August 4, 2021

HBC Nantesissa, viimeinen Final Four ennen “aikakauden muutosta”

Jos katsomme vain hajamielisen katseen, käsipallon Final Four, jota HBC Nantes valmistautuu pelaamaan (Pariisin-Saint-Germainin, Barcelonan ja Aalborgin kanssa) lauantaina 12. ja sunnuntaina 13. kesäkuuta 2021 Kölnissä, olisi melkein rutiini Nantes-klubi. Mestarien liigan kahdeksanneksi finalistiksi vuonna 2017, neljännesfinaaliin vuonna 2019 ja jopa finalistiksi vuonna 2018 sijoittuvasta H: stä on viime kausina tullut eurooppalaisen käsipallon tukikohta.

Tällä kaudella taas Nantes on kaatanut Kielcen puolalaiset ja vielä vahvemmin Veszpremin unkarilaiset ehdokkaat lopulliseen voittoon. “Olemme saattaneet olla hieman onnekkaita matkallamme saavuttaessamme Final Fourin vuonna 2018. Mutta on kuitenkin uskomatonta palata sinne tänä vuonna”, innostaa 38-vuotiaana HBC: n ikonikapteeni Rock Felihoa.

Koska hän ilmoitti viikon alussa siirtyvänsä eläkkeelle kauden lopussa, HBC Nantesin eurooppalainen seikkailu on saanut symbolisen uuden, kun yksitoista vuotta on vietetty violetissa paidassa. Hänen tapaansa joukko pelaajia valmistautuu lähtemään klubista, mukaan lukien espanjalainen kansainvälinen Eduardo Gurbindo tai entiset asiantuntijat Olivier Nyokas ja Cyril Dumoulin, jotka kaikki saapuivat vuonna 2016. “Riippumatta tämän neljännen neljännen tuloksesta, meille se on paras tapa maalata”, varmistaa jälkimmäisen, joka on pitänyt Ranskan joukkueen tavoitteet 81 kertaa.

“Suuri seikkailu”

Saapuessaan HBC Nantes ei ollut vielä kokenut Mestarien liigaa, mutta näki jo kaukaa. Vuonna 2008 klubi saavutti ensimmäisen divisioonan ja avasi sitten erittäin nopeasti ennätyksensä kahdella EHF-cupin finaalilla (“pieni” Euroopan Cup) vuosina 2013 ja 2016, League Cupilla vuonna 2015 ja Coupe de Francella vuonna 2017.

Pelaajalle, kuten Olivier Nyokas, joka oli jo ranskalainen kansainvälinen pelaaja, kun hänet allekirjoitettiin, liittyminen Nantesiin viisi vuotta sitten oli uhkapeli. “Olen ylpeä klubin ulottuvuudesta tänään, kun olen osallistunut sen kehitykseen pelaajien kuten Dominik Kleinin, Kiril Lazarovin, Cyril Dumoulinin kanssa”, muistaa vasemmistolainen, maailmanmestari vuonna 2017.

Välierä, lauantaina suurta Barçaa vastaan ​​(klo 18), Nyokas tietää jo, että ei pelaa sitä, hän menetti paikkansa ryhmässä loukkaantumisten ja espanjalaisen valmentajan Alberto Entrerriosin valintojen vuoksi. Hän matkustaa kuitenkin Saksaan. ”Meillä on hyviä nuoria, joiden kanssa minulla on erittäin hyvät suhteet. Se on hieno seikkailu, jota asun vähän välityspalvelimen kautta. Ja viiden vuoden täällä olon jälkeen tunnen olevani vastuussa klubin projektista. “

Eduardo Gurbindo pelaa viimeisiä minuuttejaan Nantes-paidassa tänä viikonloppuna.

Kun loukkaantumisten lumivyöry vähensi työvoimaa kauden alussa, tehokkaan Nantes-koulutuskeskuksen lisäykset eivät hyödyntäneet heidän tilaisuuttaan. Niin paljon, että Théo Monar (20-vuotias), Lucas de la Bretèche (19-vuotias) tai jopa vasemmistolainen Thibaud Briet (21-vuotias), yksi klubin suurista toiveista, onnistui voittamaan vuorottelussa ja ravistelemaan. hierarkiaa hieman ylöspäin.

