August 2, 2021

eliitin “pienten” seurojen on vähennettävä siipiään

Ammattilaisjalkapalloseurat jakavat seuraavan kolmen kauden aikana televisio-oikeuksien määrän, joka vastaa noin puolta siitä, mitä heidän odotettiin saavan (1,153 miljardia euroa) vuonna 2018 Mediapron valinnan aikaan. Mitä seurauksia Ranskan jalkapallon eliitille? Jos heitä rajoitetaan Ligue 1: n raskaaseen painoon, ne voivat olla dramaattisia “pienille” seuroille.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Ranskalainen jalkapallo valitsee Amazonin, Canal + lyö oven

“Näyttelijät pöydän alaosassa, sanotaan 13: n välilläe ja 18e mestaruuspaikka, ovat tulleet itsenäisiksi, kertoo urheilukonomisti Jean-Pascal Gayant. Keskimäärin TV-oikeudet tuottavat yli 70% resursseistaan. “ Hänen laskelmiensa mukaan näiden klubien vuosibudjetti paisui 10 miljoonalla eurolla Mediapron saapumisen jälkeen ja oli keskimäärin 45 miljoonaa euroa. Televisio-oikeuksien määrän ollessa palannut edelliselle tasolleen niiden on siis säästettävä 10 miljoonaa euroa.

“Myy hyvään hintaan”

Monimutkainen yhtälö, koska heidän palkkatasonsa on 60-70% heidän kustannuksistaan. “Ainoa tapa näiden klubien tasapainottaa tilinsä on myydä pelaajia hyvään hintaan”, lisää Mr. Gayant. Mutta nykyisessä tilanteessa, ja vaikka yleisö alkaa palata stadionille, tehtävä lupaa olla vaikea, ellei mahdoton. “Jos jalkapallotähtien markkinat pysyvät vilkkaina, tämä ei enää koske toisen tason pelaajia. Vaatimattomien klubien on supistettava ja tarkistettava taloudellinen mallinsa, joka riippuu liikaa televisiosta ”, vahvistaa Reimsin yliopiston taloustieteen lehtori Jérémie Bastien. Suurin osa eliittiklubeista on vaarassa, lukuun ottamatta raskaita painoja, kuten PSG, Marseille, Lille, Lyon ja Monaco.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Ranskan jalkapallo kysyy lisää osavaltiolta ilman Mediapron julkaisemia ottelutuloja

Onko Ranskan jalkapallo vaarassa? Tämä on Ranskan jalkapallon finanssipoliisin, Jean-Marc Mickelerin, kansallisen hallinto-osaston (DNCG) pomo. Kutsuttu torstaina 10. kesäkuuta kansalliskokouksessa hän antoi hälytyksen: “Ilman uudelleenjärjestelyjä ja ilman nykyisten osakkeenomistajien suurta panosta on epätodennäköistä, että suurin osa klubeista selviää kaudesta 2021-2022”, hän puhui urheilun ja urheilun audiovisuaalisten oikeuksien rahoittamista koskevan tiedotuskäynnin varajäsenten edessä.
Mestaruus jatkuu 9. elokuuta, ja seurojen on tarkoitus lähettää maanantai 14. kesäkuuta DNCG: lle arvioitu budjettinsa seuraavalle kaudelle. Perjantaista lähtien heidän johtajansa tietävät, mitä he voivat ilmoittaa rivillä “TV-oikeudet”. Heillä on viikonloppu jäljellä toimeentuloon.

Sivustoja