August 1, 2021

Ronaldo-levyt, Delta-muunnos ja Pepe-ennustaja

  • Eurotähti: Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo puristi nyrkkinsä Ranskaa vastaan ​​lyönnin jälkeen (2-2 tasapeli), jonka ansiosta Portugali pystyi varmistamaan pätevyytensä Euro-pudotusvaiheille keskiviikkona 23. kesäkuuta Ferenc-Puskas -stadionilla Budapestissa (Unkari).

Viisinkertainen kultainen pallo Cristiano Ronaldo ei ole enää läsnä, mutta hän erottuu silti 36-vuotiaana yhtenä maailman jalkapallon viitteistä, joka ei ole koskaan tyytyväinen yksittäisten ennätysten suhteen. Kaksinkertainen maalintekijä Ranskaa vastaan ​​keskiviikkona 23. kesäkuuta (2-2) F-ryhmän viimeisessä ottelussa, Seleçaon kapteeni käytti tilaisuutta tasoittaa 109 maalilla ennätys eniten maaleista maalissa, jonka omisti Ali. Daei. Iranilainen voi aina ylpeillä siitä, että hän on onnistunut saavuttamaan tämän numeron 149 ottelussa, kun Cristiano Ronaldo on 178.

Lue myös Euro 2021: Karim Benzema ja Cristiano Ronaldo, tarina tavoitteista ja ystävyydestä

Yksi levy voi piilottaa toisen. Näin ollen Portugalin ensimmäisessä Euro-ottelussa CR7: n kaksinkertainen ottelu Unkaria vastaan ​​(3-0-voitto) antoi hänelle mahdollisuuden tulla kilpailun historian parhaimmaksi maalintekijäksi ylittäen Michelin yhdeksän pistettä. Platini, rekisteröity kokonaan vuoden 1984 painoksen aikana. Nykyinen Juventus-hyökkääjä on nyt 14 saavutusta viidessä Euro-osallistuessa (toinen ennätys), joista viisi on vuoden 2021 painoksen aikana.

Ylittääkö hän koskaan ennätyksen maalien lukumäärästä yhdessä painoksessa? Tämä edellyttää ensin Portugalin karsintaa Belgiaa vastaan ​​sunnuntaina 27. kesäkuuta. Ellet rekisteröi neliosaa Punaisia ​​Paholaisia ​​vastaan. Cristianon kanssa ei saa koskaan sanoa mahdottomasta mahdottomaan.

Lue myös: Euro 2021: Cristiano Ronaldo, karismaattinen kapteeni, mutta ei ilman virheitä

Belgia – Portugali, Sunnuntaina 27. kesäkuuta klo 21.00 M6- ja BeIN Sports -kanavilla (ja elää edelleen Lemonde.fr)

Euro 2021: julisteet neljännesvälierille

Kahden viikon kilpailun jälkeen Euro 2021 -ryhmävaihe on antanut tuomionsa. Tässä on neljännesvälierän ohjelma, joka järjestetään lauantaista 26. kesäkuuta – tiistaina 29. kesäkuuta.

