August 1, 2021

Martin Braithwaite, Tanskan pääpuhallin

Martin Braithwaite ei ole nyrkkeilijä. Mutta taistelun suhteen tanskalainen jalkapalloilija tietää siitä pari asiaa. Hyökkääjä, syntynyt Esbjergissä, satamakaupungissa Länsi-Tanskassa, on aina uskonut häneen.

Jakso hänen urastaan ​​todistaa tämän. 14. toukokuuta 2016 Toulouse (TFC), jossa hän pelasi vuosina 2013-2017, hoitaa ylläpitoa Ligue 1: ssä kauden viimeisessä ottelussa Angersia vastaan, ehdottomasti voitolla. Johdossa 1-0 “Téf” uskoo pystyvänsä tasoittamaan rangaistuspotkusta, mutta Martin Braithwaite epäonnistuu yrityksessään. Monet olisivat sukeltaneet, mutta Hyökkääjä osoittaa sietokykyä ja tarjoaa tasauksen joukkueelleen, joka lopulta säilyy legendaarisen skenaarion lopussa (voitto 3-2).

Edustava yhteenveto pelaajasta, joka tänään pelaa FC Barcelonassa. Joskus työlästä, toisinaan ratkaisevaa, mutta ”Työntekijä ja vapaaehtoinen, kuten kuvasi Dominique Arribagé, hänen entinen valmentaja Toulousessa. Häneltä puuttui lopputulos, mutta hän on kehittynyt tällä alueella ”. Kuusi vuotta myöhemmin Martin Braithwaite osallistuu ensimmäiseen euroonsa 30 ja 50 korkilla.

Ratkaiseva kohtalo

Entinen TFC-maalintekijä (40 maalia 4 vuodessa) ei ehkä ole taikauskoinen, mutta epäilemättä kohtalo on antanut hänelle mukavan avun. Kuten silloin, kun Barça valitsi hänet helmikuussa 2020 lääketieteelliseksi vitsiksi ja erottui Leganés-klubista, nostaen 18 miljoonan euron ostovaihtoehdon Ousmane Dembélén ja Luis Suarezin poissaolojen korvaamiseksi.

”Se oli yllätys. Mielestäni hänen aika Leganésissa oli hyvä, täydellisen ajoituksen kanssa. Barca tarvitsi ehdottomasti hyökkääjän siinä vaiheessa. Hän pystyi hyödyntämään tilaisuutta ”, on täynnä Dominique Arribagéa.

Ennen sitä hän osasi aina osoittaa omat ominaisuutensa. Ensimmäisenä kotikaupunginsa klubissa, josta hän aloitti vuonna 2009. Kahdeksantoista kuukauden pelin päätyttyä hän murtasi pohjansa ja näki avuttomana toukokuussa 2011 Esbjergin laskeutumisen toiselle divisioonalle. Tässä hän asetteli itsensä ja osallistui aktiivisesti klubin välittömään toipumiseen.

Vuonna 2013 Martin Braithwaite kirjoitti ratkaisevan passin, joka johti kansallisen cupin finaalin ainoaan päämäärään ja antoi Esbjergille ensimmäisen pokaalinsa vuodesta 1979. Hän kiinnitti Toulousen rekrytoijien huomion, jotka päättivät turvata palvelunsa 2 miljoonalla euroa. “Olin määrittänyt hyökkääjän profiilin ja parhaiten vastaava oli Martin. Halusin pelaajan, jolla on syvyys ja murtuminen ”, analysoi Alain Casanova, hänen ensimmäinen valmentaja Toulousessa.

