July 31, 2021

Robert Page, “noviisi” Walesin punaisen lohikäärmeen kärjessä

Viisi vuotta sitten Pohjois-Ranska sai punaiset sävyt. Lillen ja Lensin välillä walesilaiset fanit animoivat Euro 2016: n usein ylivoimaisella innostuksellaan. Uuden mannerkilpailun alkaessa panoraama ei ole enää sama. Euroopan yksitoista kaupunkiin järjestetty Euro 2021 ei salli Punainen Lohikäärmeiden kannattajien mennä kaduille julistaakseen kiihkeyttään. Walesin odotetaan Azerbaidžanin pääkaupungista Bakusta heidän kilpailunsa aloittamiseksi Sveitsiä vastaan. Walesit pelaavat stadionilla, joka on täynnä 50% kapasiteetistaan ​​tai yli 30 000 ihmistä katsomossa.

Mutta 17e FIFA: n sijoitusvalikoima esiintyy kentällä useilla epäilyillä. Sen kärjessä väliaikainen valmentaja, avustaja Robert Page laskuvarjohyppy marraskuussa 2020 ykkössijalle ja Walesin federaatio nimitti virallisesti huhtikuussa, odottaen Ryan Giggsin oikeudenkäynnin lopputulosta tammikuussa 2022. Epäillään väkivallasta entistä tyttöystävänsä ja jälkimmäisen sisarensa, entisen legendaarisen Manchesterin, kimppuun. Walesin liitto on irtisanonut United-pelaajan.

Lue myös Euro 2021: Wales, kaikki joukkueesta

Tiedot, jotka ravistelivat maata, kaukana pelin ja reilun pelin ikonisesta kuvasta, jonka entinen laituri hankki uransa aikana. Euroon pääsyään varten Robert Page johtaa joukkoa, aloittelija, jolla on huomaamaton ura.

Se on ainutlaatuinen kokoonpano. Jos Ryan Giggsillä on sananvaltaa joukkueensa taktiikassa, Robert Page sanoo, että hän on ainoa päätöksentekijä: “Ryan vakuutti minulle, että hän olisi aina läsnä, jos tarvitsen neuvoja tai erilaista suhtautumista asioihin. Mutta taktisten päätösten ja lopullisten valintojen suhteen se riippuu minusta. Tätä tilannetta oli vaikea hallita, mutta se on nyt selkeämpi pelaajille, kannattajille ja liitolle. “

Karkea kouluttaja

Se, joka teki debyyttinsä jalkapalloliigan penkillä, nämä englantilaiset alemmat divisioonat, joissa nurmikot ovat vähemmän vihreitä kuin Premier League (Englannin jalkapallon eliitti), vie mukanaan nuorentuneen valinnan. Työn hedelmä paikallisten U17 (alle 17-vuotiaiden), U19- ja U21-valintojen kärjessä, jossa hän valmensi pelaajia, kuten Joe Rodon, David Brooks tai Daniel James, jotka ovat läsnä ryhmässä euron puolesta.

Valmentaja, jolla on valmentajan profiili, jolla ei ole epäilyksiä tulevaisuudestaan, kuten Chesterfield-klubin pääsihteeri Peter Whiteley vahvisti, missä Page ripusti kramppeja: ”Oli ilmeistä, että hänestä tuli valmentaja. Viimeisen vuoden aikana klubissa hän oli jo valmistumassa. Jotkut riidat kahden johtajan kanssa estivät häntä valmentamasta Chesterfieldiä, mutta oli nopeasti tiedossa, että hän aikoi ilmoittaa uransa lopun istuakseen penkillä. Olin yllättynyt Walesin federaation ilmoituksesta ja sen virkaanastumisen erityisolosuhteista. Mutta tiesin, että hänellä oli tarkoitus valmentaa tärkeää joukkuetta tulevina vuosina. “

Pelaajamenneisyytensä aikana hän pyyhkäisi englantilaisia ​​divisioonia, jättäen pysyviä muistoja Watfordiin, varsinkin tämän välierän aikana pääsyn Premier Leagueen vastaan ​​Birminghamia vastaan ​​vuonna 1999. Hänen ennätyksensä mukaan voitollinen rangaistus huolimatta siitä, että hän pelkäsi kertoo Watfordin virallinen verkkosivusto: “Tavoitteen vasemmalla puolella on tämä Birminghamin fani. Hän vetää housunsa alas ja paukuttaa pohjaansa loputtomasti. Minun piti keskittyä uudelleen. Tiesin, että minun ei pitäisi muuttaa mieltäni: aion lyödä keskellä. Suljin vain silmäni, vedin niin kovasti kuin pystyin ja rukoilin, että se tulee sisään. “

Watfordin puolella olevien muistojen lisäksi Robert Page jätti jälkiä vastustajiinsa: ”Hän oli erittäin aggressiivinen pelaaja, voimakas ilmassa. Kentällä kurinalaisuus ei ollut hänen vahvuutensa. Mutta hän oli todella erinomainen kapteeni ”, muistaa Peter Whiteleyn. Tuntemattomien takana hänen päävalmentajan kykynsä piilottaa syntyneen johtajan sielun.

Bale ja Ramsey, syklin loppu?

Nimittämisensä jälkeen walesilaisilla on melko positiivinen tulos, sillä vain kaksi tappiota kahdeksassa ottelussa, mukaan lukien Nizzan Bluesia vastaan ​​(3-0), valmistautuessaan tähän euroon. Tarpeeksi herättää toivo yhtä onnistuneesta kampanjasta kuin vuonna 2016, jolloin walesilaiset olivat vapauttaneet Belgian puolivälierissä. Tämä kilpailu näyttää kuitenkin melkein viimeiseltä mahdollisuudelta pelaajille kilpailun lopussa, kuten Aaron Ramsey tai Gareth Bale.

Gareth Bale kaksintaistelussa Lucas Dignea ja Adrien Rabiotia vastaan ​​Walesin ja Ranskan ystävällisen tapaamisen aikana 2. kesäkuuta 2021 Nizzassa.

” Wales. Golf. Madrid. Tässä järjestyksessä. “ Vuonna 2019 Walesin tähti näytti selvästi hänen mieltymyksensä Kansallislipulla, kun hän on päässyt Euro 2020: een. Puolitoista vuotta myöhemmin hän vaihtoi klubia – mauton freelance Tottenhamissa -, mutta hänen prioriteettinsa ovat samat ja isänmaallinen rakkaus edelleen. Hän jättää kuitenkin tilaa epäillä loppuelämäänsä: ”Tiedän mitä teen ensi kaudella, mutta jos sanon sen, se on skandaalista. Se tulee olemaan euron jälkeen ”, hän purskahti viimeisen Premier League -pelin jälkeen.

Tulevaisuus golfvihreillä? Ennenaikainen uran loppu? Tai yksinkertainen julistus painostuksen poistamiseksi koko kansalta sen selässä? Ennen menetettyä ottelua Ranskaa vastaan ​​Bale käytti yleisiä lehdistötilaisuuksiin liittyviä ajatuksia: “Haluamme tehdä kuten vuonna 2016, mutta olemme realistisia. Suuria kansakuntia vastaan ​​on vaikeaa, mutta olemme varmoja omista kyvyistämme. “ Siksi Wales etenee naamioituneena, ikääntyvät johtajat ja nuori ovat valmiita ottamaan vallan. Pääulkopuolinen täydellinen, lyhyesti sanottuna.

Wales-Sveitsi, lauantaina 12. kesäkuuta kello 15, Bakussa, seuraa Lemonde.fr

Valikoimamme artikkeleita Euro 2021: stätutustu tähän sivustoon