August 1, 2021

La Rochelle haluaa voittaa huonoa onnea Toulousea vastaan ​​Top 14 -finaalissa

La Rochelle-Toulouse on vähän kuin vuoden sarja ranskalaisessa rugbyssä. Saippuaooppera useissa jaksoissa, jotka kaikki näennäisesti loputtomasti päättyvät samalla tavalla Maritimesille. 12. syyskuuta 2020 ulkona Ernest-Wallonin nurmikolla? Stade Rochelaisin (39-23) tappio. 27. helmikuuta Marcel-Deflandren luolassaan, joka on sietämätön kaksi vuotta? Stade Rochelaisin (14-11) tappio. 22. toukokuuta Euroopan cupin finaalissa Twickenhamissa (Lontoo)? Päihitä uudestaan ​​ja uudestaan ​​Stade Rochelais (22-17).

Lue myös Rugby: Stade Toulousain löytää kuluneita Euroopan huippukokouksia

Perjantaina 25. kesäkuuta (klo 20.45) Jono Gibbesin ja Ronan O’Garan miehet yrittävät jälleen onneaan Top 14 -finaaliin Stade de Francen nurmikolla. Toivossa kukistaa petonsa (punainen ja) musta ja välttää Union Bordeaux-Bèglesin kadehdittamaton kohtalo, jonka Toulouse voitti kauden neljännen kerran lauantaina 19. kesäkuuta välierissä (24-21). .

La Rochellen mahdoton tehtävä? Tätä voidaan ajatella kahden klubin välisen historian näkökulmasta. “Mutta ottelu on hyvin lähellä, se pelataan yksityiskohdilla”, kannustaa Jean-Baptiste Élissalde, entinen kansainvälinen rummun puolisko, harjoitteli La Rochellen keltaisella ja mustalla pelipaidalla, ennen kuin toi onnea Toulousen stadionille 2000-luvulla.

“Minusta tuntuu, että rochelaiset ovat oppineet virheistään näiden tappioiden jälkeen. Voimme sanoa, että Toulousella on pieni psykologinen etu, mutta kaikkien näiden viikkojen jälkeen joukkueet tuntevat toisensa joka tapauksessa sydämessään ”, selittää nykyinen puolustuksen ja potkimisen valmentaja Montpellierissä.

Tasapainoisempi kuin miltä näyttää

Toulousen asukkaiden välillä etsimässä 21e Kansallinen titteli ja Rochelais, palasi eliittiin vuonna 2014 ja aloittelijat tällä kilpailun tasolla – he pelasivat vain kaksi mestaruuden välierää (2017 ja 2019) – Marc Lièvremont ei näe mitään räikeää eroa. “Kahden joukkueen välillä on valtava epätasapaino, mutta emme saa unohtaa, että he ovat kauden kaksi johdonmukaisinta seuraa”, korostaa Ranskan XV: n (2007–2011) entinen valmentaja Canal + -kilpailun finaalin kommentteihin.

“Minulla on paljon vaikeuksia ennusteen antamisessa”, hän jatkaa ja muistuttaa kuitenkin “La Rochellella on tarpeeksi vahvoja arvoja voidakseen suhtautua positiivisesti finaaliin eikä pelata kostonhimoisella puolella ».

Rochelais näytti koskemattomalta Racing 92 (19-6) -kilpailua vastaan ​​puolivälierissä perjantaina 18. kesäkuuta. He voivat luottaa vahvoihin yksilöllisyyteen, kuten Uini Atonion pilariin (1,97 metriä, 140 kg) tai toiseen linjaan. Will Skelton (2,03 metriä, 140 kg) tai jopa Grégory Alldritt ja Victor Vito, olennaiset osat kolmannessa linjassa. Unohtamatta Brice Dulinia, joka kokee toisen nuoruuden saapumisensa jälkeen Charente-Maritimeyn kauden alussa.

Toulouse-tähdet näyttävät sitä vastoin hengittäviltä loppuvuodesta, eikä Pita Ahkilla, Jerome Kainolla tai Julien Marchandilla ollut tavanomaista esitystään semifinaalissa. Mikä pahempaa, heidän “sarjamerkkinsä”, Cheslin Kolbe, ei ole päätynyt luvattuun maahan 12. helmikuuta lähtien! Ainutlaatuinen testipula eteläafrikkalaiselle maailmanmestarille, joka valittiin vuoden 14 parhaan joukkoon.

Lue myös Rugby: Toulouse liittyy La Rochellen Top 14 -finaaliin menestyksensä jälkeen Bordeaux-Bèglesia vastaan

Haavoittuneiden aalto Toulousessa

« Odotamme erityisesti tähtiä, mutta tällaisessa ottelussa voittaa kollektiivinen käsitys », Muistelee Jean-Baptiste Élissalde. “Ja sitten minusta tuntuu mahdottomalta nähdä näiden erittäin hyvien pelaajien ohi useita kertoja”, liukuu Marc Lièvremont. Silti Toulouse-stadionilla on tehtävä ilman joitain heistä, alkaen pelaavasta mestarista Romain Ntamackista, joka on törmännyt välieriin ja menetetty.

Toulousen valmentaja Ugo Mola on edessään loukkaantumislavina: Yoann Huget, Sofiane Guitoune, Alban Placines, Emmanuel Meafou, Clément Castets … Niin monet pelaajat, jotka voisivat ainakin vaatia paikan tulostaulukossa Stade de Francessa.

Kuten usein, Toulousen henkilökunnan on tehtävä innovaatioita, ja se voi myös toimia Rochelaisin pelissä, vähemmän heikentyneenä kuin heidän kollegansa. Romain Ntamackin poissaolon kompensoimiseksi esimerkiksi Thomas Ramos luiskahtaa aukkoon ja jättää paikkansa takana Cheslin Kolbelle. Oletusvalinta Ugo Molalle? Ei oikeastaan. Juuri n: n kanssaO 10 takana, jonka Ramos oli pelannut Top 14: n viimeisessä finaalissa, voitti Clermontia vastaan ​​vuonna 2019 (24-18).


lue arvostelu