August 4, 2021

Djokovic kaataa kuningas Nadalin

Viidentoista vuoden ja viisikymmentäseitsemän kaksintaistelun uskottiin nähneen kaiken kahden pelaajan välillä, joilla oli rikkain kilpailu urheilulajinsa historiassa miesten keskuudessa. Mutta kaksi pyhää hirviötä ovat vastaavasti 34 ja 35 vuoden iässä todistaneet, että heillä on ollut se jalkojensa alla. Perjantaina 11. kesäkuuta, Roland-Garrosin välierissä Novak Djokovic ja Rafael Nadal innostivat kaikkia (TV) katsojia ottelulla, joka varmasti muistetaan.

Kostuttuaan vuoden 2020 turnauksen loppusyksystä sen syksyisessä versiossa serbialainen allekirjoitti urheilunsa yhden suurimmista hyökkäyksistä, jota pidettiin yksimielisesti “Lopullinen haaste savella”, kuten hän itse muisteli suuren kokouksen aattona: lyödä Rafael Nadal “hänen” Philippe-Chatrierin tuomioistuimessaan, joka oli nähnyt hänet kruunattuna 13 kertaa. “Paras ottelu, jonka pelasin Roland Garrosilla ja urani 3 parhaan joukossa”, sanoo serbi yli neljän tunnin pääkaupunkitaistelun jälkeen (3-6, 6-3, 7-6[4], 6-2).

Maailman ykkönen oli kuitenkin jo onnistunut kaatamaan kuninkaan linnoituksessaan vuoden 2015 painoksen puolivälierissä. Mutta kuusi vuotta sitten espanjalainen oli epämääräinen, kun hän esittäytyi oven edessä. d’Auteuil, joka oli painotettu pahin kaudestaan ​​pinnalla, ja tämä takaisku maailman ykköseksi näytti väistämättömältä. Vuonna 2009, kun ruotsalainen Robin Söderling teki ensimmäisenä lèse-majestén rikoksen, mallorcalaisten polvet kirisivät. Tällä kertaa puolustavalla mestarilla ei ollut fyysisiä vammoja eikä henkisiä halkeamia, kun hän astui kentälle.

Hullu pelitaso

Arvonnan jälkeen juliste houkutteli kaikkia katseita: maailman ykkönen ja kolmannen oli määrä kokoontua finaalin alareunassa. 58e Saagan jakso toi yhteen kaikki ainesosat, joista puuttui kahdeksan kuukautta aikaisemmin samassa ympäristössä: kahden pelaajan hullu pelitaso kolmen erän aikana, joukko, jonka innostus sai paremman ulkonaliikkumiskiellosta ja lopulta lopputulos tuhosi kaikki ennusteet.

11. lokakuuta 2020 finaaliskenaariossa ei ollut jännitystä. Serbialainen ei ollut saanut enempää eikä vähemmän roustea (6-0, 6-2, 7-5), jonka kurkku otti espanjalaisen ensimmäisistä vaihdoista, vaikka olosuhteiden sanottiin olevan hänelle suotuisat – katto suljettu , maa painoi syksyn ensimmäisen pakkasen.

Sinulla on 66,26% tästä artikkelista luettavissa. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Hänen kommenttinsa on täällä