August 2, 2021

Ranskalainen jalkapallo valitsee Amazonin, Canal + lyö oven

Kuusi kuukautta väliaikaisen Mediapron konkurssin jälkeen Ranskan jalkapallo elää edelleen psykodraamojen ja käänteiden rytmissä.

Perjantaina 11. kesäkuuta Ammattilaisjalkapalloliigan (LFP) hallitus valitsi Amazonin korvaamaan Mediaprolle kuulemisen jälkeen, jossa verkkokaupan jättiläinen vastusti Canal +: n ja BeIN Sportsin muodostamaa tandemia.

Amerikkalaisesta ryhmästä tulee uusi merkittävä kumppani Ranskan Ligue 1- ja Ligue 2 -mestaruuskilpailuissa. 250 miljoonalla eurolla vuodessa se lähettää ensi kaudelta kolmen vuoden ajan kahdeksan kymmenestä ottelusta päivässä Ligue 1: ssä, mukaan lukien kymmenen parasta julistetta ja sunnuntai-iltatapaamiset kausille 2021–2024. Se käyttää myös 25 miljoonaa euroa tuotantoon ja 9 miljoonaa kahdeksaan Ligue 2 -otteluun. LFP: n oletetaan tasoittavan Canal +: n, BeIN Sportsin ja Free: n jo lähettämiin oikeuksiin 663 miljoonaa euroa vuodessa.

Lue myös: “Mediapro-tapauksen jälkeen Ligue 1: n markkinointimenetelmä on uudistettava”

Canal + oli tarjonnut 370 miljoonaa euroa kahdesta premium-ottelusta viikonloppuna, sunnuntai-ilta mukaan lukien, ja BeIN Sports 165 miljoonaa euroa. Tässä järjestelmässä, johon sisältyy myös Free, LFP olisi koskenut 595 miljoonaa euroa ja muuttuvaa määrää 78 miljoonaa euroa, yhteensä 673 miljoonaa euroa.

Kostuttava lehdistötiedote

Mutta Amazonin valinnan teki hallitus yksimielisesti, miinus yksi tyhjää, François Morinièren, entisen Joukkue, joka pelkäsi Canal +: n aloittavan sodan. Mitä Vivendin tytäryhtiö teki heti julkaisemalla kostonhimoisen lehdistötiedotteen, joka osoitti sen olevan “Poistettu Ligue 1: stä”.

Viisitoista bluffi? Canal + on edelleen sopimuksessa LFP: n kanssa. Se myönsi alilisenssin “lot 3”: lle BeIN Sportsille, eli kaksi ottelua päivässä, mukaan lukien lauantai-ilta, hankittu korkealla hinnalla vuonna 2018 332 miljoonalla eurolla vuodessa.

Lue analyysi: Mediapro-fiaskon jälkeen ranskalaiset jalkapalloseurat tajuavat, että he istuvat hiekkapinoon, ei kultaan

Tätä sopimusta hän ei enää aio kunnioittaa lopettamalla otteluiden lähettämisen ja korvaamaan BeIN Sportsille. Qatari on solidaarinen Vivendin tytäryhtiön kanssa. Oikeudessa molemmat liittolaiset aikovat vedota vahinkoon. He huomauttavat, että Amazon voittaa 80% kilpailusta 250 miljoonalla eurolla, saman voitti Mediapro 780 miljoonalla eurolla. Ja tämä, vaikka he itse ovatkin juuttuneet suhteellisen kalliimpaan pakettiin. BeIN Sports toteaa myös käyttäneensä 30 miljoonaa euroa kahteen Ligue 2 -otteluun, kun Amazon 9 miljoonaa.

Sinulla on 56,18% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

vierailla site