August 2, 2021

Wembley ilmoitti vastaanottavansa yli 60 000 katsojaa välieriin ja finaaliin

Mittaria tarkistetaan ylöspäin. Se ei ole enää 40 000, mutta ”Yli 60 000 kannattajaa [qui] voivat nyt osallistua välieriin [les 6 et 7 juillet] ja finaalissa [le 11 juillet] Euro Wembleyn stadionilla “, Ison-Britannian hallitus ilmoitti tiistaina 22. kesäkuuta pidetyssä lehdistötiedotteessa usean päivän epävarmuuden jälkeen, kun UEFA vaati Lontoolta Covid-19: een liittyvien liikennerajoitusten lieventämistä 2500 finaaliin odotettavissa olevalle VIP: lle.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös “Emme hyväksy sitä, että UEFA aikoo pelata Euro-jalkapallon finaalin Budapestissa”

Lehdistö oli jopa maininnut uhkan turnauksen kolmen viimeisen ottelun siirtämisestä Budapestiin, jossa stadionit voidaan täyttää 100 prosenttiin. Se tulee olemaan “Suurin yleisö kokoontui urheilutapahtumaan yli viidentoista kuukauden ajan Yhdistyneessä kuningaskunnassa”toivotti näin ollen tervetulleeksi Britannian hallituksen lehdistötiedotteessaan.

“Olen kiitollinen pääministerille ja Ison-Britannian hallitukselle heidän ahkerasta työstään tämän järjestelyn tekemisessä kanssamme ja turnauksen lopun onnistumisesta Wembleyssä.”kommentoi lausunnossaan UEFA: n presidentti Aleksander Ceferin.

Huolta koronaviruksen aiheuttamien kontaminaatioiden uusiutumisesta

Englannissa järjestetyissä kolmessa ryhmäkilpailussa 22 500 katsojaa – eli noin 25% Lontoon stadionin kapasiteetista – sai istua. Viime viikolla hallitus nosti mittarin 40 000: een odottaen yhtä kotelossa suunnitellusta kahdeksantoista kierroksesta: sitä, joka 29. kesäkuuta saattaisi koskettaa Englantia, jos Kolme leijonaa sijoittuisi ryhmänsä kärkeen (D). – heidän on voitettava Tšekki tiistai-iltana. Sama mittari koski myös turnauksen kolmea viimeistä ottelua.

Maanantaina Italian pääministeri Mario Draghi oli ilmaissut toiveensa siitä “Euroopan mestaruuskilpailujen finaalia ei pidetä maassa, jossa tartunnat kasvavat nopeasti”. Itse asiassa Delta-muunnos, joka ensin tunnistettiin Intiassa ja joka muuten oli erittäin tarttuvaa, aiheutti saastumisen määrän lisääntymisen Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja johti hallituksen lykkäämään uusimpien Covid-vastaisten toimenpiteiden poistamista, jonka olisi pitänyt olla voimassa 21. kesäkuuta.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Euro 2021: Englannissa uusi kultainen sukupolvi?

Kysyntä ei ole mennyt kovin hyvin yleisen mielipiteen piirissä, koska Ison-Britannian asukkaita haittaavat edelleen heidän liikkumisensa eristysajat ja pakollinen karanteeni palatessaan ulkomailta.

Tämä ilmoitus lopettaa jännityksen, vaikka 2500 VIP: tä ei mainita. “Olemme tehneet läheistä yhteistyötä UEFA: n ja [Fédération anglaise de football] varmistaa, että tiukat ja rajut terveystoimenpiteet otetaan käyttöön, samalla kun useammat fanit voivat katsella otteluita livenä ”, vakuuttaa urheiluministeri Oliver Dowden lehdistötiedotteessa.

Lue myös Euro 2021: UEFA kieltäytyy sateenkaarenvärisestä Münchenin stadionvalaistuksesta Saksalle-Unkarille

Maailma AFP: n kanssa

tyrmäys viesti