet.

informatiivinen viesti