“Se on melkein aikakauden muutos ja se on osa tasapainoa, jota henkilöstön on hallittava hallita, sanoo Cyril Dumoulin, joka liittyy Tremblay-en-Franceen kauden lopussa. Nuoret vastasivat täydellisesti, heidän on nyt otettava vastuunsa tänä viikonloppuna. “

Jos siirtyminen näyttää täten onnelliselta, H-kirjaimen suunta ei pääse turbulenssista vuoden jälkeen, joka on vietetty ilman julkista ja melkein ilman rahaa. Tammikuussa klubin presidentti Gaël Pelletier puhui «Katastrofi» tämä muodosti HBC: n – mestaruuden toisen budjetin (noin 8 miljoonaa euroa) – taloudellisen tilanteen, jonka kuollut tappion arvioidaan olevan 1,5–2 miljoonaa euroa kaudella 2020–2021.

Lue myös Käsipallo: PSG voittaa seitsemännen ranskalaisen liigan tittelin peräkkäin

Urheilullisesti Nantesin kausi ei ollut helppo. Siihen asti, kunnes presidentti julisti huhtikuun puolivälissä, kun taas Nantes vaati, että palkintokorjaus pakenisi häntä liigassa, hänen joukkueensa oli “Ei sielua”. “H” pääsee lopulta kolmannelle sijalle Starligue. “Sinun on osattava pistää pelaajiasi, vaikka se olisi ehkä liian hän myöntää tänään. Mutta kauden tulokset ovat hyvät; on vaikea pelata kahdella rintamalla, Euroopassa ja liigassa, etenkin tasollemme. “

Pelko kasvukriisistä

Sen meteorinen kasvu, taloudellinen epävarmuus ja monet alkavat lähdöt voivat saada HBC Nantesin pelkäämään kasvukriisiä tulevina kuukausina. “Yhdentoista vuoden aikana minulle on kerrottu, että monta kertaa ja lopulta olemme aina kasvaneet, nauraa Rock Feliho, jonka kentältä vetäytyneen tulisi integroida klubin organisaatiokaavio. Ja jos valitettavasti tapahtuu jotain pahempaa, olemme nousseet niin korkealle, että meillä on siihen varaa. “

Vanhimmat eivät ole unohtaneet vuoden 2018 Final Four -finaalin Montpellieria vastaan ​​myönnettyä kovaa katkeraa tappiota päästettyään pariisilaisen ogren semifinaaliin. “Tiedän mitä teimme väärin tuolloin, Olivier Nyokas tukee. Menetimme paljon energiaa nauttien voitosta puolivälierissä, kun mitään ei ollut vielä tehty. Kaikki tämä, välitän sen. “ Selviytyäkseen Nantesin ihmisten on myös päästävä eroon Barcelonasta, joka on voittanut heidät kahdesti ryhmäkilpailussa, mutta jonka he ovat jo onnistuneet kaatamaan vuonna 2017 kuuman Nantes-yleisön edessä (29-25) ).

“Barçan tilanne on tällä hetkellä erityinen, valmentajan lähdön ja sisäisten huolenaiheiden kanssa, muistelee Olivier Nyokas. Nantesilla on myös oma osansa epävarmuustekijöistä, mutta nämä ovat tekijöitä, jotka voivat muuttaa voimatasapainoa. “ Tämä ulkopuolisen asema ei missään tapauksessa ole estävä Final Fourissa, joka tarjosi usein yllätyksiä.

Lue myös kehys: Kameran heikentämät ammattilaisklubit helpottavat yleisön paluuta

Unelmissaan suuruudesta Gaël Pelletier on aina pidättäytynyt ilmaisemasta kunnianhimoaan voittaa Mestarien liiga. “Final Four on aina tavoite, hän vakuuttaa. Haluamme kokea sen ilman katsojia, yhdessä yleisömme kanssa. Olemme muutaman tunnin päässä menemästä loppuun, hyödynnetään jo tätä hetkeä. “

Mene loppuun, tule toiseksi Ranskan Euroopan mestariksi Montpellierin jälkeen – ja siksi ennen PSG: tä – kaikki ajattelevat sitä Nantesissa. ”Monet parametrit ovat meidän eduksemme. Askel on korkea, mutta tiedämme, että voimme voittaa ”, vahvistaa Cyril Dumoulin. Joka tapauksessa se olisi paras tapa HBC: lle juhlia lähteviä pelaajia ja täydentää sen meteorinen nousu.

Perusasiat