Lauantai 26. kesäkuuta

Wales – Tanska klo 18 Johan Cruyff Arenalla, Amsterdam

Italia – Itävalta klo 21.00 Wembley-stadionilla Lontoossa

Sunnuntai 27. kesäkuuta

Alankomaat v. Tšekki klo 18 Ferenc-Puskas -stadionilla Budapestissa

Belgia – Portugali klo 21.00 La Cartujassa, Sevillassa

Maanantai 28. kesäkuuta

Kroatia – Espanja klo 18.00 Parken-stadionilla Kööpenhaminassa

Ranska – Sveitsi klo 21 Bukarestin kansallisstadionilla

Tiistai 29. kesäkuuta

Englanti vastaan ​​Saksa klo 18.00 Wembley-stadionilla Lontoossa

Ruotsi – Ukraina klo 21 Hampden Parkissa, Glasgow

Kaikkia otteluita seurataan suorana Lemonde.fr -sivustolla

  • Sillä välin UEFA hautaa vierasmaalisäännön

Tämä on loppu säännölle, joka on täyttänyt eurooppalaiset klubi-illat vuodesta 1965 lähtien. Torstaina 24. kesäkuuta UEFA ilmoitti poistavansa tämän kesän edun, joka liittyy suurimpaan osaan ulkona tehtyjä maaleja. Tätä sääntöä, joka tunnetaan nimellä “tavoite, joka laskee kahdesti”, käytettiin päättäen tasapuolisten joukkueiden välillä kiertomatkoissa. Sen avulla esimerkiksi Paris-Saint-Germain pystyi eliminoimaan Bayern Münchenin vuosien 2020-2021 Mestarien liigan puolivälierissä (PSG: n voitto 3-2 Münchenissä, 1-0 tappio Parc des Princesissa).

Tämän pienen vallankumouksen perustelemiseksi Euroopan jalkapallossa elimen presidentti Aleksander Ceferin selittää, että ulkopuolelta saavutetun maalin etu oli päätynyt “Mene sen alkuperäisen tavoitteen vastaisesti, koska se houkuttelee nyt kotijoukkueita hyökkäämään, varsinkin ensimmäisellä osuudella, koska he pelkäävät sellaisen maalin antamista, joka antaisi vastustajilleen ratkaisevan edun”. Ilman vierasmaalisääntöä Mestarien liigan kevätyöt lupaavat jatkua jatkoaikaan.

  • Kattoikkunassa: Pepe, ennustaja

Muuntamalla rangaistuksensa Portugalia vastaan ​​keskiviikkoiltana Karim Benzema lopetti viiden ja puolen vuoden pituisen niukkuuden Ranskalle. Budapestin nurmikolla mies oli lukenut kaikkien muiden edessä, mihin tricolor-hyökkääjä aikoi ampua: Pepe. Portugalin puolustaja tuntee Benzeman tavat, sillä hän on pelannut kahdeksan vuotta yhdessä Real Madridissa (vuosina 2009–2017). Vakuutettuaan siitä, että hänen entinen joukkuetoverinsa ylittäisi laukauksensa vasemmalla, Pepe teki suuria eleitä siihen suuntaan ohjataakseen Rui Patricioa. Turhaan: Lusitanilainen maalivahti sukelsi toisella puolella … Benzema otti väärällä jalalla. Bonuksena Pepe antoi ovimiehelle saippuaa, koska hän ei ollut kuunnellut häntä.

  • Toisessa kattoikkunassa: taltta Riossa

Brasilia voitti Kolumbian 2-1 Copa Américan ryhmävaiheessa, joka pidettiin keskiviikkona torstai-iltana Rio de Janeiron olympiastadionilla. Kokouksen kaikkein Brasilian tavoite on kuitenkin laitettava Kolumbian joukkueen ansioksi. Klo 10e minuutti, löytäessään itsensä ristiin Juan Cuadradon harjoittaman tolppaan, kolumbialainen laituri Luis Diaz, 24, laukaisi. akrobaattinen taltta tulee jättämään verkkojen pohjaan. Ei huono, mutta näyttävien tavoitteiden kannalta se on edelleen leikkaus tšekkiläisen Patrik Schickin innoittamana Euro 2021: n aikana.

  • Sinisen taivaan kulma: Vasemmalla se on iso hämärtyminen

Léo Dubois (vasemmalla): ratkaisu Deschampsiin, jos Lucas Hernandez vetäytyy?

Tällä nopeudella Didier Deschamps pyytää Bixente Lizarazua pudottamaan TF1-konsulttipaitansa ja pukeutumaan shortseihin. Kolme päivää ennen Bukarestissa Sveitsiä vastaan ​​järjestettyä kahdeksantoista kierrosta valmentaja ei vieläkään tiedä kuka on hänen vasen puolustajansa. Portugalia vastaan ​​siniset näkivät kahden asiantuntijansa tässä tilanteessa, Lucas Hernandez ja Lucas Digne, poistuvan nurmikolta loukkaantuneena.

