August 3, 2021

Euro 2021: Didier Deschamps, Nantesin jalanjälki

Kohtaus tapahtuu vuonna 1982, kuusitoista vuotta ennen Bluesin ensimmäistä maailmanmestaruutta ja kolmekymmentäkuusi ennen toista. Didier Deschamps, 14, käyttää kapteenin hihnaa Aquitainen valinnassa. Tuleva kaksinkertainen maailmanmestari voittaa vähäisen kansallisen cupin, joka on yhtä paksu kuin vuosikirja. Mutaisella maalla teini-ikäinen tekee vaikutuksen taistelutajullaan ja kaikkialla läsnäolollaan. Deschampsin tyyli on jo olemassa: ei ensi silmäyksellä vaikuttava, mutta toisesta välttämätön.

Foorumilla rekrytoijat ja muut koulutuskeskusten johtajat eivät menetä lyöntiä. Yksi mies tarkkailee erityisesti, kuinka nuori poika jatkaa taistelua, kun erotuomari näyttää tien pukuhuoneeseen. Raynald Denoueix johtaa sitten FC Nantesin uutta koulutuskeskusta, johon Bayonnen lapsi liittyy muutama kuukausi myöhemmin. ”Se oli silmiinpistävää. Tämä luonnehti hyvää miestä, hänen mieltään ja persoonallisuuttaan. Tosiasia jatkaa pelaamista tässä suossa. Kun näimme hänet maassa, ei ollut epäröintiä ”, muistaa sen, joka oli Kanariansaarten valmentaja heidän viimeisen tittelinsä aikana vuonna 2001.

Jalkapallo perustuu liiketieteeseen, saatavuuteen ja yksinkertaisuuteen

Ranskalainen romaani Bayonnen lapsesta alkaa Jonelièren alueelta, jossa nuoret versot ja ammattilaiset harjoittelevat Denoueixin johdolla, samoin kuin pian legendaarinen valmentaja Jean-Claude Suaudeau. Kaksi miestä, jotka elvyttävät ja täydentävät paikallista pelifilosofiaa, on perinyt José Arribasilta, valmentajalta, jonka kanssa kaikki alkoi 1960-luvulla, tämä jalkapallo perustuu liiketieteeseen, saatavuuteen ja yksinkertaisuuteen.

Estetiikka tehty Loire-Atlantiquessa

Kahden vuosikymmenen aikana nämä teknikot – nerokkaat “siipikarjankasvattajat” – ovat muokanneet useita Kanariansaarten sukupolvia yllään kuuluisan keltaisen ja vihreän jersey. Nantesin asukkaat palasivat kansallisiin huippuihin ja voittivat erityisesti kolme mestaruutta (1983, 1995 ja 2001). Pragmatismin mestari, valmentaja Didier Deschamps, esiteltiin korkealle tasolle tässä Nantes-tyylisen pelin koulussa. Tämä Loire-Atlantiquessa tehty esteettisyys on yhtä idealisoitua – erittäin loukkaavaa samppanjajalkapalloa – kuin valmentaja Deschampsin käytännönläheisyys – tiukkuus ja puolustava vahvuus – on karikaturoitu. Mutta ovatko he niin sovittamattomia?

Sinulla on jäljellä 69,26% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Voit kokeilla tästä