June 22, 2021

Zverevin voittaja Tsitsipas edessään uransa suurin haaste

Ja Stefanos Tsitsipas hymyilee. Siihen asti meillä oli ollut oikeus viisikymmentä sävyä kreikkaa, toisinaan seesteistä, toisinaan sanguiinia. Aseet nostettuina, nyrkit puristettuina, ateenalainen nautti Philippe-Chatrierin katsomosta laskeutuneista suosionosoituksista. Tällä kertaa hän on siellä, ja kyyneleet sumuttivat hänen silmiään. Grand Slam -turnauksen semifinaaleihin tilattu maailman numero 5 kompasteli edelleen ylemmän kerroksen ovissa. Ottamalla Aleksanteri Zverevin parhaat, perjantaina 11. kesäkuuta (6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3), Tsitsipas tuli 22-vuotiaana ensimmäisenä kreikkalaisena, joka pääsi yhden neljä suurinta tennisturnausta maailmassa.

”Pystyn ajattelemaan vain juureni, mistä tulen, hyvin pienestä paikasta. Unelmani oli pelata tällaisella valtavalla stadionilla Roland-Garrosilla ”, hengitti soittimen Marion Bartolin mikrofoniin. Hän, jonka äiti, entinen toivo Neuvostoliiton tennistä (kuten hänen päivän vastustajansa), tasoitti tietä, kantaa maailman tenniksen nuoren vartijan tasoa sunnuntain finaalissa kohdaten yhtä hänen urheilulajinsa – Rafael Nadal tai Novak Djokovic.

Lue myös Tennis: Stefanos Tsitsipas ja Alexander Zverev, äitiensä puolesta

Stefanos Tsitsipas on kuitenkin monimutkainen tehtävä. Kahden ensimmäisen kilpailun jälkeen hän kamppaili virkistynyttä vastustajaa vastaan. Toisen erän puolivälissä kreikkalaisella oli neljännes tunti Nadalissa nähdessään ketjurallit, palauttaessaan jokaisen pallon mallorcalaisten metronomin tavoin ja päättäen verkon.

Mutta Alexander Zverevillä on resurssi, ja ymmärtäessään, että hän ei voita taistelua lähtötasolta, saksalainen oli terävämpi ja herätti epäilyksiä vastustajansa mielessä. Voitettuaan kolmannen ja neljännen erän Zverev työnsi kreikkalaisen jännittävään viidenteen sarjaan.

“Vaikea ottelu, täynnä tunteita”

“Sasha” sai jopa kolme murtumispistettä viimeisen sarjan ensimmäisessä pelissä. Mutta Tsitsipas päätti olla päästämättä tilaisuuttaan ohi. Pariisin yleisön tunkeutunut nuori kreikkalainen käänsi trendin ja kiristi peliä.

“Se oli hengitys raitista ilmaa, näin, että minulla oli vielä energiaa ja pystyin taistelemaan takaisin”, räjäytti voittajan lehdistötilaisuudessa onnellisena voittaessaan “Vaikea ottelu, täynnä tunteita, jouduin käymään läpi paljon”. Sunnuntaina hänen pitäisi tavata muita.

Koska aika väistämättä pakottaa lopulta ”Suuren 3” sytyttämään vilkkuvan valon, Alexander Zverev ja Stefanos Tsitsipas ilmentävät – kourallisen avustajien kanssa – nuorta vartijaa, jonka yhteentörmäykset välittävät Grand Slam -turnausten viimeiset neliöt.

Kun edellisellä kierroksella oli vältetty venäläinen Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas nousi voittajaksi tästä “Next Gen” -taistelusta – nimeä, jota ATP-piiri markkinoi neljä vuotta odottaen legendojen Nadalin, Djokovicin ja Federerin eläkkeelle siirtymistä. Ja kerran hän ei ole vielä kulkenut polkuja yhden heistä.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Roland-Garros: Stefanos Tsitsipas tai kiitosta johdonmukaisuudesta

Tänä aikana, kun tapahtumien järjestäjät pelaavat sääntöjen tavoin kuin druidi juomaansa – ajatuksessa löytää kaava, joka kykenee vangitsemaan nuoret -, voisi melkein kuvitella turnausmuotoa, jossa Rafael Nadal, ikuinen «Puolustaja», pelaisi joka vuosi vain Roland-Garrosin finaalin. Paikan päällikkö, statufie elämänsä aikana, “Manacorin härkä” säästää itselleen pitkät alustavat kierrokset palvelusrekisteriin.

Pelaajat eivät todennäköisesti ole sitä vastaan. “En halua olla taulun samalla puolella hänen kanssaan ensi kerralla”, aloitti argentiinalaisen Diego Schwarzmannin, tullessa kadonneesta puolivälieristään okraohraa vastaan. ”Pelaan erittäin hyvin savella. Pelasin hyvin täällä Pariisissa, mutta olen aina hävinnyt Rafaa vastaan ​​muutaman vuoden. Pelaan hienoja pelejä, se on aina tiukka jonkin aikaa. Mutta lopulta hän voittaa. “

Tsitsipasissa raskas tehtävä purkaa patsaat

Jos skenaario on tieteiskirjallisuus, ensimmäistä kertaa pitkään aikaan Porte d’Auteuil, peräkkäin ei tarvinnut kohdata kaksipäistä hirviötä ennen finaaliin pääsyä. Noin viidentoista vuoden ajan Grand Slam -tittelin voittamiseksi oli välttämätöntä voittaa kaksi Big 3: n jäsentä. Melkein mahdoton tehtävä, kysy Dominic Thiem. Poistettuaan viisi sarjaa Novak Djokovicin kanssa vuoden 2019 painoksen semifinaaleissa itävaltalainen ei selvinnyt toisesta terästä ja teki itsensä “Kävellä” finaalissa terävä Nadal.

Alexander Zverevin tavoin nuoret ovat yhä vähemmän tyytyväisiä asusteisiin. “En halua kuulostaa ylimieliseltä, mutta en ole kiinnostunut pääsemään välieriin, puhalsi saksalaisen perjantaina. Myöskään finaali, en olisi välittänyt. Muistan, että en voittanut turnausta. “

Yhä useammin nuoret pyrkivät vapautumaan itsestään. Mutta tämän saavuttamiseksi hänen on voitettava. Sunnuntaina Nadalia tai Djokovicia vastapäätä Stefanos Tsitsipasilla on raskas tehtävä joutua purkamaan patsas. Kreikan kreikkalaiset ymmärtävät tehtävän mittakaavan Grand Slam -turnauksen nuorin finalisti Andy Murrayn jälkeen vuonna 2010 Australian avoimella turnauksella. “Olen kiitollinen mahdollisuudesta pelata parhaita vastaan ​​ja panna itseni koetukselle, josta olen aina haaveillut. Toivoin aina, että se tapahtuisi jonain päivänä. Se on vihdoin unelma ulottuvillani, ja yritän tehdä siitä totta. “ Jälleen kerran Stefanos Tsitsipas hymyili.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Roland-Garros: Nadal-Djokovic tai viimeiset kappaleet ennen tuntia

katso se