“Huolestuttavin on Lucas Digne, koska se on lihasvaurio. Hänelle, se tulee olemaan hyvin monimutkaista ”, tunnusti Didier Deschamps. Toisen Lucasin, Bayern Münchenin, valmentaja vetoaa yksinkertaisiin varotoimiin alkupuoliskolla saadun keltaisen kortin ja toistuvan polvikivun vuoksi.

Mutta jos maailmanmestari menetetään (mahdollista), on tarpeen näyttää mielikuvitusta. Presnel Kimpembe aloitti PSG: n vasemman puolustajan ja Adrien Rabiot teki mielenkiintoisen paluun tässä tuntemattomassa paikassa. Muuten kuulimme vaikutusvaltaisten kollegoiden herättävän Léo Dubois’n radan. Koska kyllä, Lyonnais on hyvin Ranskan ryhmässä. Ryhdy numeroksi oikealla, entinen Nantes, voiko hän voittaa tämän toisen päävalinnan vasemmalta? Epäilemme siitä hieman, mutta Didier Deschamps osaa joskus yllättää meidät.

  • Sauvasaalis: Walesia muuhun maailmaan nähden

“Luulen, että 99% maapallosta tukee Tanskaa”

Ihmeellisesti päässyt euron pudotuspeleihin, vaikka he eivät olleet keränneet yhtään pistettä kahdessa ensimmäisessä ottelussaan ryhmäkilpailussa, Tanska kohtaa Walesin kahdeksantoista kiertueella lauantaina 26. kesäkuuta Amsterdamissa. Kööpenhaminan sairaalasta poistuneen Christian Eriksenin odotetaan katsovan tätä peliä mielenkiinnolla. Hänen sydänpysähdyksensä keskellä Suomea vastaan ​​järjestettyä ottelua, joka tapahtui melkein kaksi viikkoa sitten, on edelleen kaikkien mielessä tanskalaisten joukkuetoveriensa ja kannattajiensa kanssa.

Sellaisena Walesin puolustaja Connor Roberts odottaa yleisön Amsterdamin Johan Cruyff Arenalla olevan “täysin” takana pohjoismaisen valinnan takana tänä lauantaina. “Se on erittäin hyvä joukkue, ja heillä on paljon tukea. Luulen, että 99% maailmasta tukee Tanskaa. “, hän sanoi BBC: n raportoimissa kommenteissa. Vielä enemmän, koska maapallolla on vain 3,1 miljoonaa kymriä 7,8 miljardille ihmiselle.

  • Kovidometri: Delta-muunnos

17. kesäkuuta 23 395 katsojaa osallistui Tanska – Belgia-otteluun Parken-stadionilla Kööpenhaminassa.

Kolme Kööpenhaminan Parken-stadionilla läsnäolevaa kannattajaa tarttui koronaviruksen Delta-muunnokseen torstaina 17. kesäkuuta pidetyn Tanska – Belgia-kokouksen yhteydessä. Tanskan terveysviranomaiset kutsuvat samalle alustalle sijoitetut noin 4000 ihmistä testattava. Tanska ilmoitti tiistaina 22. kesäkuuta havaitsevansa 29 tapausta, jotka liittyvät suoraan Kööpenhaminassa pidettäviin eurokokouksiin.

Maailman lääkäriliiton saksalainen johtaja Dr Frank Ulrich Montgomery puolestaan ​​on närkästynyt Englannin eurorajojen avaamisesta arvioiden toimenpiteen olevan «Populismista». Hän suosittelee voimakkaasti matkustamista, koska saastumisriski Covid-19: n Delta-muunnoksella. Wembley-stadionilla on tarkoitus järjestää kilpailun välierät ja finaali, jonka tavoite on 60 000 katsojaa.

Artikkeli varattu tilaajillemme Lue myös Euron isäntäkaupungeissa, vähän ilmaa ennen maailmaa

Valikoimamme artikkeleita Euro 2021: stäpop-sivustolle