August 2, 2021

“Juhlat ovat palanneet”, mutta Covid-19 piilee edelleen

Toukokuun 2021 alussa, kun hallitus esitteli asteittaisen hajauttamisohjelmansa, pääministeri Jean Castex vakuutti sen pariisilainen : ” Joo “, Tour de France 2021 järjestetään normaalisti.

Tosin tämä Grande Boucle, joka alkaa lauantaina 26. kesäkuuta Brestissä, palaa perinteiseen kesäkalenteriinsa vuoden kuluttua siitä, kun se on siirretty elokuun loppuun terveystilanteen vuoksi. Se merkitsee myös suosittu mainosvaununsa paluuta alkuperäisessä muodossaan: tänä vuonna 150 ajoneuvoa vastaavaan laivastoon vähennettiin vain sataan vuonna 2020. ”Juhlat ovat palaamassa! “iloitsee kiertueen apulaisjohtaja Pierre-Yves Thouaultista.

Mutta vuoden ennennäkemättömän terveyskriisin jälkeen normaaliuden käsite näyttää olevan jollain tavalla vanhentunut. Huolimatta odotuksesta, että ulkomaalaisen naamarin käyttövelvollisuus poistetaan ja ulkonaliikkumiskielto kello 23.00–6.00 – 17. kesäkuuta ja 19. kesäkuuta 30. kesäkuuta sijasta – on voimassa tiettyjä rajoituksia, erityisesti rajoituksia, jotka koskevat kokoontumiset.

Terveyslupa ja julkiset mittarit

“Olisimme tietysti halunneet lisää joustavuutta tietäen, että terveysrajoitukset kohdistuvat 1On Heinäkuussa alueella “, toteaa Brestin sosialistinen pormestari ja Brestin metropolin presidentti François Cuillandre.

Kaupunginvaltuutettu on kuitenkin helpottunut, koska yleisö, “Jollei neljä tuhatta ihmistä kohdistu terveystodistuksen esittämiseen”, pääsee mahdollisimman lähelle lähtöalueita ja pitkin juoksijoiden kulkua kaupungin kaduilla ensimmäistä vaihetta varten, joka ralli Landerneaun (187 km).

Brestin suurta lähtöä edeltäneiden kolmen päivän ajan Finistèren, Côtes-d’Armorin, Morbihanin ja Ille-et-Vilainen ylittävien neljän vaiheen osalta saniteettipassi (alle 48 tuntia kestävä PCR- tai antigeenitesti tai täydellinen rokotustodistus) pyydetään katsojilta, jotka sijaitsevat lähimpänä lähtö- ja maalialueita. Kuten toisen vaiheen suuressa viimeisessä vaikeudessa, Perros-Guirecin ja Mûr-de-Bretagne – Guerlédanin välillä, missä yleisölle asetetaan terveyslupa 2 km: n nousussa 7%: n keskiarvolla.

Viranomaiset tarkentavat, että reitti on avointa, “Pakollinen maskin käyttö, fyysinen etäisyys ja yli kymmenen ihmisen kokoontumiskielto”. M.Cuillandre muistuttaa sitä “Kulkuyhteydet kaduilla, joita pitkin juoksijat kulkevat Brestissä”, päästäksesi joukkueen esittelyyn torstaina 24. kesäkuuta tai lähtöviivalle lauantaina 26. kesäkuuta, “Ohjaa kiertueen järjestäjä, jonka kanssa olemme työskennelleet käsi kädessä, sekä valtion yksiköt. Ja olemme edenneet pitkälle … “, hän hengittää.

Sinulla on 55,19% tästä artikkelista. Loput on tarkoitettu vain tilaajille.

Voit kokeilla tätä