August 2, 2021

UEFA poistaa vieraiden maalien edut tänä kesänä

Euroopan jalkapalloliittojen liitto (UEFA) ilmoitti torstaina 24. kesäkuuta poistavansa tästä kesästä ja kaikissa seurakilpailuissaan vierasmaaleihin liittyvän edun, joka käytti päätöstä kahden joukkueen välillä tasan koti- ja vierasotteluiden jälkeen.

Vuonna 1965 käyttöön otettu sääntö korvataan kahdella 15 minuutin pidentämisjaksolla, sitten mahdollisilla laukauksilla, “Karsintavaiheista alkaen” Eurooppalaiset kilpailut “Miehet, naiset ja nuoret”.

Vierasmaalin etu, joka antoi esimerkiksi Paris-Saint-Germainille (PSG) mahdollisuuden eliminoida Bayern München tällä kaudella Mestarien liigan puolivälierissä (2-3, 0-1), ei enää näyttänyt perustellulta , kertoo UEFA.

Viranomainen toteaa itse asiassa siitä lähtien “1970-luvun puolivälissä”, koti- ja vierasvoittojen välisen eron asteittainen väheneminen (61 prosentista 19 prosenttiin 47 prosenttiin 30 prosenttiin verrattuna) sekä ero kotona ja vieraalla maalissa tehtyjen maalien välillä jokaisessa ottelussa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Mestarien liiga: PSG: llä on onnellinen tappio Münchenin Bayernia vastaan

Kyseessä oleva oma pääoma

Mainituista syistä “Maan paras laatu ja standardoitu koko”, “Parannetut turvallisuusolosuhteet, parempi välimiesmenettely”, tai matkaolosuhteet “Mukavampi”.

Tämän säännön poistaminen on näin ollen “On keskusteltu useissa UEFA: n kokouksissa viime vuosina, korostaa elimen puheenjohtaja Aleksander Ceferin. Vaikka mielipiteitä ei ollut yksimielisesti, monet jalkapallon valmentajat, kannattajat ja muut pelaajat kyseenalaistivat sen oikeudenmukaisuuden.

Vierasmaalin etu päätyi “Mene sen alkuperäisen tavoitteen vastaisesti, koska se houkuttelee nyt kotijoukkueita hyökkäämään – varsinkin ensimmäisellä osuudella – koska he pelkäävät sellaisen maalin antamista, joka antaisi vastustajilleen ratkaisevan edun”, jatkaa herra Ceferin.

Toinen valitus, Slovenian johtajan mukaan, “Vääryys, etenkin jatkoajalla, pakottaa kotijoukkueen tekemään maalin kahdesti, kun vierasjoukkue on tehnyt maalin”.

Maailma AFP: n kanssa

Saat lisätietoja