Pyörätuolissa kahden vuoden ajan

Hän löysi Garonnen saatuaan ensimmäisen kansainvälisen maalinsa Puolaa vastaan ​​elokuussa 2013. Usein ratkaiseva ystävyysotteluissa, hänen tärkein saavutus on peräisin 18. marraskuuta 2019, eurokarsintojen “finaalissa”. Irlantia vastaan. Tanskalaisten piti ainakin piirtää tasapeli säilyttääkseen toisen sijan, mikä on suoran karsinnan synonyymi. Braithwaite avaa pisteet ja varmistaa pisteiden jakamisen (1-1), mikä avaa turnauksen oven. Hän vaihtoi vuoden 2018 Venäjän maailmancupin alkaessa aloituksen ja epäonnistui joukkueensa kanssa kahdeksantoista turnauksessa Kroatiaa vastaan.

“Hän oli joku erittäin varma itsestään, joka tiesi mitä haluaa ja miten sinne päästä”, korostaa Alain Casanova. Vahvuus, jonka hän ehkä saa tuskallisesta lapsuudesta. Legg-Calvé-Perthesin taudista kärsivän (harvinainen lasten sairaus, joka voi aiheuttaa reisiluun nekroosin), hänen on pysyttävä pyörätuolissa kaksi vuotta.

Lue myös Takaisin… Tanska – Alankomaat 1992: Andersenin toinen tarina

Toulousessa hänen entiset joukkuetoverinsa pitävät pelaajan kuvan valmiina tekemään kaikki uhrit edistyäkseen. Etienne Didot, joka kuvaa “Hyvä kaveri, huomaamaton ja miellyttävä päivittäin” muista: ”Hän oli yksi harvoista, jolla oli henkilökohtainen valmentaja. Lähes kukaan ei tehnyt niin tuolloin. Hän asui hänen kanssaan koulutuskeskuksessa istuntojen ulkopuolella. Fyysisesti ja räjähtävästi hän oli jo muiden yläpuolella. “

“Hänen on vedettävä Tanskaa ylöspäin”

Vuonna 2017 tanskalainen pelaaja allekirjoitti neljäksi vuodeksi Middlesbroughissa, joka on Englannin toisen divisioonan klubi. Tämä englantilainen kokemus päättyi: kaksi puolikautta välitti lainan Bordeaux’lle ennen siirtoa Leganésiin helmikuussa 2019. Hänen hyvät suorituksensa Espanjan mestaruudessa avasivat oven Kataloniaan vuotta myöhemmin.

“Nähdessään hänet Barcelonassa, se saattaa tuntua oudolta, mutta hänen sijoituksensa vuoksi olen iloinen siitä, että hänellä oli tämä menestys”, tervehtii Etienne Didot. Tämä yllätysallekirjoitus mastodonissa antoi hänen kehittyä teknisesti. “Ensimmäisellä kosketuksella pallolla hän on vielä oikeudenmukaisempi. Hän on hienosäätänyt itseään, eikä se yllätä minua, kun otetaan huomioon suuret pelaajat, joiden kanssa hän kehittyy ”, on täynnä Alain Casanovaa. Ainoa tarkkailijoiden esiin tuoma heikko kohta? Maali maalin edessä.

Lue myös Euro 2021: Tanska, kaikki joukkueesta

Usein varajäsen, Barça numero 9, teki ratkaisevan maalin Copa del Reyn välierissä Sevilla FC: tä vastaan ​​3. maaliskuuta 2021, kilpailun, jonka hän voitti Blaugranasilla. Palkintoluettelon toinen palkinto.

“Hän pystyi hyödyntämään Barcelonan kokemusta saadakseen lähtöpaikan valinnassa, jota ei voitettu alussa, korostaa Dominique Arribagé. Hänen on vedettävä Tanska ylös. “ Tanskalaiset eivät kuulu euron suosikkien joukkoon, mutta he pelaavat kolme ryhmäotteluaan kotona Kööpenhaminassa. Ensimmäisen vastauksen osa 12. kesäkuuta Suomea vastaan ​​klo 18

Tanska-Suomi, lauantaina 12. kesäkuuta klo 18 Kööpenhaminassa.

Valikoimamme artikkeleita Euro 2021: stä

tämä artikkeli