July 23, 2021

Oikeudenkäynnin haamun jälkeen helpotus Girondins de Bordeaux’lle

Kaksi kuukautta päivään sen jälkeen, kun King Street, Girondins de Bordeaux’n enemmistöosakas, ilmoitti eroavansa, jalkapalloseura voisi harkita pääsyä kriisiin. Jos esityslistalla olisi useita ostoehdotuksia, espanjalais-luxemburgilaisen liikemiehen Gérard Lopezin ehdotus voisi säästää Bordelais’n saamisesta, mikä olisi työntänyt klubin todennäköiseen pudotukseen toiseen divisioonaan.

Lue myös Girondins de Bordeaux välttää saamista, Gérard Lopez aloitti klubin

A “Helpotus” Bordeaux’n kaikki poliittiset toimijat samoin kuin kannattajien lausumat. Lähtö King Streetiltä, ​​josta ilmoitettiin 22. huhtikuuta 2021, oli isku seuraavalle Ranskan mestarille, jonka velka oli 38 miljoonaa euroa Fortress-sijoitusrahaston ja yli 60 miljoonan euron alijäämän hyväksi. on vielä mopattava.

Lisäksi tulevan ostajan on myös maksettava lokakuussa 2022 takaisin 40 miljoonan euron laina. Haaste ei kuitenkaan estänyt Lille-klubin (LOSC) johtajaa, Gérard Lopezia, 49, tammikuusta 2017 joulukuuhun 2020, joka sai omaisuutensa uudessa tekniikassa. Hänen antamansa takaukset vastasivat klubin myynnistä vastaavan Rothschild-investointipankin odotuksia.

Ei voittoa

Gérard Lopezille ei ole aika voittaa, puhaltaa yksi hänen sukulaisistaan. “Se ei ole voittanut mielentila, vaikka se olisi pystynyt yhdistymään projektiin, joka kykenee pelastamaan klubin. Seuraava vaihe on DNCG: n tarkastama projekti [direction nationale du contrôle de gestion], sitten on aika esitellä urheiluhanke kannattajille ja sidosryhmille. “

Lue myös muotokuva: Gérard Lopez, mies, joka tekee maalin leiriään vastaan

Klubin oston loppuun saattamiseksi Gérard Lopezin on todistettava heinäkuussa ammattilaisjalkapalloliigan varainhoidon valvojalle, että hänen rahoitussuunnitelmansa on vankka. Mutta antaa myös tyydyttävät takuut Bordeaux Métropolelle, joka on Matmut-Atlantique -stadionin omistaja.

Kun hän saapui Bordeaux’ssa 23. kesäkuuta, Lopez tapasi metropolin presidentin Alain Anzianin. Viimeksi mainitun mukaan kaksi miestä ovat toimineet projektin kahdessa pääkohdassa. Ensinnäkin stadionin vuokravelasta. “Ehdotin, että hän käyttää järjestelmää, joka sallii velan määrän jakautumisen kolmelle vuodelle, mutta maksamalla vuosittain 10% enemmän, koska 30. kesäkuuta Girondinit ovat velkaa 5 miljoonaa euroa metropolille”, Alain Anziani kertoo. Stadionin vuosivuokra, joka on 4,9 miljoonaa euroa vuodessa, “Ehdotin samaa huijausjärjestelmää. Näistä järjestelyistä Gérard Lopez on samaa mieltä “, iloitsi Alain Vanhukset.

Sinulla on 47,65% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

artikkeli